Orijinalini görmek için tıklayınız : uydudan nete bağlanma


seyit-sabuni
23.07.2005, 20:55
arkadaşlar ben artık kabloyla bağlamak istemiyorum, ttnet beni gördükten sonra ooo özelleşmedi daha özelleşse tamam derim ama uydudan nasıl olur ve cep telefonuyla olabilirmi.Hız ve maliyet farkı ne olur.saygılar

Sıpa_Mansur
23.07.2005, 21:38
ttnet betin özelleşmemesi lazım uydudan bağlanmak pahalı

umit
24.07.2005, 12:45
uydu internetmi istiyosun sen EWT gelelim maliyetine canak 1 milyar + aylık120 MİLYON internet parası ben kendim uydu net kullanıyom!

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:47
gb sınırı var mı?

umit
24.07.2005, 18:24
gb sınırı var mı?

kesinlikle zaten adı üstünde uydu sahane

istanbul60
26.04.2006, 00:28
Uydu

Uydu üzerinden İnternet çok yüksek hızları vaadetmesine rağmen bazı dezavantajları nedeniyle yeterli ilgiyi göremedi. Yakın bir zamana kadar uydu bağlantısı için kurulacak ekipman pahalıydı ve tek yönlü veri aktarımına izin veriyordu. Yani uydu üzerinden sadece veri indirebiliyordunuz. Veri gönderimi için yine telefon hattından ikinci bir bağlantınızın olması gerekiyordu. Ancak şu anda karasal hatlardan bağımsız, veri alıp gönderebilen uydu seçenekleri mevcut (www.dexar.com ). Ayrıca son dönemde rekabet ve yaygınlaşma sonucu fiyatlarda da önemli düşüşler meydana geldi.

Yüksek maliyetler ve uygulama zorluklarını yanı sıra uydunun kendine has bazı dezavantajları var. Gecikme bunlardan birisidir. Size ulaşacak bilgi önce servis sağlayıcıdan uzaydaki uyduya, oradan da sizin çanak anteninize kadar uzun bir mesafe kat etmek zorunda. Bu durumda bazı uygulamalarda (on-line oyunlar gibi) problemler söz konusu olabiliyor.

Ancak uydu bağlantısı size “uydu” ile haberleşme imkanı verdiği için bir takım ekstralara sahip. Örnek olarak, tüm uydu yayınlarını izleyebilme, kendi uydu yayınınızı yapabilme böylece sizin kanalınızı izleyenlere on-line eğitim ve benzeri hizmetleri sunabilme sayılabilir.

http://turkcenet.org/dokumanlar/adsl_dosyasi/uydu_baglantisi.gif

Oli
26.04.2006, 00:53
biraz geç kalmışsın istanbullu... hem adamlar banlanmış hemde konu 1 yıllık... he he he

andarkan
26.04.2006, 07:52
ABD de, cebe 2Mb/saniye 3G internet servisi hizla yayiliyor. halen biraz pahali bir servis ama cok kullanisli. Turkiyeye bir iki yil icerisinde gelmezse cok sasiririm.

istanbul60
26.04.2006, 23:37
biraz geç kalmışsın istanbullu... hem adamlar banlanmış hemde konu 1 yıllık... he he he

Amacım geniş alana hizmet etmek.. herkes okusun istedim. o Kadar da beyin özürlü değilim merak etme..

gelin-canlar
01.05.2006, 13:49
birde acayip hızlı. uydu