Orijinalini görmek için tıklayınız : Size biri "ben de Aleviyim" deyince... nasil davraniyorsunuz o kisiye karsi ??

Sayfa : 1 [2]

Berucavan
11.01.2007, 16:23
helal sana bizi biz koruyacaz. başka kimsemiz yok

Servan
11.01.2007, 19:12
ayrım yapmıyorrum cevremde ama birisi de ben aleviyim deyince daha da yakınhissediyorum kendimi.

Divani
11.01.2007, 19:18
Benim çevremde birisi aleviyim deyince hemen boynuna sarılıyorum duygulanıyorum walla:)

aytans
11.01.2007, 19:24
Karşımdakinin alevi olduğunu öğrendiğimde davranışlarım doğal olarak değişiyor.Bunu elimde olmadan yapıyorum çünkü kan çeker misali.

Alevv
15.01.2007, 15:46
yani en azından özünü o da bilir cidden çekiyomu ne insan daha böyle sıcak kanlı davranıyo yani güzel bişey..:rolleyes: :rolleyes:

bostancili
15.01.2007, 16:25
ya bu duygu aslında anlatılmaz bişey ya sizi sevmeyen ölsün emii

munzur_62
15.01.2007, 16:41
Tabiki oluyor daha bir yakınlaşma oluyor

KaRsIyAkA_ALeVi
15.01.2007, 17:38
DAHA GEÇEN GÜN BÖYLE BİR OLAYA ŞAHİT OLDUM.ARKADAŞIMLA DERSHANEDEN GELİRKEN BANA NERELİ OLDUĞUMU SÖYLEDİ.BENDE SÖYLEDİM VE BANA ALEVİMİSİN DEDİ,BENDE EVET DEDİM O DA BENDE ALEVİYİM DİYİNCE ONA KARŞI YAKINLIĞIM ARTTI BU NORMAL BİR DURUM BANA GÖRE.... ZATEN İSMİMDEN ALEVİ OLDUĞUM BELLİ OLUYOO(HÜSEYİN) :thumbup:

KomünistAlevi
15.01.2007, 20:41
DAHA GEÇEN GÜN BÖYLE BİR OLAYA ŞAHİT OLDUM.ARKADAŞIMLA DERSHANEDEN GELİRKEN BANA NERELİ OLDUĞUMU SÖYLEDİ.BENDE SÖYLEDİM VE BANA ALEVİMİSİN DEDİ,BENDE EVET DEDİM O DA BENDE ALEVİYİM DİYİNCE ONA KARŞI YAKINLIĞIM ARTTI BU NORMAL BİR DURUM BANA GÖRE.... ZATEN İSMİMDEN ALEVİ OLDUĞUM BELLİ OLUYOO(HÜSEYİN) :thumbup:

Bizdede var 1 tane Hüseyin hemde tam isimi Hasan Hüseyin:)
Ama bizimkisi malesef Sünni hemde koyu Ülkücülerden:)

He bu arada tamamen büyük harflerle mesaj yazmak forumumuzda yasaktır Can..Yeni üyesin galiba forum kurallarından pek haberin yok:)Ben uyarayım dedim:)Yoksa modlar uyarır biraz sonra:D

taylankoç
16.01.2007, 01:11
:001_tt1: benimde bi Alevi Can´a daha yakindan sempatim oluyor. Yani hemen kayirma kollama duygusu olusur bende :)

betüş
16.01.2007, 02:05
Birir bana ben de aleviyim derse çok mutlu oluyorum gerçekten kan çekiyo ve hatta tanımadan güvenebiliyorum az da olsa..Ama bu duyguyu hissetmeyen olursa karşımda moralim bozuluyo nasl olur da sevnmez aleviyim diye diyorum kaç alevi insan var ki Türkiye'de sonuçta...Ama herkes gitgide kenetlenmekten uzaklaşıyo sanki...

savaş çekiç
16.01.2007, 07:03
karşımdaki insanın alevi oldığunu duğduğum o anda yüreğimde anlatılmaz bir sevinç oluşur her zaman...farklı zaman ve çoğrafyada yaşamamıza rağmen öyle çok ortak yanımızın olduğunu anlarım...ona türkü hediye ediyorum bağlama tınısıyla birlikte...alevi olmak bir ayrıcalıktır...

serdal_58
17.01.2007, 19:36
insanın ayrım yapanı alevi değildir benim için fark etmez isterse arap,ister,laz,ister,ecnemi,olsun yeterki insan olsun ben böyle düşünüyorum acaba yanlışmı yapıyom?

aliko
07.02.2007, 11:08
Kan Çekiyor be kardeşim.

dus_sokagi
07.02.2007, 19:09
yok ya ne kan cekiyo ne baska yada bana oyle geliyo.biri bana ben aleviyim dediyi zaman dikkat etmeye basliyorum (beni yanlis anlamayin)ama (bazi)aleviler sanrim genelde benim karsima cikiyolar ki tanistiklarimin bazilari yamuk insanlardi menfaat icin yaklasiyolardi.
biri bana ben aleviyim dediyi zaman ki ben oyle dusunyorum aleviliyi kullanarak bi yerlere gelmeye calisiyor diye dusunyorum.

hevall
07.02.2007, 19:32
Oy verdim ama yorum yapmıyorum
zira
ayrımcı dersiniz sonra

Sevgi_2420
07.02.2007, 19:43
Aleviyim demesine gerek yok zaten alevilerin yüzündeki nur belli edıyo zaten alevi olduklarını

Adam
07.02.2007, 19:43
Herşeyden önce kendime daha yakın hissederim. Belki bulunulan ortam sebebiyle bunu belli etmemeye çalışırım, ama böyle hissederim. Ayrıca kan çekmesi olayı çok ilginç. Benim başıma da geliyor, ama annem bu konuda uzman :) Ama bu tutumumuz azınlık psikolojisinden mi, yoksa az biraz ırkçılıktan(kan var işin içinde) mı kaynaklanıyor, bunu bilemiyorum.

nesem24
07.02.2007, 21:15
[quote=Özgür-Taylan]

ayirim mayirim yapmam fakat bir laf vardir ya "çamurdan olsun bizden olsun",

açıkcası benim için alevi-sünni olması farketmnez.iyi bir insan olsun,ahlaklı terbiyeli olsun yeter. beni ne mezhebi ne de nereli olduğu ilgilendirir. hemşehrilik duygusuda bende pek gelişmemiştir.hangi mezhepten olduğu değil, nasıl bir insan olduğu önemlidir.

aynen katılıyorum insan olsun.

ozkan.caliskan
07.02.2007, 21:16
kendımı onadaha yakın hıssedıyorum alevılıkte ınsanlık duygusallık merhamet duyguları daha cok gelısmıstır

serdal_58
15.03.2007, 14:33
valla benim için önemli olan insanlığı güzel yürekliliği sadeliği temizliği dürüstlüğü gerisi boş benim için hrşeyden önce insan olmasını öğrensin insanlara nasıl yaklaşacağını bilsin yeter zaten ben ayrım yapan alevi olamaz diyorum alevilikte insan ayrımı yoktur yanılıyormuyum yanlışsam düzeltin lütfen herşey insanlık vede dostluk için

ALİ YOLDAŞINIZ HIZIR SIRDAŞINIZ OLA

sadakat777
15.03.2007, 15:17
ben kendimce çok iyi davranıyorum ben mesep ayrımına karşı olan biriyim benim arkadaşım adam gibi adam olsun bana yeter ben onun ne dini inanışına karışırım nede başka bir şeyine bana soru sorarsada dilimin döndüğünce cevap vermeye çalışırım allaha çok şükür ki benim ateist , alevi, hambeli,şafi,hanifi bir sürü arkadaşım var şimdiye kadar da bir kere onlarla şiddetli bir tarrışmaya girmedim din konusunda allaha çok şükür din konusunda bildiğim yanıldığıma yetmesede yaptığımız tartışmalarda onlarında mantığına uygun sonuçlarla neticelendiriyoruz .
allaha çok şükür

allah yar ve yardımcınız olsun

sivaslı_sevda
15.03.2007, 15:25
Ayrımcılık değilde ayrım yapılmaz tabi öncelik insan olması birde iyi yürekli biriyse sizden bizden yersiz her türlü arkadasımda var ama Alevi denince kan çekiyo daha bi yakın hissederim evet .

Gülom
15.03.2007, 23:15
Vallahi ayrimi degilmi bilemem, ama ben kendimi Alevi olan veya Alevi ozgecmisi olan bir kisiye daha yakin hisederim. Bu bir duygu iste ifadesi biraz zor.....

bir anlasam...
15.03.2007, 23:33
Arkadaşlar :) sorulan durumu bizzat yaşadım ben. Erkek arkadaşım evlenme teklif etmeden hemen önce söyledi bana "Ben aleviyim" diye, ben de "E, olabilir, ne yapayım yani aleviysen? Bu bir sorun mu şimdi? Herkesin bir inancı var." dedimdi, sünni olduğum için biraz tuhafına gitti sanırım tepkim. Hemen akabinde de evlenme teklifi geldi, muhteşem bir dağ manzarası önünde, gürül gürül akan bir şelalenin başında ve çok da romantik bir andı... :001_wub: Tereddütsüz kabul ettim... Benim için karşımdakinin öncelikle insan olması gerek, mezhebi, milleti ve diğer detaylar sonra gelir.

Sevgiyle kalın :)

dicle58
17.03.2007, 22:51
Evet canlar bende Alevi olduğunu söyleyen kişiye yakınlık duyarım.tarafçılığımdan deyil ama hayatta bazı şeylere bir şekilde zorunlu kılınıryainsanlar öyle birşey .sanırım çoğunluğun böyle söylemesinin en büyük nedeni hayatın bir çok safhasında ayrı tutulmak olması yani bize farklı gözle bakılması ve bunun karşılığında artık bizimde birbirimize daha çok bağlanmamız diye düşünüyorum.ben küçük bir ilçede yaşıyorum ilk okula giderken alevi,sunni karışık bir mahallede oturuyordum okulda toplasan 5 sunni öğrenci ya var ya yok nasıl bir eğitim aldık hala aklım almıyor orta okula gittiğimizde resmen sap gibiydik neyseki çabalayıp biraz toparlandık evet alevi olduğumuz için hocaların umrunda deyildik.orta okulda Tuncelili bir hocamız geldi tabi durumun farkındaydı sağolsun bizimle çok ilgileniyordu ama emin olunki sunni arkadaşlarlada çok ilgileniyordu meselenin özü insan duygularla,düşüncelerle,hislerle yoğrulmuş bir varlık ve karşıdan gelen tepkileri ona göre analiz edip sonuçları ona göre yansıtıyor.yani bu bence karşıdan aldığınız davranış ve tepkilere göre değişim gösterebilir..

Lazoşa_62
17.03.2007, 23:15
Bir alevi ile ilk karşılaştığımda ne yaparım. Aslında o an hemencik bir sıcak bir tepki göstermem.Normal bir yaklaşımda bunurum. Çünkü Her alevi alevi değildir.Ben aleviyim deyip Suni kesimdeki yobazlar kadar yobaz, faşist zihniyetli alevi geçinen kişilerde çoğaldı. İlk tepkim genel bir yaklaşım.Aydın ve gerçek aleviliği taşıyorsa kucaklarım.

Ama değilsi bir daha görmemek için bir bahane bulur ardan uzaklaşırım.

by uffuks
18.03.2007, 17:40
Eğer konuştuğum birinin sonradan alevi olduunu öğrenseydim.daha fazla kollama hissi dutyarım.Onunla dolaşırken onunla gezerken falan daha açık olabilirim.çünkü beim gibi düşünen benim kültürümü yaşıyan birinin yanımda olması benim hoşuma gider vallaDşünsenize ortak ynleriniz diğerlerine gre daha fazla oluo yani.________ama tabi önce insan olması lazım şu anda aleviden çok sunnı arkadaşlarım var ama öle baba adamlardır hepsi yani.yani önce insanlık olması lazım sonra alevi olup olmadığı önemli.____bence böyle yani

cicim
18.03.2007, 17:43
eminim burdaki tum canlar dın dıl ırk mezhep ayrımı yapmıyordur.Ama kan çekiyor be kardesim insanın ıcıne huzur doluyo kendı ınsanının yanında.Ayrım yalnıs bırsey ama bızım ınsanımızda bambaska

sienna-05
03.04.2007, 00:44
ozel bir yakinlik gostermem .. Bir alevi beni sunni sanmisti ama ben alevi oldugumun farkinda oldugunu saniyordum .. Bayagi bir kotu davranmisti, folklor grubundaydim .. Sonra ogrenince ki ben soylemedim bir sekilde ogrenmis cok yakinlasti arkadas olmak istedi ve hayatim boyunca ondan uzak durdum . asla oyle kafa yapisiyla davranan insana yakin olamam mezhebi inandigi ne olursa olsun ..

uzak12
11.05.2007, 14:09
daha rahat ve yakın

çidem2006
14.05.2007, 15:08
Aslında kesinlikle insanları ayırmam. Aynı duygu ve düşünceleri paylaştığım sünni arkadaşlarım var çünkü...Ama eğer birlikte yaşam sözkonusu ise (evlilik gibi) O zaman Alevi olması bana "dışlanmayacağım" hissini verir. Çünkü alevi-sünni gerçeği arkadaşlıklarda değil de evliliklerde belirginleşiyor.

baba_zula
14.05.2007, 16:04
buna alavi lik olarak degilde . bir insanın yasama başladıgı andan beri ona çevrenden verilen ögretiler bilgiler doğrultusunda onda da bu özellileri kendince benimseme onu dogru bulma psikolojisinden kaynaklıdır. Ör. bir insan avusturalya da aborjin olarak dünyaya gelseydi alevilikten haberi olmazdı . yerel dinleri çevresindeki insanların yaşam şeklini benimserdi. enderdir kendi toplumunun yanlışlarını toplumuna açıklayan dogruyu gösterme çabası . ama alevilikte su aşıkardırki gerçekten insana önem veren , halka hizmet hakka hizmet ,everensel bakış vs. özellikte olan görüşler dinler.

birde bazı kişiler aleviyi görünce tanırım , anlarım diyor . aceba nasıl bunu anlaya biliyorlar . bilimsel özelliklere dayanarak mı yoksa his ve tahmin mi

mavi barış
14.05.2007, 16:28
bence alevi olursa daha samimi olurum çünkü hem kan çeker hemde sünnilerle tartışıyoruz ister istemez.

yoldaş1903
16.07.2007, 02:47
Ah be kardeşim şimdi muhalefet diyeceksiniz bana ama ne gerek var böle topiklere.

erkan2434
16.07.2007, 02:54
72 milletede aynı gözle bakarız...ama alevi olarak birbirimizi çok tutarız

nede olsa bizden olsun çamurdan olsun

Güzelyürek
16.07.2007, 09:29
birisi bana aleviyim dediği zaman sanki yılardır bir kardeşimi görmüyormuşta yeni bulmuş gibi seviniyorum.hemen bağrıma basıp onu benimsiyorum.ayrım yapmam dersem yalan olur çünkü o her zaman diğerlerinden ayrı olur ona kardeşim gibi yaklaşır o samimiyetle severim.alevi olsunda taştan olsun...

nuran
16.07.2007, 10:31
kim ne derse desin bizim insanımızın yeri farklı.....!!!!!!!!!!!!!

garcia
16.07.2007, 10:52
benim için alevi olup,olmamasının hiç önemi yok,bana göre omuzlarında taşıdığı kafasının içinde ne düşündüğü önemli ve sünni bir aileden gelipte,dinsel inançlarını elinin tersiyle iterek,sosyalizm düşüncesini savunan bir insan;apolitik,geçmişi bilmeyen boş bir aleviden milyonlarca kez daha üstündür...

sir60
16.07.2007, 11:29
slm ben aleviyim diyince ne biliyim insanların altıncı hissi vardır derler ya bende inanıyorum ki alevilerde böyle bir his var bu insan ayırımı yaptıgımım için degil ama ama alevi birisi bana daha sıcak geliyor bunun en güzel örnegi piknik günüydü gercekten sanki hepmiz senlerdir tanışıyor gibiydik ki ama ben sünnü insanlardı cok severim buda bir gercek ama kendime yakın bulamıyorum

zülküf
16.07.2007, 11:37
Ben Nasil Anliyorum Bİlİyormusun SicakliĞi Cana Yakin OlduĞu Güler Yüzlü İnsanlara Sicak DavrandiĞi Ve Ve Kani

hevalim
16.07.2007, 11:56
kendime daha yakın hissediyorum insan ayrımı yapmakmı bilmiyorum ama davranışlarım ona karşı daha sıcak oluyor ve daha rahat oluyorum

suzi34
16.07.2007, 13:12
Ayrımcılık yapmak değil, ama insan yinede kendine daha yakın hissediyor.Bu bir gerçek,heralde kan çekiyor insanın elinde olan bişey değil. Tamamen duygusal olarak etkileniyor onu yıllardır tanıyormuş gibi, hatta kardeş gibi hissediyorum...

garcia
16.07.2007, 13:34
helede mhp'den millet vekili adayı olan aleviler ve mhp'ye oy veren aleviler,sadece bende aşağılama duygusunun bazen ne kadar gerekli olduğu hissini uyandırıyor ve onlara sadece aşağılık canlılar olarak bakıyorum...

serpil_88
16.07.2007, 14:02
tabi ki kendimi yakın hissederim ya nede olsa aynı kanı taşıyoruz
koruyup kollarım
ama aynı zamanda hareketleriyle düşüncesiylede bunu gösterecek
yolumuzun dışında davranışlar sergilerse durum değişir

hernepeş
16.07.2007, 14:09
insanlar arasında yarım yapmayan biri olarak tanınırım ama
şimdi konu alevilik olunca insanın böyle duygularında kabarcıklar oluyoo
gelipte biri alevi olduğunu söylediği zaman;waay yoldaş sende bizdensin hee gel bi sarılayımm sana muhabbetleri falan :=) napiim kan çekiyooo :=)

Başkomser
05.10.2007, 15:08
çok Mutlu Oluyorum:)

devrim69
05.10.2007, 15:45
Hiç farketmez benim için.Önemli olan düşünce yapısıdır.İnsan olsun yani

tercan82
05.10.2007, 16:15
alevi olsun çamurdan olsun değil kardeşim alevide olsa önce adam olsun sadece alevi özellikle erzincan malatya sivas bu taraflı olduğunu öğrenince kanım kaynıyo yakın hissediyorum ama bide beklemediğim gibi yaramaz bi insan çıkınca daha çok kızıyorum dışardaki insana göre

vitamin
05.10.2007, 16:30
ne tesadüf bnde derim:lol: başka ne diyim alevide olsa öyle kolay açmam kendini artık insanlara güvenmek zor:cowboy:

CaNCa
06.01.2008, 01:14
Alevilerin atlatmış oldukları tarihsel süreç ve yobaz mantalitelere karşı bir çok şekilde yıpratılmaya çalışılmış yapısı nedeni ile, örneğin yahudiler gibi çeşitli badireler atlatmış ve yaralanmış tüm toplumların sahipleniş refleksi gereği ailesel bir inanç kavramı vardır. Bu yakınlık hissi, menfi durumlarında bir o kadarda kızgınlık hisside verebilir.

Bu durumun 'alevilerin neden alevi olmayanlara kendi aralarında yabancı derler' konusu altında da aynı var oluş süreçlerinin bir reaksiyonu gereği olduğuna inandığımı ifade etmiştim.

Tabiki her alevi için bu durum söz konusu değil. Bu yakınlığı hissetmek için, bu tarihsel etkileşimin izlerinin bir şekilde bünyenize yansıtılmış olması gerekli. Bu hissedişi almamış bireylerde, herhangi bir x kişi gibi durum nötr bir hal alabilir.

dak
06.01.2008, 01:29
ankete katıldım bilmiyorum şıkkını işeretledim sebebi ise bilmiyorum o kişiye göre degişir ama genele vurursak evet insan alevi oldugunu ögrenince bir başka davranır ben en azından rahat olurum hani kendi evindeymiş gibi sonuc olarak bu bir gercek aleviler bir başkadır dünya görüşü acısından buda herşey demek dir

dark_rose
10.03.2008, 14:05
normalde sıcak biriyim ama böyle bir durumda daha da sıcak oluyorum ister istemez

desfreee07
11.03.2008, 00:03
sıcacık olurum.Ben alevileri seviyorum.

kadriye03
11.03.2008, 09:58
Gözlerine bakarım bakışları daha sıcaktır sanki dokunsan boşalıverecek gibidir göz yaşları, duygu bizde hoşgörü bizde sevgi, saygı bizde riyasız çalışkanlık bizde daha ne olsun.

huseyin yanmaz
11.03.2008, 12:26
merhaba arkadaşlar tabiki insan canı kanını görünce daha yakın oluyor ama insan olmadıktan sonra bazı yabancı dediğimiz insanlar varki bizim kanımız canımız dediğimiz insanlarda daha iyi önemli olan insan olması

çiçekdürbünü
11.03.2008, 12:27
Biri bana ben de Aleviyim deyince, acaba sadece anne babası Alevi olduğu için mi kendisini Alevi kabul ediyor; yoksa Aleviliği yüreğinde hissederek, Aleviliği öğrenmeye çalıştığı için mi Aleviyim diyor diye düşünüyorum.

_özgürlük_
01.05.2008, 22:31
Alevi olması önemsiz.. davranışım degişmez yani.. insan olması yeterlı

GünOlaydı
01.05.2008, 23:07
bütün yazılanları okuyamadım bir saattir okuyorum bitmedi gitti:) (9 sayfa okudum)

ÇAMURDAN OLSUN BİZDEN OLSUN...

siyahgul
01.05.2008, 23:32
tıpkı bu forumda buluştuğumuza sevindiğimiz gibi;)

Hevinn
02.05.2008, 13:09
vallahi ben bütün insanalrı severim ama insan olanı alevi sunni hiç farketmez hepimiz eşitiz aynı suyu içiyor aynı havayı soluyoruz

Semaözer
02.05.2008, 19:00
Aynı görüşlere sahip olduğumuz için sevinirim tabii ki ama insan olması çok daha önemlidir benim için. :thumbup:

Berlinli
02.05.2008, 19:20
ne mutlu sana derim !

cevap olarak

Che_Che
04.05.2008, 04:09
Hepimiz esitiz davranisim degismez vs diyenlere pek inanmiyorum acikcasi
Sahsen benim davranisim degisir..ayri bir sevgim olur
Dostlarim arasinda da alevi olanlar herzaman ayridir..cünkü o BENDEN/BIZDEN biridir!
Gecmiste cektiklerimizi,yasanan olaylari,hala yasamakta oldugumuz bazi sorunlari konusurken/tartisirken beni alevi olmayan alevi olan kadar anlayamaz cünkü!

captive_
04.05.2008, 05:00
aslında istedğim şık yoktu aralarıında bende ona en yakın şıkkı işaretledim..

Daha yakın hissederim, "Kan çeker" misali..

ama gercek cvbım aleviyim demekle alevi olunmayacağı için tepkim tanımak amaçlı olurdu.. ne yakın ne uzak orta.....

gulbahar2424
04.05.2008, 05:09
simdi örnegin okuldasiniz ve arkadas ortaminda birinin Alevi oldugunu anliyorsunuz ya da duyuyorsunuz, nasil davranirsiniz o kisiye karsi ??

ayirim mayirim yapmam fakat bir laf vardir ya "çamurdan olsun bizden olsun", o açidan bilirim ki paylastigim düsünceleri, sadece din konusunda degil, daha çok hayati felsefesi açidan.. hosgörü, ilerici, çagdas, demokrat vs.. Alevi canlar bi baska diyorum, saziyla sözüyle insan kendini kendi ortaminda hissediyor, kan mi çekiyor artik ne çekiyor bilemem ama durum öyle benim için..

ya sizin için ??

evet can kan çeker hissedersin bütün hislerinle ya ben ayrım yapmıyorum ama ne bileyim kendi kanımdan canımdan olunca daha güzel paylaşıyorsun herşeyi aaa birde alevi olduğunu öğrendiğim zaman arkadaşlara bütüm sevğimi veririm sevğiler sizlere canlar.