Orijinalini görmek için tıklayınız : Size biri "ben de Aleviyim" deyince... nasil davraniyorsunuz o kisiye karsi ??

Sayfa : [1] 2

Özgür-Taylan
05.05.2006, 09:54
simdi örnegin okuldasiniz ve arkadas ortaminda birinin Alevi oldugunu anliyorsunuz ya da duyuyorsunuz, nasil davranirsiniz o kisiye karsi ??

ayirim mayirim yapmam fakat bir laf vardir ya "çamurdan olsun bizden olsun", o açidan bilirim ki paylastigim düsünceleri, sadece din konusunda degil, daha çok hayati felsefesi açidan.. hosgörü, ilerici, çagdas, demokrat vs.. Alevi canlar bi baska diyorum, saziyla sözüyle insan kendini kendi ortaminda hissediyor, kan mi çekiyor artik ne çekiyor bilemem ama durum öyle benim için..

ya sizin için ??

Naci
05.05.2006, 10:02
Güzel bir topik açmışsın. Kan çekiyor,gerçekten. Geçmişimizde kan bağımız var,aynı sıkıntıları yaşamışız. Gittiğimiz ortamlar aynı oluyor,dinlediğimiz müzik, siyasi düşüncemiz, en önemlisi inancımız hep ortak. Bunları söylerken alevi olmayan arkadaşları sevmiyorum diye anlaşılmasın,her zaman sevgi ve saygım vardır.

çeşm-i naz
05.05.2006, 10:47
tabiki diğerlerinden daha farklı oluyor daha cana yakın we sıcakkanlı oluyor daha bi yardım hissiyim kabarıyor daha sempatik oluyorummmm ayyy sanırım ayrım yapıorum ama ne yapayım böle yaniiii:p :p :p

yesiiim
05.05.2006, 11:10
nekadar ayrım yapmam desemde ister istemez bi ayrım oluyo sonuçta hemen hemen aynı görüşü paylaşıyoruz ve aynı mucadeleyi veriyoruz

Arguvan 44
05.05.2006, 11:23
benimde bi Alevi Can´a daha yakindan sempatim oluyor. Yani hemen kayirma kollama duygusu olusur bende :)

deryaa
05.05.2006, 11:58
Alevi birisini görünce tabii ki daha farklı oluyor. İnsan ortak noktasını gördüğü kişiyi daha yakın daha sıcak görüyor. Paylaşımınız daha çok oluyor. Aynı şeyi düşünüyor, aynı şeyi konuşuyor, aynı şeye gülüyor ya da aynı şeye kızıyorsunuz. Benim için alevi bir kişi her zaman farklı. Ama alevi olduğunu öğrenipte aynı duyguları hissetmediğim kişilerde oldu. Bu birazda kişisel özellikleri ile bütünleşmesi ile bağlantılı sanırım.

canugur
05.05.2006, 12:18
Espri bir yana kan filan cekmez de; alevi kültürü insana siner.
Davranis, olaylara bakis, söylenen sözlerde kisinin durumu ortaya cikar.
ayni bicimde tanistigimiz bazi sünni arkadaslari da; davranis ve düsüncelerinden ötürü alevi sandigimiz olmustur.
Cünkü; alevi olsun, sünni olsun, din yaptirimlarindan, yobazliktan, gericilikten siyrilmis kisilikler, demokratik paylasima yakin oldugundan alevi kültüründe kendilerini ifade etme olanagi bulurlar düsüncesindeyim.

Bu, yüzyillar önce de böyleydi, ülkenin hala ayakta kalmasinin da biricik nedeni, bu kültürün her an hali hazirda dinamik özlere sahip olmasindan kaynaklanir.
saygilar

Özgür-Taylan
05.05.2006, 12:26
ayni bicimde tanistigimiz bazi sünni arkadaslari da; davranis ve düsüncelerinden ötürü alevi sandigimiz olmustur.
Cünkü; alevi olsun, sünni olsun, din yaptirimlarindan, yobazliktan, gericilikten siyrilmis kisilikler, demokratik paylasima yakin oldugundan alevi kültüründe kendilerini ifade etme olanagi bulurlar düsüncesindeyim.

Bu, yüzyillar önce de böyleydi, ülkenin hala ayakta kalmasinin da biricik nedeni, bu kültürün her an hali hazirda dinamik özlere sahip olmasindan kaynaklanir.
saygilar

dediklerine fullll katiliyom can !!
yüregine saglik, alevi kulturune yakin olanlari da "bizden" sayariz, dogru söyledin.. ne sunluler va yobazlardan nefret ediyorlar...

gulsum
05.05.2006, 13:13
[quote=Özgür-Taylan]

ayirim mayirim yapmam fakat bir laf vardir ya "çamurdan olsun bizden olsun",

açıkcası benim için alevi-sünni olması farketmnez.iyi bir insan olsun,ahlaklı terbiyeli olsun yeter. beni ne mezhebi ne de nereli olduğu ilgilendirir. hemşehrilik duygusuda bende pek gelişmemiştir.hangi mezhepten olduğu değil, nasıl bir insan olduğu önemlidir.

makbule0658
05.05.2006, 13:18
Doğruyu söylemek gerekirse bir alevi ile tanıştığım zaman ayrı bir keyif oluşur bende.Aynı frekansta olduğumuz için paylaşımlarımızın daha samimi ve içten olacağına inanırım.çünkü belirli noktalarda hüzünlerimizin ve mutluluklarımızın aynı olduğunu bilirim.Hani derler ya yaşayan bilir.Geçmişten günümüze ne yaşandıysa birlikde yaşadık.Birlikde üzüldük.birlikde sevindik.Benden biri ile tanıştığım zaman gözlerimin içi güler.Daha ne söyleyeyim.
Ama şunuda belirtmek isterim.Birçok konuda anlaştığım.sevdiğim saydığım fikir alışverişinde bulunduğum çok sünni arkadaşım var.Önemli olan birbirini anlayabilmek.Sevgiyle kalın:ehyani

Roşna
05.05.2006, 14:08
uzaylı gibi davranıyorum kesin bu bizim dünyaadan değil diyorum.

ben insanların ayırım yapmasına karşıyım.çünkü bir ortama gireceğin zaman kimseye sormuyorum aranızda alevi varmı veya benim kendimi aleviolarak tanıtmaya ihtiyaç duymuyorum.kimse beni o veya şu olduğum için sevmesin .beni ben yapan özelliklerimle kabullensinler.benim için dostluğun kardeşliğin arkdaşlığı ve sevgini dini dili ve ırkı yoktur.

Şoreş
05.05.2006, 17:25
Kan çekiyor kan! :)nTutunuyoruz hemen birbirimize... Sanki bir işkenceden kurtulmuş gibi huzurlu değişik bir sevinçle..

Oli
05.05.2006, 18:39
eğer iki taraftan biri ırkçı ise diğerinin ırkıda onunkinden farklıysa sorun çıkma ihtimali yüksek... mesela özgür-taylana tuncelili bir alevi denk gelse kesin o sınıfta kan çıkar..:olmadi

lion12
05.05.2006, 18:49
Ya tabi alevi olupta anlaşamadığım kişilerde oluyor ama sonuçta insanın içinde ilk intiba olarak o kişiye karşı bir yakınlaşma oluyor ister istemez.Çünkü düşünceleriniz aynı,paylaştığınız değerler aynı,aynı kavganın,aynı yolun yolcususunuz sonuçta.Aynı müzik tarzından hoşlanıyoruz ve daha birsürü ortak noktalar.Aynı ortak değerleri çok olan insanların,dostluk duyguları da o derece kuvvetli ve de sağlam olur.

royemi
06.05.2006, 17:02
Ya HerŞeyden Önce Sevİnİyorsun Cana Yakin İÇten Yapmaciksiz..tabİ Alevİ İnsanlar Zaten Bİrbİrlerİnİ Çekerler Artik Kanmi Çeker Derler Bİlemem Bİde Zaten Şu Lafa Bİtİyorum Yaw ArkadaŞlar Buda Bİzden Demelerİne Yada Sende Bİzdensİn Demelerİ Yokmu Tamamdir....:)

sengulkc
06.05.2006, 17:16
ayrım fılan yapmayın deriz herzan ama kultur ayrımı her yerde var bu degişmez bi kanun ve bende bi aleviyle tanıştıgımda yada arkadasımın alevi oldugunu ogrenınce ona daha sıcak daha samımı davranırım elimde degil bazen bunu cok bariz yapıyorum daha olumlu bakıyorum o kişiye karsı ve gercekten anlayabiliyoruz birbirimizi cunku aynı kultur aynı kandan geliyoruz biz...

Şah-Mat
06.05.2006, 17:24
Çoçukların dünyası nasıldır....?

Ayırım var mı.....HAYIR

Kafasına uyarsa TAMAMDIR....

Kimden olduğu ne olduğu beni pek ilgilendirmiyor....

Kendi Özünü bulmuşsa..2 kapımda (ev ve gönül ) açıktır ardına kadar..

Veyselden;

Beni hor görme gardaşım..

Sen altınsında ben tunçmuyum.....

Duruma,konuma,kafa yapısına,kendisini geliştirmesine ve diğer farklı faktörleri baz alarak "insanlık varsa" hareket ederim.Kanım kaynarsa eyvallah ,değilse Yallah derim...Ama asla hor görmem.

heviznur
06.05.2006, 19:12
kesinlikle kan çeker ve elimde olmadan daha yakın hissederim kendimi
aynı sıkıntıları yaşamışızdır çünkü...
ama en önemlisi" insan" olabilmektir her yerde...her açıdan değerlendirebilmektir olayları.....

ahmetasrlan
06.05.2006, 19:21
evet bende canlara katılıyorum ve daha mutlu oluyorum,her ne kadarda ayrım yapmasamda kendi kültürümden birisi ile tanışmak mutluluk verici....

AleviKürt
06.05.2006, 19:23
eğer iki taraftan biri ırkçı ise diğerinin ırkıda onunkinden farklıysa sorun çıkma ihtimali yüksek... mesela özgür-taylana tuncelili bir alevi denk gelse kesin o sınıfta kan çıkar..:olmadi

Aynisini ben de düsünüyorum..

okan02
06.05.2006, 19:46
emin olki bir aleviye rastladigim zam,an sanki ailemden birini görmüs gibi oluyorum.. kendime olan güvenimde artiyor dogrusu...

Canan58
06.05.2006, 19:55
Kesinlikle hçbir konuda ayrım yapmam en sevdiğim dostum sünni dir.Ama beni gerçekten seven özüme bana saygı duyan ,gerçek dost diyebileceğim insandır.
Tabiki Alevi olan bir insanla karşılaşınca daha fazla sıcaklık hissediyorum,ortak noktalar ve düşünceler aynı olabileceği gibi kan çekiyor iştee amannnn

Ama bana çok acı çektiren insanlarda oldu bu kişilik meselesii alsında ne mezhebi hiç önemli değil asında...İnsan olsun insannn

pirrsultann
06.05.2006, 20:07
valla kim ne derse desin ister istemez bir aleviyle karşılaşınca çok mutlu oluyorum eee tabi buda davranışlarıma yansıyor benim için bir alevi dünyaya bedeldir biliyorum aleviliğin temel prensibi eşitlik ilkesine uymak ama ne yapıyım bazen uymayabiliyorum buna

divrigili
06.05.2006, 20:31
Arkadaşlar zaten alevi birisinin davranışları biraz daha farklı oluyor genelde. Çünkü sünniler bazen insanlarla olan davranışlarında çok aşırıyo kaçıyor , farkında olunmasına rağmen çok kalp kırıyorlar. Birşeyi yapmadan önce bir kere düşünüyorlarsa, bir alevi 2 defa düşünüyor. Tabii ki ben de kendimi alevi birisiyile konuşurken, onun bulunduğu bir ortamda bulunurken daha rahat hissediyorum.

rinda
06.05.2006, 21:40
işim gereği bir çok insan görüyorum Alevi bir canı ben simasından konuşmasından hemen anlarım ve her gün karşılaştığım içinde bu beni hiç şaşırtmıyor..

mutlumusuncan
07.05.2006, 14:32
Bu ayrımcılığa girer mi bilmem; ama ben alevi birisini görünce içim kıpır kıpır oluyor. Hani kan çeker derler ya öyle bir duygu işte. Bu el de olmayan bir şey. Ama düşüncem de böyle bir şeye yer yok. Kimliği farketmiyor yani.

sun
07.05.2006, 14:56
simdi örnegin okuldasiniz ve arkadas ortaminda birinin Alevi oldugunu anliyorsunuz ya da duyuyorsunuz, nasil davranirsiniz o kisiye karsi ??

ayirim mayirim yapmam fakat bir laf vardir ya "çamurdan olsun bizden olsun", o açidan bilirim ki paylastigim düsünceleri, sadece din konusunda degil, daha çok hayati felsefesi açidan.. hosgörü, ilerici, çagdas, demokrat vs.. Alevi canlar bi baska diyorum, saziyla sözüyle insan kendini kendi ortaminda hissediyor, kan mi çekiyor artik ne çekiyor bilemem ama durum öyle benim için..

ya sizin için ??

aynen katiliyorum valla kan cekiyoooo,....

FaLLeN
07.05.2006, 18:42
aynı kültürün insanı ile tanışmaktan mutlu olurum..burda sizlerle olduğu gibi arkadaşlar...aynı tabaktan yemek yemiş gibi hissederim...

erdemcan
07.05.2006, 19:35
Öncelikle karşımdakinin insani değerler taşıması benim için daha önemlidir .Ama şu bi gerçek alevilerin sohbetleri daha sıcak daha candan ve samimi oluyor.

garcia
07.05.2006, 19:49
arkadaşlar çamurdan olsunda bizden olsun mantığı yanlıştır.ben hangi kökene mensup olursa olsun,bir insanla karşılaştığımda ortak özellikleri,dünya görüşü,insanlara ve dünyaya bakış açısı benim için ölçüdür.başka hiçbir şeyi ölçü kabul etmem.bu gün mhpye oy veren bir aleviyle karşılaştığımda ona hiçbir zaman sıcaklık duymam.din,mezhep,etnik kökeni ne olursa olsun,benim için insanların dünya görüşü ve yaşama bakış açısı önemlidir.eğerki rastladığım insanlarda dünya görüşümüz aynıysa sünni yada alevi,türk ve başka bir etnik kökenden olmasının hiçbir önemi yoktur.

pelinn_n
09.05.2006, 12:55
karşımdakinin alevi olduğunu öğrenince çok rahat davranmaya başlıyorum...(en azından konuşurken çekinecek birşeyim olmuyor...istediğim kadar akp iktidarına laf söyleyebiliyorum...)

kan çekiyo işteee.............. :))))

mercan
09.05.2006, 22:07
alevi olduğunu öğrediğim kişiye normalden daha sıcak ve yakın davranırım..
eeee kan çekiyo nedeolsa

deniz gibi
09.05.2006, 22:19
Birisinin alevi olduğunu öğrenince o kişiye karşı tutumum Acaip oluyor kanım kaynıyor ve elini sıkışım daha farklı oluyor ve gözlerimin güldüğünü hissede biliyorum...

yusufçukgecegez
09.05.2006, 23:22
karşımdakinin alevi olduğunu öğrenince,içim nefretle doluyor,hepsini sünnileştirmek istiyorum,hatta canım kan çekiyor(dermişim,sünniyimya,herkez beni linç için sıraya geçermiş)...bir kardeşimi görmüş gibi oluyorum kardeşler.

static
10.05.2006, 08:47
daha önce alevi olduğu için çok samimi olduğum birinden kötülük gördüm. iyisi de kötüsü de var elbet. ayırım yapmıyorum artık. biliyorum ki etrafımda kimse yokken de yalnız değilim aslında

selva
10.05.2006, 08:50
dostlukta alevi sunni ayırımı yapmam.çünkü arkadaşlıkta kişilik daha ön plana çıkıyor.ama ilk karşılaşmada alevi birine daha bir sempatiyle bakıyorum

behram
10.05.2006, 09:17
tabiki ayırım yaparım örümcek kafalarla alevileri bir kefeye koymak doğrumu ama canlı oldukları için saygı duyarım:(

gülsen58
10.05.2006, 13:00
kan çekiyo valla sanki daha önceden tanıyomuşsun gibi kültür aynı nede olsa
elentirik meselesi varya elentirk oluyo işte

murat_ank20
10.05.2006, 13:14
Daha yakın davranıyorum kendi kanımız zaten hemen belli ediyoruz kendimizi...

satı
10.05.2006, 13:15
Ooo canlara can kurban.Valla kendimi çok yakın hissediyorum.Davranışlarım daha bi sempatikleşiyor haliyle.Kan çekiyo kan( galiba hem fikiriz bu konuda:) )

Altaylardan
10.05.2006, 16:00
[Gülsüm]Açıkcası benim için alevi-sünni olması farketmez.iyi bir insan olsun,ahlaklı terbiyeli olsun yeter. beni ne mezhebi ne de nereli olduğu ilgilendirir. hemşehrilik duygusuda bende pek gelişmemiştir.hangi mezhepten olduğu değil, nasıl bir insan olduğu önemlidir.[/COLOR][/quote]

Aynen katiliyorum.Önemli olan insanlik.Dini,mezhebi,siyasi görüsü ikinci planda olmali.Benden olmus ama insanliktan nasibini almamis bir insani tutmaktansa benden olmayan ama yüksek karekterli bir insani tutmayi tercih ederim.
Senden olan insana ilk etapta sempatiyle bakilabilinir ama daha sonra o kisinin karekteri ön plana cikar ondan sonra da senden olup olmamasi
önemini kaybeder.

garcia
10.05.2006, 21:27
[

.Önemli olan insanlik.Dini,mezhebi,siyasi görüsü ikinci planda olmali.Benden olmus ama insanliktan nasibini almamis bir insani tutmaktansa benden olmayan ama yüksek karekterli bir insani tutmayi tercih ederim.
Senden olan insana ilk etapta sempatiyle bakilabilinir ama daha sonra o kisinin karekteri ön plana cikar ondan sonra da senden olup olmamasi
önemini kaybeder.[/quote]

bunları sizmi söylüyorsunuz sayın altaylardan,yani siz şimdi ülkücülere ihanet ettiniz.

mesut60
10.05.2006, 22:46
garcia elbette söylediklerin çok hoş ama dediğin gibi ilk başta insan çevresinden birisini görünce çok mutlu oluyo elbette kişilik ön planda olmalı yoksa insan olmak ve insana değer vermek gibi bir felsefemiz olmazdı galiba farklı bir bakış açısı oldu galiba felsefemiz bu olduğu için bizede yakışan bu olmalı bence

kafein
10.05.2006, 23:07
İşte bir şanslı insan daha derim kendi kendime. Bi huzurun ortamı kapladığını hissediyorum. Aynada kendime bakıyormuşum gibi. Ona elimden gelen her yardımı yapmaya hazır olduğumu we karşı karşıya değilde yan yana durduğumu bilirim. Bilirim ki sözlerim saptırılmaz.

alevigoksun
11.05.2006, 01:51
alevi olunca farklı oluyo ama bazen karşı tarafın durumuna bağlı o size karşı soğuk davranınca mecburen sizde soğuk oluyonuz :S

Altaylardan
11.05.2006, 02:15
[Altaylardan][

.Önemli olan insanlik.Dini,mezhebi,siyasi görüsü ikinci planda olmali.Benden olmus ama insanliktan nasibini almamis bir insani tutmaktansa benden olmayan ama yüksek karekterli bir insani tutmayi tercih ederim.
önemini kaybeder.[/quote]

(Garcia)
bunları sizmi söylüyorsunuz sayın altaylardan,yani siz şimdi ülkücülere ihanet ettiniz.[/quote]
-----------------------------------------------------------------------

murat_ank20Daha yakın davranıyorum kendi kanımız zaten hemen belli ediyoruz kendimizi...
--------------------------------------------------------------
satıOoo canlara can kurban.Valla kendimi çok yakın hissediyorum.Davranışlarım daha bi sempatikleşiyor haliyle.Kan çekiyo kan( galiba hem fikiriz bu konuda:) )
------------------------------------------------------------
gülsen58kan çekiyo valla sanki daha önceden tanıyomuşsun gibi kültür aynı nede olsa
-------------------------------------------------------------
Ülkücülüge ihanet etmek, vatanina ve milletine ihanet etmekle aynidir bence.Cünkü Ülkücülük en basit tanimiyla vatan ve millet sevgisine dayanir ve irkcilik yoktur.
Yazimi ülkücülüge bagladin ya, helal olsun.Ama burada cogu kisinin yaptigi
irkciligi ve benden olsun camurdan olsun felsefesini savunanlari hernedense görmemezlikten geliyorsun.

gülsen58
11.05.2006, 08:41
ya ne alaka şimdi benden olsun çamurdan olsun siz aynı duyguları paylaştığınız insanlarla daha çabuk kaynaşmıyormusunuz bakın ben bizler insanları çok severiz bu ayrımcılık değil arkadaşım lütfen ırkçılık değil bu benim en yakın dostlarım sünlüdür kan çekiyo işte o kadar

soylu83
11.05.2006, 13:28
:S Öyle bir durumda tepkisiz kalmam imkansız gibi,kişiye bakışım artık değişmiştir.artık yeni bir dost daha kazanmış olurum ama dostluğun süresini o kişinin tavırları belirler.Gerçi burda öyle durumlar olmuyor denecek kadar az.

Altaylardan
11.05.2006, 14:06
ya ne alaka şimdi benden olsun çamurdan olsun siz aynı duyguları paylaştığınız insanlarla daha çabuk kaynaşmıyormusunuz bakın ben bizler insanları çok severiz bu ayrımcılık değil arkadaşım lütfen ırkçılık değil bu benim en yakın dostlarım sünlüdür kan çekiyo işte o kadar

Gülsen kardes cevabim size degildi,sadece sizin yazinizdan alinti yaptim.
Ama ben sunu diyeyim, bence insanin markasi degil kalitesi önemli.
Benden olsun camurdan olsun mantigi bana ters geliyor.Cünkü kardesin de olsa karaktersiz bir insani hos göremezsin.
Ben arkadas secerken ne mezhebine ne de milliyetine bakarim.Insan olsun yeter.

birdal can
11.05.2006, 14:14
şöle sölim mesela şu anda okulda normal insanlarla muhabbetim farklı ama alevi olanlarla farklı.etrafımda alevilerin olduğunu bilmek insanı dahada mutlu ediyor.üniverssite geneliiyle iyi arkadaşım sağcılardanda arkadaşım var ama alevileri daha çok seveiyorum.birinin alevi olduğunu öğrendiğimde dahada gururlanıyorum.

gülsen58
11.05.2006, 15:37
Gülsen kardes cevabim size degildi,sadece sizin yazinizdan alinti yaptim.
Ama ben sunu diyeyim, bence insanin markasi degil kalitesi önemli.
Benden olsun camurdan olsun mantigi bana ters geliyor.Cünkü kardesin de olsa karaktersiz bir insani hos göremezsin.
Ben arkadas secerken ne mezhebine ne de milliyetine bakarim.Insan olsun yeter. sorun değil tabiki önce insan olsun sadece yazıda ik tepkileri soruyodu ona cevap yazdım

berximin
11.05.2006, 15:48
ahlaksızları gördükçe, riyakar insanları ,dolandırıcıları, düzenbazları gördükçe "bir can" gördüğümde yanlız olmadıgımı hissediyorum.. ve dost elini sonuna kadar açıyorum.. herşeyden önce insan olabilmek çok önemli alevisi kürdü çerkezi insanları dış görünüşlerine göre değil gönüllerine göre değerlendirelim[/COLOR]

cigdem81
11.05.2006, 15:59
aslında alevi-sünni fark etmez diyecem ama bazı durumlarda çok fazla fark ediyor.özellikle şu ramazan ayında çok zor durumda kalıyoruz.çalıştığım çevre çoğunlukta olduğu için insan kendini dışlanmış hissediyor.o zaman işte alevi-sünni ayırımı çok fazla ortaya çıkıyor kim nederse desin...

neyse konuya döneyim ben yine :) Alevi biriyle tanıştığım zaman daha çok mutlu olurum sanki o kişiyle daha fazla ortak yanımız var gibi olmasa bile...ama dinimiz dilimiz aynı konuşacak sohbet edecek konumuz daha fazla gibi....Seviniyorum kısaca yaww...

cigdem2006
11.05.2006, 16:16
bende biriyle tanıştığım zaman herhalde kanmı çekiyordur nedir bilmiyorum ama içimden galiba bu alevi diyorum ve işte önce nerelisin filan diye soruyorum sonrada direkt sen alevimisin diye soruyorum. bugüne kadar da yanılmadım hiç. herhalde gerçekten birbirimizi çekiyoruz. birde birgün sivaslı bir aile ile tanışmıştık. onlara yananlardanmısınız yoksa yakanlardanmı diye sormuştuk. onlarda bize yananlardan demişlerdi. bizler birbirimizi çook iyi anlıyoruz.

chatlakalper
11.05.2006, 18:29
[Altaylardan][

önemini kaybeder.

(Garcia)
bunları sizmi söylüyorsunuz sayın altaylardan,yani siz şimdi ülkücülere ihanet ettiniz.[/quote]

murat_ank20Daha yakın davranıyorum kendi kanımız zaten hemen belli ediyoruz kendimizi...
satıOoo canlara can kurban.Valla kendimi çok yakın hissediyorum.Davranışlarım daha bi sempatikleşiyor haliyle.Kan çekiyo kan( galiba hem fikiriz bu konuda:) )
gülsen58kan çekiyo valla sanki daha önceden tanıyomuşsun gibi kültür aynı nede olsa
Ülkücülüge ihanet etmek, vatanina ve milletine ihanet etmekle aynidir bence.Cünkü Ülkücülük en basit tanimiyla vatan ve millet sevgisine dayanir ve irkcilik yoktur.
irkciligi ve benden olsun camurdan olsun felsefesini savunanlari hernedense görmemezlikten geliyorsun.[/quote]

ülkücülükte ırkçılık yoktur diyorsun ama ben bu perspektiften bakınca nasıl ülkücü=ırkçı oluyor.Forumlar bile ırçılıkla dolu.Başımdan böyle bir forumla ilgili maceralar geçti.Yapma allah aşkına ülkücülerin ne olduğunu biliyoruz biz.Sonuna kadar ırkçılık yapıyorlar.Neyse konunun gidişini bozuyorum farkındayım.Saygılar....

denzz
11.05.2006, 18:49
ben bu siteyi şanseseri buldum ve benim gibi düşünen insanlarla aynı ortamda olmak çok güzel iyiki varsınız:)

garcia
11.05.2006, 20:51
[Altaylardan][

önemini kaybeder.

(Garcia)

irkciligi ve benden olsun camurdan olsun felsefesini savunanlari hernedense görmemezlikten geliyorsun.[/quote]

altaylardan arkadaş eğer,konuyla ilgili ilk mesajımı okumadıysanız okuyunuz.ilk mesajım''benden olsun,çamurdan olsun mantığı yanlıştır''cümlesiyle başlar.sizin benim düşüncelerimi bilmiyor olmanız çok normal,ancak belki merak ediyorsunuzdur,söylemiş oluyum;aleviler dahil kim tarafından yapılmış olursa olsun,her türden dinsel,mezhepsel,etnik ayrımcılığa bu güne kadar hep karşı oldum,bundan sonrada olmaya devam edeceğim,hertürden tutuculuğa,yozluğada savaş açmış bir insanım.çok merak ediyorsanız,alevi-sünni evliliği hakkında yazdıklarımıda okuyabilirsiniz,oda yetmiyorsa''alevi dostlar yokmu bu işin çaresi''adlı topikte yazdıklarımıda okuyabilirsiniz.bu arada sizin ülküdaşlarınız,mersinde zafer işareti yapan bir bayanı linç etmeye kalkışmışlar.dikkat edin sadece bir bayan ve bu ülkücülüğün insanlıktan ne anladığını gösteriyor(siz yapılanları onaylıyormusunuz,bunu bilemem o yüzden,hiç bir eleştiriyi şahsınıza yapmıyorum.)

Altaylardan
11.05.2006, 22:44
garcia Arkadas, yazdiklarina katiliyorum.Biz de din , mezhep ve etnik bölücülüge karsiyiz.Yalniz sunu söylemek istiyorum, her ülkücünün atmis oldugu adimin hesabini bana sormak yalnis.Türkiye su an cok hassas bir dönemde ve cogu insanlar galeyan halinde.Bölücülere tepki gösteren insanlar genelde bozkurt isareti yapip tekbir getiriyorlar.Ama bu insanlarin cogu Ocak kapisindan iceri bile girmemistir.Yani her bozkurt isareti yapan Ülkücü degildir.
Bu gün de MHP binasi BBP binasi ve Ülkü ocaklari bombalandi.Yani karsi taraf da pek masum degil.Ülkücüleri tekrar olaylarin icine cekmek icin yapilan provakasyonlar amacina ulasamayacak.Cünkü bu senaryolari daha önce yasadik.Gercek ülkücüler bunun farkinda.Ama ocak kapisindan iceri girmemis ve kendini ülkücü olarak niteleyen insanlarin provakasyonlara alet olmasi kacinilmaz.

dnz06
11.05.2006, 22:53
benim cok ilginç bir anım var.ilkokul ortaokul ve lisede yanyana oturdugum(yanındaki kişi genelde hoca tarfından seçilir ve oturtulur) arkadasımlarımın sonradan alevi oldugu ögrenmiştim yani kan bu kadar cekebilir, en iyi arkadaşlarım da genelde onlardı.İnsan daha rahat ve özgür davranabiliyor onların yanında bu da daha iyi ve sağlam dostlukların olmasını sağlıyor

garcia
11.05.2006, 23:18
benim sizin şahsınızdan hesap sorduğum,falan yok.böyle yorumlamayın,benim eleştirilerim sadece savunduğunuz düşünceyedir.bir gün biriyle tanıştım ve gel çay içelim dedim.kişi ülküocakları yöneticisiydi,biraz sohbet edip tartıştık.dediki;bu güne kadar bizleri hep kullandılar dedi.alevi olup olmadığımı sordu,bende soyda sopta var dedim,önemli değil dedim.arkadaş olarak alevileri ve solcuları sevdiğini,söyledi.oda kimi mhp çevresinin,mafya,karanlık devlet içerisinde yer aldığını söyledi,hatta kendisine bile kimi ülkücülerin saldırmaya çalıştığını söyledi.enson bitirdiğim okuldada bazı fanatik ülkücüler hariç,diğerleri,yani saldırgan olmayanları genellikle benimle sohbet ederdi,özel sorunlarınıda kendi çevresiyle değil benimle paylaşırdı.hatta içlerinde devletin kürt politikasını eleştirenler ve haksız bulanlar bile vardı.yurseverliğe gelince dünyanın bütün ülkelerinde,işgalciliğe ve emperyalist sömürüye karşı herzaman komünistler ön saflarda savaşmışlardır.vietnam direnişinin önderi,çin hindi komünist partisidir,direnişin lideride ho-şi minh dir.ülkemizdede emperyalizme karşı şavaşta ön saflarda her zaman devrimciler olmuştur.ancak;şu konuda kimse kusura bakmasın,kürtlere saldırmak,köyleri boşaltmak,dillerini ve kültürlerini yok saymanın vatanseverlikle hiçbir alakası yoktur,bunun faşizmle alakası vardır.yanlış anlaşılmasın diye şunuda belirteyim;kürt ulusal mücadeleside etnik bir temelde gelişiyor,milliyetçi bir temelde gelişiyor.bu da yanlış,ancak bunun böyle olması sayıları milyonlarca olan,kürt halkına yapılanları onaylamamamız gerektiği anlamına gelmez,ben bütün dünyadaki ve ülkemizdeki insanların eşit,özgür bir ülkede gönüllü bir birlikteliğinden yanayım,kürt değilim ancak duyarlı bir insanım ve her duyarlı insan gibi kürtlere yapılanları tüm insanlığa yapılmış kabul ediyorum.dünyada üstün ırk ,üstün ulus yoktur.bunlar insanların birbirini dışlaması için uydurulmuş safsatalardır.benim için önemli olan hangi dine,hangi etnik kökene mensup olursa olsun,işçi sınıfı önderliğinde tüm ezilenlerin birleşip bu gidişata dur demesidir.doğru olanda budur,adam benimle aynı kandan olabilir,ama benim emeğimi sömürüp,kendi rahatları için kendi dışındaki insanları açlığa,sefalete,ücretli köleliğe sürüklüyorsa bu adam hangi etnik kökenden gelirse gelsin,ezilenlerin sınıf düşmanıdır.dünyayı sömürüden,haksızlıklardan yalnızca sosyalizm kurtarabilir.

liveistodie
18.05.2006, 14:29
tüm msjları tek tek okuamadım(zman olsa keşke) hayatımda hiç alevi arkdsm olmadı..akrabalar dışındaaa

ustaclu han
18.05.2006, 16:12
arkadaslarim arasinda her türden insan vardir..ama alevi olanlarin ayri bir yeri vardir..onlara karsi ayri bir sevgi vardir icimde toleranslıdırlar hep benim acimdan :)

Sevgi Erkan
18.05.2006, 18:17
merhaba dostlar,
elbette alevi olduğunu öğrendiğim birisine karşı , hepimizin içinde olduğu o sıcak duygular oluşuyor.fakat ilerici olan sünni insanlara karşı da aynı duyguları hissediyorum.

koçgiri23
19.05.2006, 22:34
Bence de alevi sünni diye ayırım olamamalı tabii ama başlığı açan arkadaşın da belirttiği gibi bir alevi ile karşılaştığım zaman daha sıcak bir ortam oluşuyor. Mesela siyaset, ders, iş, para yerine kendi kültüründen kendi memleketinden bahsedip ortak yönleri bulmaya çalışıyo insan... Bence aleviler biraz daha vizyon sahibi ve aydın insanlar, çünkü sünni islamın baskıcı tutumundan ve dogmadan uzak bir kültür içerisinde yetişmekteler.

Son Yaprağıydı
19.05.2006, 22:41
alevi olmayan bi çok dostum var, alevi olanlar da sayılı.hepsine aynı derecede yaklaşıorum ve ayrım yapmıyorum bunu gören sunni arkadaşlarım daa sen çok farklısın normalde böyle olmuyolar diyo.işte bunu duyunca ayrım yaptıkları için ve milletimizin zamanında ezildiğini bilmedikleri için kırgınlık oluyo içimde. ama biri bana çıkıp ben aleviyim dediğin de tabi kandır çeker misali oluyo:)

pirimunzur
20.05.2006, 14:51
yanliz olmadigini bilmek guzel tabiki ona sahip bile cıkarım ben.kız olsun erkek olsun onunda yanliz olmadigini hissetirrim

can85
20.05.2006, 15:01
okulda arkadaşlarım arasında ayrım yapmamaya gayret ederiz ama bnm okulda ve sınıfta çok samimi olduğum arkadaşlarım sünnidir ve bnm alevi olduğumuda bilirler.yani aslında bnm için farketmedi ama bi alevi arkadaşım olunca onlada samimiyetim ve paylaşımlarım daha farklı oluyor.

gizemli7575
20.05.2006, 15:04
hep deriz ya insan olsun yeter diye, tabiki insanlık çok önemli.ama bi ortamda alevi biriyle tanıştığım zaman acayip mutlu oluyorum.ben zaten alevi kültürünün,(alevi görüşünün hayranıyım).
ama tabi çevremdeki insanları kesinlikle ayırt etmiyorum alevi veya sunni diye.

Sema
20.05.2006, 20:11
Kaşındakinin bir alevi olduğunu bildiğinde çok daha rahat ve huzurlu oluyorsun. Sınıfta yada herhangi bir yerde bir aleviyle konuşunca sanki akrabamı bulmuşum gibi seviniyorum

piremi
20.05.2006, 20:26
msj ların çoguna baktım canlar ayrım yapmayız demişler genelde ama ben buna pek katılmıyorum çünkü canlar insan canından olan birini görünce dha bi farklı oluyor aralarındaki dostluklar arkadaşlıklar sevgiler saygılar aşk herşek daha farkli ve daha gercekçi oluyor. kimse çıkar gözetmiyor herkes birbirine dahada kenetleniyor .çünkü özü sözleri bir oluyor.canlar demişya ama insan alevi birini görüncede ister istemez üfakta olsa bi ayrıma gidiyor.Tabi bu kökleşmiş arkadaşlıklar için gecerli degil konuyu açan arkadaşda demiş ya bi ortamda iken gecerli. benim bi kardeşim var sünü kendisi ama canımdan çok sewerim gel onu at deselerde atma bunlar ayrı tabi neyse çenem düştü:D
can can olsun yeterki be canım feda!!!!

Agop
21.05.2006, 00:00
hiç söylemesine gerek yok. kan çeker. an gelir bir kaş hareketinden an gelir bir tebessümden anlarım. anlayıncada tabiki yakın davranırım. ama sebebim bizimkilerin insanlıktan anlaması. insan olan herkeze ( iki ayaklı köpekler dışındakiler) aynı davranırım

ruya_01
22.05.2006, 13:29
[kimse beni o veya şu olduğum için sevmesin .beni ben yapan özelliklerimle kabullensinler.benim için dostluğun kardeşliğin arkdaşlığı ve sevgini dini dili ve ırkı yoktur.[/quote]

sana yurekten katiliyorum can:)

Roşna
22.05.2006, 16:51
[kimse beni o veya şu olduğum için sevmesin .beni ben yapan özelliklerimle kabullensinler.benim için dostluğun kardeşliğin arkdaşlığı ve sevgini dini dili ve ırkı yoktur.

sana yurekten katiliyorum can:)[/quote]

bana katılıyor olmana sevindimm

canugur
22.05.2006, 17:24
Meslegini sorarim, tanistiktan sonra aleviligi sünniligi bir yana bir kac soru daha gelir:

*Ögretmense, cocuklarin saglikli ve objektif egitimi icin nasil bir yöntem uyguladigini.

*Mühendis ise, halk icin, halkin yararina daha uygun ve saglikli konut projeleri olup olmadigina, bu konudaki düsüncelerini,

*Dotor ise halk sagligi icin neler düsündügünü, neler yapmayi istedigini.

*Sanatci ise, günümüzde sanatin neye ve kime hizmet ettigini, sanat üzerine gelismeye ilarlemege aydinlanmaya yönelik neler tasarladigini.

*politik biriyse, ezilenden yana olup olmadigini anlamak icin bir dizi sorular sorardim.
Böylece alevi de olsa, sunni de olsa, sorulara aydin bir insan gibi yanit veren herkes arkadasimdir.saygilar

peri
25.05.2006, 18:03
İnsan Olsun Yeter Derİz..ama Ne Kadar GerÇekÇİ Benİm İÇİn DeĞİl:)
Alevİ Dostlarima Daha İÇtenİmdİr.gİttİĞİm Ortamlar Bellİdİr Zaten Benden Bİrİlerİnİn Olmasi Gerek Rahat Olmam İÇİn.yaŞanti Tarzimiz Aİlelerİmİzİn GÖrÜŞ AÇisi Hayata BakiŞ AÇimiz Hobİlerİmİz DİnledİĞİmİz MÜzİk....vs Daha Çok.tabİkİ Mutlu Oluyorum Bİzden Olsun Çamurdan Olsun.:)eyvallah

oggin
25.05.2006, 18:10
evet alevi kültürü siniyor bu güzel karşılaştıgımda yada anladıgımda önce bir gülüş sonra sohbet ederiz.

ayvaz58
01.06.2006, 10:16
ya kan işte genede çekiyor ayrım yapmam ama genede farklı oluyor insan

sertur
01.06.2006, 10:42
hayatta başımıza sık sık geliyor karşılıklı olarak samimi bir hoşgörü havası içinde sohbet edebiliyoruz ne de olsa aynı kültür coğrafyasında yoğrulmuşuz elbette fark var ama ayrımcılık olarak nitelendirmemek lazım yani gurbette karşılaştığımız bir köylü misali

garcia
01.06.2006, 13:51
Meslegini sorarim, tanistiktan sonra aleviligi sünniligi bir yana bir kac soru daha gelir:

*Ögretmense, cocularin saglikli ve objektif egitimi icin nasil bir yöntem uyguladigini.

*Mühendis ise, halk icin, halkin yararina daha uygun ve saglikli konut projeleri olup olmadigina, bu konudaki düsüncelerini,

*Dotor ise halk sagligi icin neler düsündügünü, neler yapmayi istedigini.

*Sanatci ise, günümüzde sanatin neye ve kime hizmet ettigini, sanat üzerine gelismeye ilarlemege aydinlanmaya yönelik neler tasarladigini.

*politik biriyse, ezilenden yana olup olmadigini anlamak icin bir dizi sorular sorardim.
Böylece alevi de olsa, sunni de olsa, sorulara aydin bir insan gibi yanit veren herkes arkadasimdir.saygilar

tebrikler dost yoksa hiç kimse sadece alevi bir anne-babadan olup dünyaya gözlerini açtı diye kesinlikle ayrıcalık sahibi değildir.önemli olan gözlerini açtığı dünyaya yaşamı tanıdıktan sonra hayata nasıl baktığıdır.yoksa bana göre her zaman demokrat,dürüst,ilerici,ezilenden yana olan bir sünni aile çocuğu bağnaz bir aleviden milyon bekerel daha üstündür.

canugur
01.06.2006, 21:19
tebrikler dost yoksa hiç kimse sadece alevi bir anne-babadan olup dünyaya gözlerini açtı diye kesinlikle ayrıcalık sahibi değildir.önemli olan gözlerini açtığı dünyaya yaşamı tanıdıktan sonra hayata nasıl baktığıdır.yoksa bana göre her zaman demokrat,dürüst,ilerici,ezilenden yana olan bir sünni aile çocuğu bağnaz bir aleviden milyon bekerel daha üstündür.

Teskürler, bagnazligin her türlüsü insana aci verir.
Hele kendinden yana olan?
Haklisiniz, insani bal da bogar cünkü???
saygilarimla

lamekan bawo
01.06.2006, 23:59
Hemen Soruyorum Alevilik Nedir Alİ Kimdir Neden Kerbela Katliami Vardir Neden Semah DÖÜlÜr Neden Alevisin Cem Nedir Cem NİİÇİn Yapilir SÜnnİ Kesim Tarafindan SÖylenen Mum Sondu Olayi Nedir.....???

berximin
02.06.2006, 00:03
kanım kaynıyo böyle sarılasım filan geliyo:)

canugur
02.06.2006, 07:27
Hemen Soruyorum Alevilik Nedir Alİ Kimdir Neden Kerbela Katliami Vardir Neden Semah DÖÜlÜr Neden Alevisin Cem Nedir Cem NİİÇİn Yapilir SÜnnİ Kesim Tarafindan SÖylenen Mum Sondu Olayi Nedir.....???
sayin lamekan bawo,
bunlar hemen bir topikte soruluverip gecilecek konular degildir ki.
Hepsi ayri ayri topik konularidir; ve forumda bunlarla ilgili topikler vardir.
Hani bir laf vardir; tek tek gelin:komik
saygilar

çiğerparem
02.06.2006, 09:30
elbetteki kendine yakın biriyle insanın diyaloğu daha güzel oluyor her konuyu rahatça konuşabiliyorsun kanda çekiyor.Örneğin iş yerinde 3 kişi alevi varız diyaloglarımız daha iyi

mustafakurtul
02.06.2006, 16:29
:36_1_55: :36_1_55: :36_1_55: Espri bir yana kan filan cekmez de; alevi kültürü insana siner.

saygilar
:36_1_55:
aynen katılıyorum dostum.....

oylum
02.06.2006, 16:37
ben de aynen katılıyorum.ben sonuçta alevi olduğumu asla saklamayan birisiyim arkadaşlarımın çoğunluğu da sünnidir ama bizim gibidir. nice alevi arkadaşlarım da var ama hiç birini de ayırmam.kimseden gizlimiz saklımız yok insan olduktan sonra alevi olsun sünni olsun başka dinlerden olsun bana saygı duyan herkes benim gözümde birdir.

alyosa
06.06.2006, 18:58
Alevi olduğunu duyduğum arkadaşı daha çok sever ve saygı duyarım. Tıpkı fenerbahçeli olduğunu veya solcu olduğunu öğrendiğim arkadaşlarımda olduğu gibi daha sıcak bir ilişki başlar aramızda..

canugur
06.06.2006, 19:13
:36_1_55: :36_1_55: :36_1_55:
:36_1_55:
aynen katılıyorum dostum.....
Rica ederim sayin mustafakurtul.
Sayin Oylum´a da yanit verecek olursam,
Ben aleviligi hic bir zaman, hic bir yerde, hic bir iliskide referans gösterme geregi duymadim nedense.
buna da ihtiyacim olmadi.

Ama, Alevi birini hemen tanirim.
Devrimci demokrat bir insanin da kesinlikle ne yahudiligini, ne sunniligini, ne de aleviligini kendisine asla ve asla sormam, sormadim da.
Bu anlamda bir cok arkadas, halen alevi oldugumu bilmez, onlar benzer bir bilinc ile sormaz ben de söyleme geregi duymam.(böylece profilime de ters düstüm ya, neyse)

Saldiranlari, kirletmeye calisanlari da inanilmaz bicimde haslarim, sasar kalirlar.
O zaman ne oldugum anlasilir.
Bilgilenmek, bazi seyleri göstermeyi gerektirmez.
Her yogurdun bir yigit kabulü vardir cünkü?
saygilar

kenanuner
07.06.2006, 22:35
ayrım yapmak bize yakışmaz zaten biz insanları herzaman olduğu gibi kabul ederiz bizim yolumuz budur zaten ama ki karşımıza bir de kendi insanımız çıkınca ona karşı daha sıcak kanlı oluyorum. ama ki bizim örf ve adetlerimizi bilmeyen kişlilere karşı biraz daha soğuk oluyorum okadar.

sakın bir kimsenin gönlünü yıkma
gerçek erenlerin sözünden çıkma
insan isen ölmessin korkma
aşığı kurt yemez uçta değildir

H.BEKTAŞ VELİ

KızıL
07.06.2006, 23:07
ortak dü$ünce aynı aLewi oLan birine ister istemez daha içten dawranırız.
kan çeker derLerya hani :)

Turku_Yurekli
12.06.2006, 18:06
Alevi oldugunu ögrenirsem cevremdeki birinin,ayrimci bir yapim olmasada ister istemez ona karsi daha sicak ve alcakgönüllü oluyorum :) Neden derseniz nede olsa bizden diyorum,malum heryerde alevi bulmak günümüzde o kadar kolay degil artik olanlarin kiymetini bilelim en azindan!!!

jiyan24
12.06.2006, 21:42
Aslinda Alevİ Bİr Cani GÖrdÜĞÜmÜzde Ona KarŞi Sicaklik Hİssetmemİzİn Nedenİ EzİlmİŞlİĞİn VermİŞ OlduĞu Bİrlİk Duygusudur.bİzler YÜzyillarca EzİlmİŞ,baskiya Maruz KalmiŞ Bİr Toplumuz.ezİlenİn Yaninda Yer AlmiŞ,zÜlmedenİn KarŞisina DİkİlmİŞİz.72 Mİllete Bİr GÖzle BakmiŞiz.İnsana İnsan GÖzÜyle BakmiŞiz.diŞlanmiŞiz Ama HİÇ Bİr Zaman DiŞlamamiŞiz.kÜrt Alevİ OlduĞumuz İÇİn Farkli GÖrÜlmÜŞÜz Ama HİÇ Bİr Zaman Farkliliklara Sirt ÇevİrmemİŞİz.İŞte Ub Bİz KizilbaŞ Alevİlerİyİz.....dostun Dostu OlmuŞuz.........

gizem
12.06.2006, 22:10
genellikle ben aleviyim diyince eğer ortam sünniyse zaten bunu demk için cesaret gerkir bana biri diyince ister istemez yakınlık duyuyorum kan çeker derler ya o misal ama zaten çevrem ister istemez sünni plduğu için ne birine güvenebiliyorum çünkü hayatına yansıtıyorlar toplumdan sen alevi misn diye sölemedikleri laf kalmıyor bi süre bekledikten sonra taruza geçiyorum ama son zaman edindiğim arkadaşlarımın çoğu alevi

yusufçukgecegez
13.06.2006, 20:43
son bir senede alevi arkadaşlarım oldu,öncesinde hiç yoktu,belkide vardı ama söylememişlerdi,şimdiki tanıdıklarımada ben sordum,alevimisin diye,tabi bağlamamında etkisi oldu.bağlamayı seviyorsunuz.çalınmayagörsün,hemen başına geliyorsunuz.

arslan
13.06.2006, 22:42
yeni tanistigim kisinin alevi oldugunu ogrenince ona yakinlik duyarim.bilirim
ayni dusunceleri paylastigimizi cunku ondanda ayni yakinligi gorururum bizim yasam bicimiz de vardir insani sevmek. ilk kez gorusen ve tanisan iki alevinin can larinin birbirlerine kaynamasi dogaldir.eline, diline,beline sahip olmak insanlar arasinda ki guvenin temeli degilmidir

günay
26.06.2006, 20:10
olan birine tabi ki daha farklı yaklaşıyorum ki karşıdan da hep aynı yaklaşım oluyor ne de olsa o da 'can' ben de 'can'...bilmiyorum ama hemen bi yakınlık bi güven oluyor en basit örnek başka forum sitelerine falan üye olurken nick kulllanıyorum ama burası için öyle bi şey hissetmedim mesela...

seher.yeli
26.06.2006, 22:23
Tabiki Kan Ceker Ama Bu Kisiye Gorede Yorumlana Bilir Insanligi Nasil O Bence Daha Cok Onemli

SivanA SimyacI
26.06.2006, 23:16
bi yakınlık hissedirim ben valla kanım da kaynar zaten birinin alevi olup olmadığını suratına bakınca anlarım nur akar bizlerden nur...

hasanbeyhan
28.06.2006, 22:24
Bana da biri aleviyim dediğimde mutlu oluyorum.
Ama bazan da pişmanlık duyuyorum. Çünkü o kişiyi tanıdıkça, alevilikle ilgili hiç bir ilgisi olmadığını öğrendikçe içimi yiyor, kahroluyorum.
Neden mi diyorsunuz? Aleviyim diyen kişi alevi gibi olmalıdır. Aleviliğin boş şeyler olmadığını söylememeli. Geç onları ya, hepsi boş dememeli. Çünkü aleviyim diyor, aynı zaman dada alevilğin ilkelerini kabul etmiyor. Bence aslında alevi olmadığını, sadece alevi kökenli olduğunu söylemek istiyor.
"Bizden olsun da çamurdan olsun." sözünü de kabul etmiyorum. Çünkü değerli can kardeşlerim biz burada alevi gerçeğini anlatmaya, alevi varlığını kabul ettirmeye çalışıyoruz, siz olsun da çamurdan olsun diyorsunuz. Hiç çamurdan, pislikten alevi olur mu? O zaman siz aleviliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Bence biraz düşünerek cevap versek daha iyi olur. İllaha da bir şeyler yazmak zorunda değiliz. Bilmiyorsa suzmasını ve dinlemesini bilmeliyiz. Bütün canlar saygı ve sevgilerimi sunarım.

Gülseren58
29.06.2006, 00:07
Elbette Alevi olan birine hemen yakınlık duyuyorum. O kişinin ataları ile benim atalarımın aynı acı, kıyımlarla dolu deneyimlerden geçmiş olmalarını, bizlerin de onların sayesinde bugünlere ulaşmış olmamızı kendi açımdan çok önemsiyorum.

can85
29.06.2006, 00:18
bi yakınlık hissedirim ben valla kanım da kaynar zaten birinin alevi olup olmadığını suratına bakınca anlarım nur akar bizlerden nur...

anıla katılıyoum ztn anlaşılır kişinin alevi olduğu hemen heemen

Hülagü
30.06.2006, 21:30
Benle aynı milletten olup olmadığını soruyorum.Öyle ise ona osmanlıya karşı alevi Türkmenleri desteklediğimi ve ailemin sünni olmasına karşın benim sünni olmadığımı kendisinin de ataları gibi köküne sahip çıkması gerektiğini söylüyorum.

Serkan_Devrim
30.06.2006, 21:34
Benle aynı milletten olup olmadığını soruyorum.Öyle ise ona osmanlıya karşı alevi Türkmenleri desteklediğimi ve ailemin sünni olmasına karşın benim sünni olmadığımı kendisinin de ataları gibi köküne sahip çıkması gerektiğini söylüyorum.bu çok mu önemli?

Hülagü
30.06.2006, 22:37
Birşeye mensup olma duygusu önemlidir.Fakat bu kişinin kendisi ile uyumlu olmasıdır.Mesela sünnilik ve Türklük uyuşmaz.Bu mersedes marka otomobile fiat palio motoru takmaktır.Bu bakımdan kendi budun benliğine sahip çıkanları görmek hoşuma gidiyor.Alevi kandaşlarımın ise alevi kültürü ile budun benliğini beraber yaşatmaları (ki 1.selim dönemine kadar bu böyle idi) çok daha orjinal bir durum.Bu bakımdan önemli.Esas amaç alevi Türkmenleri budun benliklerinden koparmak sahte ve yapay bir milli(arapça) bir anlayış geliştirmekti.Mesela bu gün başbuğ denilince insanların kafalarında iç hilal,mhp,sünni faşizmi gelir.Bu kavramın özünü bilmeme rağmen ben bile bu kavramı sünni faşizmi ile özdeşleşmesinden dolayı kullanmıyorum.Şöyle bir soru sormak istiyorum.Çaldıran savaşında hangi lider Türk ün başbuğudur?Şah İsmail mi selim mi?Bu sözcüğün anlamı Türk ün devletine ve ordusuna kumanda eden demektir.Şah İsmail ordusu hepsi Türkmenlerden oluşuyordu.Saray dili Türkçe idi.Selim ise farsça yazıyordu saray dili arapça farsça karışımı osmanlıca dedikleri uydurma bir dildi ve yönetim kademesi alayı devşirme idi.Şimdi soruyorum hangisi Türk?Hangisi bu kavramı hak ediyor?Fakat abd destekli mhp gerçek Türklerin kendi davalarını gütmemesi için hemde kendisine yönelik tehditleri engellemek için mhp yi kurdu.Ve bu parti Türklük adı ile öyle pislikler yaptı ki insanı öz değerlerinden soğutma aşamasına getirdi.Hal böyle iken meydanı bu çapulcu ülkücülere bırakmamak ve öz benliğimize sarılmak arzusu içinde olan alevileri kendime yakın görüyorum.Bu bakımdan onlardan da adım atmalarını bekliyorum.Sünni faşizmine en büyük engel öz benliğimiz olan şamanizmi savunmaktan geçer.Dikkat ederseniz ülkücüler alevilerden çok benim savunduğum tarzda öz benliğini budun benliğini savunanlardan nefret ederler.Çünkü özümüz islam değildir ve bu onlara tehlikedir tehdittir.Bu nedenle konunun önemli olduğu fikrindeyim.

Gannush
30.06.2006, 23:26
Bu devirde şamanlık mı kaldı be anacım :)

Hülagü
01.07.2006, 00:33
Kurşun döktürme,ağaç dallarına çaput bağlama,türbeleri ziyaret edip dilekte bulunmak,mevlüt okutma,ölü aşı,gece tırnak kesmeme,ateşe işemenin günah olduğu inancı,kutsal kabul edilen taş yada yapılara el-yüz sürmek,gece aynaya bakmama,nazar boncuğu(GÖKTANRI'nın gözü üstünüzde olsun kötülükten korusun manasındadır)takma bunlar şamanizmin arap emperyalizmine rağmen halen yaşadığının bir kanıtıdır.Bunlar genetiğimize işlemiş şaman kültürünün aklıma gelen kısımlarıdır.

Gannush
01.07.2006, 00:38
Bir anlamı yok ki bunların.. Kurşun döktürüp, ağaca çaput bağlayıp, aynaya bakmayıp şaman olacak Aleviler ne kazanacaklar merak etmekteyim.
Sen nazar boncuğu taktı diye kaza yapmayan araba gösterebilir misin?

Hülagü
01.07.2006, 00:43
Ben inanç doğrudur demedim inanç halen yaşıyor dedim.Ben eskiden sınavlara girerken 3 gulfü 1 elham okurdum.Kazanamadım:)Bu sene nazar boncuğu deneyeceğim.Uğur getirsin diye..

Gannush
01.07.2006, 02:29
Şamanizm inancının kendisi yaşamıyor. Bunlar sadece kalıntı. İslam bile benim kanaatimce, Aleviliğe göre daha fazla pagan unsur içeriyor : Örneğin Cin olayı.

Vesselam, diyeceğim şu, şamanizm İslam yerine ikame edilemez. Alevilik de şamanlık değildir; ama şamanik ritüeller vardır.

pilli__bebek
03.07.2006, 22:54
benim için hiç bişey deişmez.alevi olduğunu öğrenınce ilişkimi kesmem.yıne normal hayatımda yerı ne ise o şekılde devam eder.

yagmur_yureklim
03.07.2006, 23:07
aynen acayip cana yakın davranıırm.nede olsa bizden..:)korurum kollarıms everim yardım ederim herşeyi yaparım valla..

pazarcıklı
04.07.2006, 02:40
alevi biriyle karşılaşınca tabikii daha farklı oluyor bu ayrım yaptığım için değil ama insan kendisi gibi aynı kültürden birini görünce ister istemez farklı oluyor konuştuğun anlattığın hikayeler birbirine çok benzer kendini daha iyi anlatabiliyorsun daha rahat dertleşebiliyorsun...............herkesi çok seviyorum saygılar:3:

Rose
04.07.2006, 18:47
arkadaşlar ben alevi değilim bu yüzden sizin kendinize özgü düşüncelerinizi çok fazla bilmiyorum ama özgürlük, demokrasi ve dünya görüşünüz konusunda benim düşüncelerime yakın olduğunuz için sizlere karşı bi sevgiyle yaklaşıyorum çünkü biliyorum ki alevi olup olmamak önemli değil insan olmak önemli ve sizlerin çoğu insanım diye geçinen o insanlardan daha yürekli ve daha insancıl olduğunuz çevremde ki alevi arkadaşlarımdan görüyorum.

ezo.24
05.07.2006, 16:41
slm bilmiyorum ama bende de biraz ayrım var sanırım alevi olanları daha yakın buluyorum daha huzurlu oluyorum ozaman bilmiyorum ama benim her kültürden arkadaşlarım var ve çok iyi anlaşıyoruz ama alevi arkadaşlarımla hiç bağlarımız kopmuyor

can85
05.07.2006, 16:44
arkadaşlar ben alevi değilim bu yüzden sizin kendinize özgü düşüncelerinizi çok fazla bilmiyorum ama özgürlük, demokrasi ve dünya görüşünüz konusunda benim düşüncelerime yakın olduğunuz için sizlere karşı bi sevgiyle yaklaşıyorum çünkü biliyorum ki alevi olup olmamak önemli değil insan olmak önemli ve sizlerin çoğu insanım diye geçinen o insanlardan daha yürekli ve daha insancıl olduğunuz çevremde ki alevi arkadaşlarımdan görüyorum.

bizde demokratik insanları böyle çok severiz kendimizden görürüz biz kimseye ayrım yapmayız...72 milletede aynı gözle bakarız...ama alevi olarak birbirimizi çok tutarız siz sünnilerden çok tutarız kan çok çeker misali bizi.

Erkan Sevgi
05.07.2006, 16:49
Eş durumundan olsa gerek :) İçim hemen kaynıyor...

Sevgi Erkan
05.07.2006, 16:55
Eş durumundan olsa gerek :) İçim hemen kaynıyor...
Canım benim teşekkür ederim. Çok incesin.

kerten
05.07.2006, 17:55
Aslında bu bulunduğumuz yere göre de değişiyor..
Örneğin alevilerin azınlıkta olduğu bir yerde karşımıza bir alevi çıkınca (belki de azınlık psikolojisinden) normalden daha çok seviniriz, daha çok tutarız birbirimizi, ayrıca şunu da söylemem gerekli, şu an okuduğum şehirdeki tanıdığım insanları alevi sünni diye kıyaslarsak alevi ile sünniler arasında dağlar kadar fark var, gerçekten "tanıdığım" sünniler cahillikleriyle beni çileden çıkarıyorlar ama aleviler herzaman daha anlayışlı düşünceli ve kafa yapısı olarak daha üst düzeydeler ;) uzun lafın kısası şu an bulunduğum şehirde 10 sünni tanıyacağıma 1 alevi tanırım daha iyi diye düşünüyorum.. :)

birdostum
06.07.2006, 20:56
herkese selamlar.....
kerten kardeş nedemek istiyosun sen.....bende sünniyim....
bizim cahil tarafımız neymiş ....ney seni çileden çıkarıyor....
bu arada kafa yapısı olarak da nedemek daha üst düzeydeler...
senin belkide alevilik hakkkında anlattııın çoğu şey sünnilere ters geldiği için ve onlar bunu kabul etmediği için çileden çıkıyosun ....
hiç çıkma tamammı....
çünkü anlatılanlar... kabul edilebilecek türden şeyler değil....
bu arada sünnilere cahil demişsin...
sen neyi biliyosun da üst düzeyde zannediyosun kendini....
bu arada ....
siz alevilere cahilsiniz şöölesiziniz böölesiznz...diyecek kadar düşüncesiz değiliz....
biz ayırım yapmayız...
sünnilerin ne bilip bilmediğini neyi kabul edip edemiyeceklerini çook net bi şekilde siz çok ii bilirsiniz ...

D-e-v-r-i-m
06.07.2006, 22:55
Benim için değişen bişey olmaz çünkü ; sonradan bundan Alevi olsa ne olur olmasa ne olur dediğim çok insan oldu.
Yine de azda olsa bir sıcaklık oluyor tabi (bizim insanımız mantığı) ama sanırım sözde değil özde ,ben insanı insan olduğu için seviyorum hemde çok....

pastoralsenfoni
06.07.2006, 23:56
bende yakınlık duyuyorum ve garip bir şekilde hemen sohbete başlıyorum.yani biriyle ilk tanıştığında hemen sohbete başlamazsın ama alevi biriyle tanışınca konuşacak o kadar ortak şey buluyorsun ki.ortada soğukluk kalmıyor yani toprağım diyerek canlanıyor insan.

chatlakalper
07.07.2006, 17:59
Aslında bu bulunduğumuz yere göre de değişiyor..
Örneğin alevilerin azınlıkta olduğu bir yerde karşımıza bir alevi çıkınca (belki de azınlık psikolojisinden) normalden daha çok seviniriz, daha çok tutarız birbirimizi, ayrıca şunu da söylemem gerekli, şu an okuduğum şehirdeki tanıdığım insanları alevi sünni diye kıyaslarsak alevi ile sünniler arasında dağlar kadar fark var, gerçekten "tanıdığım" sünniler cahillikleriyle beni çileden çıkarıyorlar ama aleviler herzaman daha anlayışlı düşünceli ve kafa yapısı olarak daha üst düzeydeler ;) uzun lafın kısası şu an bulunduğum şehirde 10 sünni tanıyacağıma 1 alevi tanırım daha iyi diye düşünüyorum.. :)

tanıdığım sünniler diyerek çok iyi yapmışsın sayın ''kerten''

kızılcan
07.07.2006, 18:53
aynı kültürden oldumu insan bir birine daha erken ısınıyor kaynaşıyor ortak yönlerin çok oluyor aynı kültürün insanısın kültür yoldaşlarımla erken kaynaşıyorum askerde böyledi okulda iş hayatındada

alevilik kültürü akrabadan sonraki kan bagında daha güçlü bir bagdır kültürül bag insanlar bir ailesi için canını veririyor birde ölümüne baglı oldukları inançı için canını veriyorlarsa kültürül bagın nasıl güçlü oldugunu daha iyi anlıyor insan

kerten
08.07.2006, 00:42
herkese selamlar.....
kerten kardeş nedemek istiyosun sen.....bende sünniyim....
bizim cahil tarafımız neymiş ....ney seni çileden çıkarıyor....
bu arada kafa yapısı olarak da nedemek daha üst düzeydeler...
senin belkide alevilik hakkkında anlattııın çoğu şey sünnilere ters geldiği için ve onlar bunu kabul etmediği için çileden çıkıyosun ....
hiç çıkma tamammı....
çünkü anlatılanlar... kabul edilebilecek türden şeyler değil....
bu arada sünnilere cahil demişsin...
sen neyi biliyosun da üst düzeyde zannediyosun kendini....
bu arada ....
siz alevilere cahilsiniz şöölesiziniz böölesiznz...diyecek kadar düşüncesiz değiliz....
biz ayırım yapmayız...
sünnilerin ne bilip bilmediğini neyi kabul edip edemiyeceklerini çook net bi şekilde siz çok ii bilirsiniz ...

14 satır yazı yazmışsın, ama bi yazıyı okumayı öğrenememişsin doğru düzgün, bir de eksi karma basmışlar, basarsanız basın :) ..

özellikle tırnak içine almışım "tanıdığım" sünnilerden... demişim.. ama nerdee..
nasil istiyorsan öyle anla tamam mı?
iyi forumlar kardeş :)

tamerx
08.07.2006, 00:50
gecenlerde bir türk ile tanistim, oglani sünni sandim, ve bana biraz soguk davrandi sanki, sonra bir kac hafta sonra alevi oldugunu anladim ve simdi , nasil desem, biraz daha iyi anlasiyoruz sanki..ne biliyim birden güvence olustu iste.

meymane_usari
08.07.2006, 08:15
seninle aynı kültürü paylaşan beyni aynı dili konuşan birisi olunca daha yakın hissediyorsun böylece insan ilişkileri daha sağlıklı oluyor.

foodal
08.07.2006, 09:58
Bu zamana kadar öyle birşeyle karşılaşmadım ama olursa da daha yakın olur konuşmalarımız sanırım, sonuçta birçok yönden ortak bir geçmiş, yaşama biçimi veya görüş olur, böyle olunca güvenerek daha rahat anlaşılır.

Okuldayken bir arkadaşım staj yaptığı yerdeki insanların alevi olduklarını ve çok iyi insanlar olduklarını söylemişti sohbet ortamında, e tabi benim alevi olduğumu bilmiyorlardı:yamukgul: tam dicektim ki işte önyargılı olmayıp tanıdığınız da anlıyorsunuz bazı şeyleri ve ben de onlardan biriyim diye vazgeçtim nedense. Sonra mezun olduktan sonra arkadaşa söyledim alevi olduğumu ve çok sevindi, hatta ona bir iş bulmuştum tanıdığım aracılığıyla, ve bana söylediği söz şuydu:

ALEVİLİ İNSANLAR BİR BAŞKA İŞTE...:) Bunu duyup kendi özümüzü-içtenliğimizi-insan sevgimizi gösterdiğim için çok mutlu oldum.

birdostum
08.07.2006, 14:00
ben anlayacağımı anladım kerten ...tanıdığı sünnilermiş....
bu arada seni fotoğrafından kız zannettim başta profilinde erkek yazıyo..
herneyse...
benim tanıdığım alevilerde hiçbirşeyi kabul etmiyorlar ....
ok etmeyin ,etmeyin de biraz mantıklı bişekilde etmeyin hiçyoktan...
hz muhammed peygamberdir değilmi diye bi soru sormak durumunda bile bırakıyorlar insanı ...
amafiyasko ona bile bazen doğru düzgün cevap alamıyoruz...
verdiğimiz bilgilere kaynaklara inanmıyorlar..
nerden yola çıkarak konuşacağız...
benim tanıdığım alevilerde böyle...
haaaa benim tanıdığım aleviler genelde çok kültürlü bilgili insanlar..
çok araştırmacılar...hatta dediğin gibi biçoğu sünnilerin bilmesi gereken şeyleri bile onlardan daha iyi biliyor. bu doğru...ama kabul etmiyorlar...
o zzamn ciltler dolusu kitapta okusa herşeyide çok iyi bilse nafile ....bizim için
cahil bir süniiden daha üst düzeyde olamaz hatta kendi aranızda cahil bir aleviden bile daha üst düzeyde olamaz...

gözdecst
08.07.2006, 14:39
kendini o kişiye daha yakın hisediyorusun kültür farkı önemli bi kavram sonuçta ama bu ilk anda böyle yani yakın hissetme durumu beli bi zaman gelince ve o insan alevi olsada senin için yanlış biriyse bi fark kalmıyor mesela kardeşim dedğim insan sünli ama alevi olan dostlarımda çok...

kerten
08.07.2006, 17:10
ben anlayacağımı anladım kerten ...tanıdığı sünnilermiş....

Bakın sn birdostum, "ben anlayacağımı anladım" diyorsunuz.. Ben "tanıdığım sünniler" derken, anlattığım şeyi size değil tüm foruma anlatıyordum, siz neyi anladınız? Siz benim tanıdığım sünnilerden misiniz?!?!

benim tanıdığım alevilerde hiçbirşeyi kabul etmiyorlar ....
ok etmeyin ,etmeyin de biraz mantıklı bişekilde etmeyin hiçyoktan...
hz muhammed peygamberdir değilmi diye bi soru sormak durumunda bile bırakıyorlar insanı ...
amafiyasko ona bile bazen doğru düzgün cevap alamıyoruz...
verdiğimiz bilgilere kaynaklara inanmıyorlar..
nerden yola çıkarak konuşacağız...
benim tanıdığım alevilerde böyle...
haaaa benim tanıdığım aleviler genelde çok kültürlü bilgili insanlar..

Tüm bunların konuştuklarımızla ne alakası var?
Madem anlamamakta ısrar ediyorsunuz, size "tanıdığım sünniler" ' den ne için şikayetçi olduğumu anlatayım, belki o zaman "tanımadığınız insanlar" için bilip bilmeden böyle önyargılı ve agresif yazı yazmazsınız..

Ben devlet yurdunda kalırken, alevi olduğumu söylememe rağmen, sürekli namaz için uyandırılmalara maruz kaldım, ne kadar uyardıysam da fayda etmedi, cuma günleri namaza çağrıldım durdum, "ben namaz kılmam" lafını anlamıyorlardı, sürekli "seni büyüklerimizle tanıştıracağız onlar seni yola sokar" gibisinden laflar ediyorlardı, siz kimsiniz ki beni yola sokacaksınız? Bunun dışında her alanda cahilce hareket ediyorlardı, en son ramazan ayında sahura kalktıklarında (ben yatağımdaydım ama yurtta sahur vakti hareketlilik olduğundan uyutmuyorlardı, oruç tutmayanlara saygı göstermiyorlardı) Konu Atatürkten açıldı ve Atatürke hakaret etmeye küfretmeye başladılar, o gün onlarla kavga etmek zorunda kaldım, savunmaları da çok ilginçti.. "biz seni uyuyor zannediyorduk" o gün yurttan kaydımı sildirdim, ama böyle de kurtulamadımki alevi olduğumu öğrenen herkes sanki benden uzaklaşıyorlardı, hatta birkaçına alevi olduğumu söylediğinde biri "yandık" kelimesini ağzından kaçırdı.. aslında pek de umrumda değildi :) Bu durumda nasıl onlara kanım ısınabilir söyler misiniz?

Ve ben bunları forumda sünni arkadaşlarımız alınmasın diye yüzeysel şekilde belirtmeye çalıştım, bilhassa tırnak içinde "tanıdığım sünniler" dedim.. siz öyle agresif atıldınız ki olaya, görmeden tartmadan astınız kestiniz.. Ama sizden özür de beklemiyorum Sn. birdostum, çünkü birkaç sünniden bahsettiğimde, olayı anlamadan bilmeden üstünüze alınma gayretini gösterdiniz, fakat işin özür tarafına gelince aynı şekilde "onlar adına" benden özür dileyeceğinizi zannetmiyorum.. Umarım yine anlayacağınızı anlamışsınızdır..

hilbirt
11.07.2006, 20:21
İşin aslına bakarsan herşeyden önce insan olması gerekir. Alevi olması tabiki her zaman bir artıdır. "Kan çekiyor" deyimi gerçekten doğrudur. Bugüne kadar insanlar üzerindeki hiçbir tahminimde yanılmadım. Canlarımız kendini heryerde belli ediyor (düşünce ve kültür anlamında).

Alevi Olsun Çamurdan Olsun....

KURŞUNveli
11.07.2006, 22:45
canlar sizleri bilmiyorum ama benim için bazı durumlarda insan olsun ne olursa olsun düşüncesi bir kenara itilebiliyor ne kadar ayrım yapmasam demokratik davransamda bir yerde olay kopuyor ve yine kendi insanıma ve özüme dönüyorum...insanın kendi kültüründen biriyle muhabbeti,kavgası,şakası daha farklı ve ayrıcalıklı oluyor....

eylemm
12.07.2006, 16:45
insan olarak hepimiz bize yakın olanı, bizim gibi olanı, biz olanı seviyoruz her daim... farklılık ürkütüyor bizi, korkuyoruz farklı olandan, dışlıyoruz, ötekileştiriyoruz, sevemiyoruz farklı olanı bi türlü içimize sinerek...

uzak12
12.07.2006, 17:35
İnsan çoğunlukla yeni tanıştığı bir insanın tarzından alevi olup olmadığı hakkında bir düşünceye kapılıyor sonra da gerçekten alevi olduğunu öğrenince daha rahat oluyor o insana karşı ve daha çok benimsiyor ama arkadaşların dediği de doğru bazı sünni arkadaşları da gerçekten alevi sanıp böyle olmadığını da görebiliyoruz.Bu insanların kendilerini yetiştirme biçimleri ile ilgili bence.Üniversitede okurken ilk yıllarımda devlet yurdunda kalmıştım.Ortamı çözene kadar alevi olduğumu söylememiştim ama öyle bir an oluyor ki muhabbet çok farklı iken alevilikle ilgili kulaktan dolma saçma sapan bir laf çıkabiliyordu.Öyle anlarda da çıldırmamak imkansızlaşıyordu.Yurttaki alevi olduğunu farkettiğiniz arkadaşların varlığı insanı inanılmaz mutlu ediyordu.Onlarla paylaşımımız daha fazla oluyordu.

vankedisi
12.07.2006, 20:12
bana da biri aleviyim dedigi zaman ona karşı acayip bi yakınlık duyuyorum.nede olsan senin canından bir insan.zamanında aynı sıkıntıları çekmişin,aynı düşünceleri taşıyosun.sünnilere karşıda ayrım yapmam ama atbiki alevi insan başka oluyo....

kerten
12.07.2006, 20:35
İnsan çoğunlukla yeni tanıştığı bir insanın tarzından alevi olup olmadığı hakkında bir düşünceye kapılıyor sonra da gerçekten alevi olduğunu öğrenince daha rahat oluyor o insana karşı ve daha çok benimsiyor ama arkadaşların dediği de doğru bazı sünni arkadaşları da gerçekten alevi sanıp böyle olmadığını da görebiliyoruz.Bu insanların kendilerini yetiştirme biçimleri ile ilgili bence.Üniversitede okurken ilk yıllarımda devlet yurdunda kalmıştım.Ortamı çözene kadar alevi olduğumu söylememiştim ama öyle bir an oluyor ki muhabbet çok farklı iken alevilikle ilgili kulaktan dolma saçma sapan bir laf çıkabiliyordu.Öyle anlarda da çıldırmamak imkansızlaşıyordu.Yurttaki alevi olduğunu farkettiğiniz arkadaşların varlığı insanı inanılmaz mutlu ediyordu.Onlarla paylaşımımız daha fazla oluyordu.

Senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım, ve her cümlene katılıyorum..

Öyle anlarda da çıldırmamak imkansızlaşıyordu.Yurttaki alevi olduğunu farkettiğiniz arkadaşların varlığı insanı inanılmaz mutlu ediyordu.Onlarla paylaşımımız daha fazla oluyordu
:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

h_yol
12.07.2006, 21:33
Tanıştığım kişilerden birinin alevi olduğunu öğrendiğimde ilk vakit kendime çok yakın hissediyorum onu.Bir de bu kişi anlaşabildiğim biriyse arkadaşlıkta paylaşım mükemmel oluyor.Fakat alevi olupta kafa yapınız uymayan insanlarda yok değil.Mesela benim alevi olduğunu bildiğim ve arkadaşlığımızın bir 'merhaba'dan ileriye gitmediği kişiler var.Alevi olması arkadaşlığımızı pek de fazla etkilemiyor anlaşamadıktan sonra.ama hani hepimizin kullandığı 'bizden' kavramı yani insanlardaki aidiyet duygusu var ya; işte bazen o işleri değiştiriyor.O kişinin statüsünde gördüğüm bir diğer arkadaşımla onu karşılaştırdığımda ne de olsa bizden deyip onu tercih ediyorum tabi ki...

CcEeMm
14.07.2006, 15:49
okulda alevi arkadaşlarımla çok iyi dostlukarım var. alevi alduğumuz için daha iyi anlaşıyoruz

ali_naki
14.07.2006, 17:08
İşin aslına bakarsan herşeyden önce insan olması gerekir. Alevi olması tabiki her zaman bir artıdır. "Kan çekiyor" deyimi gerçekten doğrudur. Bugüne kadar insanlar üzerindeki hiçbir tahminimde yanılmadım. Canlarımız kendini heryerde belli ediyor (düşünce ve kültür anlamında).

Alevi Olsun Çamurdan Olsun....

:) imza durumu özetliyor :thumbup1:

SeLCaN
14.07.2006, 18:55
insanin en yakin dostu alevi olunca iki farkli bedende bir ruh gibi oluyosunuz . insan insandir ama yasadigim bir gercek ki tanimadigim ortamlarda bile alevi insaninin kani cekiyor ,daha bi candan daha bi icten oluyorum
sevgi ve saygilarimla.....

piryolu
14.07.2006, 21:03
bence biz aleviler çok derli bizler olmasak bu memleket çekilmez herde kendimizi korumalyız ve biriisini alevi olduğunu öğrendiysek ona yardımcı olmalıyız çünkü birbirimizi kollarsak o zamn bir yerlere gelebiliriz çünkü bu dunyanın düzeni böyle ve tanıdımız o kişeye daha çabuk alışıyoruz çünkü o bizim kanımızdan

Devrimci Marksist
31.07.2006, 10:19
Vallahi ben alevileri çok sevdiğim için çok hoşuma gidiyor. Ayrıca alevilerin kendini gizlememesi göğsünü gere gere söylemesi de çok güzel. Zaten bulunduğum yerde kimsenin alevilere laf etmesine izin vermem.

Kartopu86
04.08.2006, 21:24
Alevi olduğunu öğrendiğimde yüzümde bir gülümseme yaratıyoo ve diyorumki beni anlayan biri daha var burda........................

DENİZ
04.08.2006, 23:26
ayrım yapmak hosuma gitmiyor ama biri ben ALEVİyim dese mutlu oluyorum.kan cekiyo.........

gamze...
04.08.2006, 23:36
bende bana bırı alevıyım dıyınce sevınıyorum ona daha yakın hıssedıyoruum kendımı dahabı mutlu oluyorum hosuma gıdıyor.sempatı duyuyorum o kısıye karsı.

ahmetmert
09.08.2006, 22:40
Açıkcası Bir sunni olarak bende duygu olarak bir şey değişmiyor.
Çünkü ilk anda kimseyle mezhebini konuşmuyorsun.
Zamanla tanıdığın içinde o insana gerektiği kadar değer veriyorsun.
Aleviliği ya da sunniliği burada etken değil.
Benim Alevi arkadaşlarım kıymetimi bilirler, hala görüştüğüm 4 arkadaşım var.
Dini günlerde mesajlaşırız.
Kandillerde benden önce mesaj çeken arkadaşlarım var.

eflatun
09.08.2006, 22:50
o kişiyle o güne kadar anlaşamıyorsam bile,alevi olduğunu öğrendikten sonra tavırlarım değişiyor tabi. bir kere hiç bir zaman laf söyletmiyorum kardeşimmiş gibi. kan çekiyor başka birşey değil bu:) ama çok güzel bir duygu.çok sevdiğin ama kaybettiğin bir şeyi bulmuş gibi seviniyor insan:) Aklından şu geçiyor hemen: ARTIK YALNIZ DEĞİLİM!!!

crewchif
13.08.2006, 14:25
ayrım yaparım alevi sünni diye. elimden gelen destegi veririm .

paşahan
13.08.2006, 21:32
ben şahsen daha bi yakınlık duyarım

Hüseyin69
13.08.2006, 23:18
yeni ise basladigim bir firmada iki gün önce biri bana ben aleviyim dedi
ama ben hic inanmadim neden derseniz bana hic inandirici gelmedi
sürekli kendisine kabadayi görüntüsü versede alevi olmadigi her hareketinden anlasiliyordu

khaydar
13.08.2006, 23:54
bence bir insanın ne söylediği değil nasıl davrandığı önemlidir.onun için bir insanın ben aleviyim demesi yeterli değildir.yaşamında insan ilişkilerinde aleviliğe uygun davranırsa o kişiye karşı tutum ve davranışlarım daha yakın olur.

Beşiktaşli58
15.08.2006, 15:19
Çamurdan olsun bizden olsun, tabi ki yani Alevi olursa istedigin herseyi kolayca konusabilirsin ama eger Alevi olmadigini bilirsen daha teredütlü konusursun...

zafergngr
16.08.2006, 19:54
bi aleviyle tanıştığımda mutlu oluyorum yakınlık tabiki oluyo ama önemli olan insanlık

alevi didem
16.08.2006, 20:38
tabı ister istemez davranıslarda degısıklık olacak nede olsa kan/can yakınlıgı var butunluk ve aynı ınanıslar var konusma ozgurlugu, paylasım ve aklıma gelmeyen bı cok sey bunu yezıtlede yaprsın belkı ama sınıra kadar burda sınırı asmak onemlı olan oda alevılerde haksızmıyım acaba:001_wub:

özgürf
18.08.2006, 11:41
tabiki yakınlık dercesi daha da çok artıyo kan çekiyo..

nusayri kiz
20.08.2006, 10:03
eevet yaa ben bi aleviyle tanışınca kendimi onun ortamında çok rahat hissediyorum veya ona o an çok farklı gözle bakıyorum :)) ama kısacası çok mutlu oluyorum :)

BAHARDA AÇILIR GONCA GÜLÜMÜZ
OL DERGAHA DOĞRU GİDER YOLUMUZ
ONİKİ İMAM İSMİ OKUR DİLİMİZ
BİZ MUHAMMED ALİ DİYENLERDENİZ

Serkan_Devrim
20.08.2006, 12:21
saygı ve sevgisi olan, edep erkan sahibi, seviyeli ve kültürlü biri alevi olsun olmasın ilgimi çekiyor. özelliklede bilgili olursa. adam gibi adam olsunda varsın bizden olmasın. :)

halitseyfi
20.08.2006, 18:53
Alevi olduğunu öğrendiğim bir kişiye karşı içimde bir yakınlık duyarım fakat eğer davranışları bir aleviye yakışır erdemde değil ise onu diğer insanlardan dahada acımasızca eleştiririm. Asla ve asla çirkin ve yanlış davranışlara kapılmasına izin vermemek için elimden gelen herşeyi yaparım.

boranali
20.08.2006, 20:18
gerçekten ilk seferde sevinirim ama daha sonra normal arkadaşlarımdan afrklı bir şey yapmam ayrıma gitmem.böyle yaparsam kendi faşist gibi hissederim kendimi

keanu_1907
20.08.2006, 20:22
saygı ve sevgisi olan, edep erkan sahibi, seviyeli ve kültürlü biri alevi olsun olmasın ilgimi çekiyor. özelliklede bilgili olursa. adam gibi adam olsunda varsın bizden olmasın. :)

aynen katılıyorummm

zohre-35
24.08.2006, 13:52
tabiki karşındakinin alevi olduğunu hissetmek insana huzur veriyor ama yinede fazla ayrım yapmak iyi değil sonuçta insan insandır her insanın iyiside var kötüsüde var

aleyna08
24.08.2006, 14:35
bilmem...çok arkadaşım var ama hiç sormadım...arkadaş olurken dost edinirken bu tarz şeyleri dert edinmek insanlık kaybı....soranlarıda şiddetle kınıyorum...

gülsün
24.08.2006, 15:14
valla daha yakın hissediyorum ama genelde hep alevi arkadaşlarımdan zarar gördüm

Urfalı
24.08.2006, 15:38

saygilar

Evet. Aynen katılıyorum.
Hele bir de demokrat düşünceye de sahipse, kısa zamanda kaynaşmamak elde değil.
Formalitesiz, sanki uzun yıllar tanışıyormuşuzcasına diyaloglar başlar.

denizgunola
25.08.2006, 02:57
hemen onunla yalnız konuşmak için davet ederim çünkü bir şekilde zaten anlaşırız ... çünkü o da benim bir parçamdır

alew_w
03.09.2006, 13:11
pek fazla alevi arkadaşım yok ama olanların yeri daha farklı. ayrım yaptığımdan değil ama çekinmeden herşeyi konuşabilmenin rahatlığı oluyo sanırım.

sahatay
03.09.2006, 14:24
pek fazla alevi arkadaşım yok ama olanların yeri daha farklı. ayrım yaptığımdan değil ama çekinmeden herşeyi konuşabilmenin rahatlığı oluyo sanırım.
aynen katılıyorum insanın kendi ırkı daha yakın duruyor içi daha çabuk ısınıyor

izem
06.09.2006, 17:56
Alevi olduğu kadar sünni de arkadaşım var, hatta fazlasıyla ateist de :)

Din benim için gereksiz bir ayrıntı..

Alevi olup olmaması sorun değil..Veya önemli değil..

İnsan mı???

Ondan haber ver..

alevi didem
06.09.2006, 23:19
işte ozamn dağa bi sıcak olurum dağa samimi ve içte.çünkü ozaman ortak fikirlerleri ve görüşleri savunursun ve bu rahatlık erırı ınsana

KomünistAlevi
06.09.2006, 23:49
Ya ozaman gerçekten çok daha rahat oluyorum karşımdakine karşı...Ve o an gerçekten çok seviniyorum..Bir tane daha can,yoldaş arkadaş buldum kendime diye...
Sevgi ve saygılarımla...

efekaya
07.09.2006, 12:04
Alevi olduğu kadar sünni de arkadaşım var, hatta fazlasıyla ateist de :)

Din benim için gereksiz bir ayrıntı..

Alevi olup olmaması sorun değil..Veya önemli değil..

İnsan mı???

Ondan haber ver..

benim hissettiklerimi ve yaşamaya çalıştıklarıma tercüman olmuş bende aynen öyle düşünüyorum.

cirkin_05
07.09.2006, 15:20
benim hissettiklerimi ve yaşamaya çalıştıklarıma tercüman olmuş bende aynen öyle düşünüyorum.
aynen katıldığına katılıyorum:)

xavar
07.09.2006, 15:32
bi insanı yeni tanısam bile eğer Alevi ise tamamen düşüncelerim değişiyor açıkçası(olumlu yönde yani)aynı şekilde Sünni birinide olumsuz olarak yargılıyorum.tanıdıkça değişebiliyor düşüncelerim ama bir ön yargı oluşturuyor alevi olması!!!

efekaya
07.09.2006, 15:39
bi insanı yeni tanısam bile eğer Alevi ise tamamen düşüncelerim değişiyor açıkçası(olumlu yönde yani)aynı şekilde Sünni birinide olumsuz olarak yargılıyorum.tanıdıkça değişebiliyor düşüncelerim ama bir ön yargı oluşturuyor alevi olması!!!

sevgili xavar hani biz insan merkezli ,herşeyden önce insan gelirdi derdik hep. sence bu davranışımız düşüncelerimize uydumu?
((yanlış anlama sana sadece karşındakilere alevi olması nedeniyle, ilişkilerini ona göre kuruyosun demiyorum.Ki zaten zaman geçtikçe düşüncelerim değişebiliyor diye yazmışsın buda ii bişey))
hoşçakal.

xavar
07.09.2006, 15:52
[QUOTE=efekaya]sevgili xavar hani biz insan merkezli ,herşeyden önce insan gelirdi derdik hep. sence bu davranışımız düşüncelerimize uydumu?
((yanlış anlama sana sadece karşındakilere alevi olması nedeniyle, ilişkilerini ona göre kuruyosun demiyorum.Ki zaten zaman geçtikçe düşüncelerim değişebiliyor diye yazmışsın buda ii bişey))
hoşçakal.[/QUOTE

dedim ya alevi olması bi ön yargı...alevi diye karaktersiz birini alıp hiç bi zaman göklere çıkarmadım yani!!!bu ön yargımda hiç bi zaman değişmez...

jakelamotta
07.09.2006, 17:15
tabiki bakış açın değişir... kan çeker misali. daha rahat olursun ona karşı. birçok ortak yanınız vardır çünki...

dilara74
10.09.2006, 08:15
behram bey! nedemek yani tüm sünniler örümcek kafalı mı. ben şahsen bu kötü sıfatı üstüme almıyorum. çok kırıcısınız.ben bu siteye yeni üye oldum. benim bildiğim aleviler sıcak kanlı ve insan sevgisi ile doludur. doğrusu hiç yakıştıramadım.lütfen sözlerinize dikkat edin. ben bir alevi ile tanıştığım da mutlu oluyorum. pek çok alevi dostum var.ben de bazılarından kazık yedim. ama genelleme yapmıyorum. bu konuda sizden en az 100 adım önde olduğumu düşünüyorum.

MeRaLiNa
10.09.2006, 17:04
behram bey! nedemek yani tüm sünniler örümcek kafalı mı. ben şahsen bu kötü sıfatı üstüme almıyorum. çok kırıcısınız.ben bu siteye yeni üye oldum. benim bildiğim aleviler sıcak kanlı ve insan sevgisi ile doludur. doğrusu hiç yakıştıramadım.lütfen sözlerinize dikkat edin. ben bir alevi ile tanıştığım da mutlu oluyorum. pek çok alevi dostum var.ben de bazılarından kazık yedim. ama genelleme yapmıyorum. bu konuda sizden en az 100 adım önde olduğumu düşünüyorum.

tüm sünniler örümcek kafali olmazlar
genellemeler her zaman yüzde yüz yanlistir

saten bütün sünniler örümcek kafali olsa
iclerinden rifat ilgaz ve onun gibi bir cok aydin cikmazdi
saten hasta olan rifat ilgaz, sivas vahsetine dayanamayip ölmüsdür

benim kazik yedigim Alevilerde, Sünnilerde var
bende sizin gibi genelleme yapmiyorum, bence en dogrusu bu

ilayda
10.09.2006, 17:09
Bence herkez aynıdır demek isterdim ama öyle olmuyor birisinle tanışıp ben aleviyim dedigi zaman daha böyle mutlu oluyosun onunda senden biri olması çok güzel bi duygu oluyor tabikide farklı mezhepli arkadaşın oluyor oma oooo çok farklı bir duygu benceee....

.Deniz.
10.09.2006, 17:10
Sempatik buldugum Kisiler ile cabuk kaynasirim, ne oldugu fark etmez.

yeldayılmaz
10.09.2006, 18:03
Yanitlarin ÇoĞu Ayni Ben De Katiliyorum ArkadaŞlara Cİdden DeĞİŞİk Oluyo Daha Yakin Hİssedİyorum Kendİ İnsanimi!!

tanocan_
10.09.2006, 18:09
biri bende aleviyim deyince ona karşı daha yakın hissediyorum kendimi cünkü aynı kültürdeniz ve bircok ortak yönümüz olduğunun bilince varıyorum.ve otamatikmen diğerlerinden ayırıyorum.......saygılar

agareiş
10.09.2006, 20:23
ya tabiki benim kanımdan sonuçta aynı kültürün içinde yoğrulmuşuz.tabiki korurum kollarım,canomu...

siliye
11.09.2006, 00:34
gerçekten daha bi yakın hissediyorum bende .Ama ilk gördüğümde ayırt edemiyorum alevi olup olmadığını ama benim alevi olduğumu tahmin etmiş arkadaşlar demek bende bişey var:)
Ya alevi biriyle tanışmak ya da birinin alevi olduğunu duymak direk onun yanında daha rahat edebileceğim düşüncesini uyandırıyor. Zaten üniversitede arkadaşlar arasında çok kullanırız sizden bizden lafını. Ama sanılmasınki bu bir ayrım sadece bu o samimiyetin verdiği bir şey.
Yani lafın kısası daha yakın hissediyorum ve istiyorumki çevremdeki arkadaşlarımdan en az biri alevi olsun.

nesly
11.09.2006, 14:01
4 yıl önce iş yerimde yaşadım bunu... Her molamızda birlikte oturup sohbet ederdik iki üç arkadaş, nedense onca sohbete rağmen anlıyamamışız aynı candan olduğumuzu. Birbirimizin alevi olduğunu bilmeden öyle uzunca bir zaman arkadaşlığımız oldu. Sonraları muhabbet ilerledikçe içlerinden biri bana sen alevi misin dedi bende hiç düşünmeden evet aleviyim dedim. Kız sevincinden havalara uçtu.Koştu diğer arkadaşımızı kaptı geldi bak Nesli de aleviymiş ben sana demiştim falan derken biz ozamanlar dostken şimdi CANdostu olduk....

suskun
11.09.2006, 15:43
valla aleviyse arnından öperim en azından bir bağlama sesi duyduğu zaman onunda kafa oynamaya elleri hayali saz çalmaya başlar ama aksiliktir kine alevilerin hemen hemen hiç olmadığı bir ilçede yaşıyorum napalım kader böyleymiş

tanocan_
11.09.2006, 17:30
valla aleviyse arnından öperim en azından bir bağlama sesi duyduğu zaman onunda kafa oynamaya elleri hayali saz çalmaya başlar ama aksiliktir kine alevilerin hemen hemen hiç olmadığı bir ilçede yaşıyorum napalım kader böyleymiş

slm suskun kardeş
bende izmitliyim senin gibi ama alevi canlar izmitte yoğun bi şekilde yaşıyorlar öğretmenler m. esentepe , tavşantepe , erzurum m. t.çiftlik bilgin olsun ve kendini izmitte yabancı görmee......sen nerde oturuyosun öğrene bilirmiyim..???

BARI
11.09.2006, 18:08
dogrusu hem mutlu oluyorum hemde bır can daha tanımanın gururunu yaşıyorum

ZALİMİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖLMEKTENSE
AYAKTA ÖLMEK EYDİR

zeynep C.
12.09.2006, 17:50
Daha yakın davranıyorum.Kendimi daha rahat hissediyorum konuşurken.

Kan çekiyo valla.

fehat60
13.09.2006, 21:57
tabıki seviniyorum cunki aynı kandan aynı candan biz aleviler ayrım yapmıyoruz ama kokdendinciler ayrım yapıyorla insan olsun alevi sunni hic fark edmez

suskun
16.09.2006, 02:25
slm suskun kardeş
bende izmitliyim senin gibi ama alevi canlar izmitte yoğun bi şekilde yaşıyorlar öğretmenler m. esentepe , tavşantepe , erzurum m. t.çiftlik bilgin olsun ve kendini izmitte yabancı görmee......sen nerde oturuyosun öğrene bilirmiyim..???

ben gebzedeyim kardeş ve yaklaşık 2,5 yıldır burada yaşıyorum ve işyerimdeki bir arkadaşım hariç alevi bir kardeşle tanışamadım bazen çarşıda geziyorum boynunda zülfükar takan bir kaç genç görüyorum onların peşine takılıp nerelere takıldıklarını öğrenmeye çalışıyorum ya ne biliyim ben izmirde büyüdüm hiç bukadar yalnızlık çekmedim çok yobaz bir yer burası ya neyse başınızı ağrıtmayım evet dediğim gibi gebzedeyim ve mutsuzum :(

feanor
16.09.2006, 02:50
walla ne yalan söyliim alewi olup lmadıı benim icin hic onemli değil yatar ki adam gibi adam olsun gerisi hikaye xten ki bana kalırsa insanları bu şekilde kategorize etmek de yanlış

keklikoluk köyü
16.09.2006, 12:08
Ortak yönler olması elbette güzel. Ama öncelikle karakterine bakarım. Eğer kişiliği oturmamışsa, ne olduğu o kadar da önemli değil.

isditanlebulda
23.09.2006, 04:16
doğruya doğru insan aradaki mesafeyi biraz kısaltıyo karşısındakinin alevi olduğunu öğrenince bu ayrımcılık yapmak değil sadece azınlık olma hissi o kadar sinmişki içimize her hangi bir grup içerisinde çoğunluk teşkil etmek iyi hissettiriyor insana kendini .

destiny
23.09.2006, 21:42
ewt kan çekiyor zaten alevi olduğu zamn ki anlıyoruzda... sadece bizden birisi olduğu zaman paylaşımlarımızda birbirimizi daha çok anlamamız herzamn beni mutlu etmiştir.onun dışında bir insan ayırımı yapmayız.önemli olan kişiliği bizim için önemlidir..tabiki alevi sünü farketmio bu durumlarda

cicek60
23.09.2006, 22:00
alevi birini görünce daha farklı oluyo tabiki daha çabuk kaynaşıyosun ama sonuçta insan olması yeterli

funky
27.09.2006, 15:47
ii oluyor farklı duygular tabi ama benim son yıllarda tanıyıp alevi kökenli olduklarını anladığım arkadaslar genelde ya ateist ya da bayağı alakasız hatta aleviliğe sonradan düşman olmuş tipler ,yani kursağımda kalıyor hemen iyi yönde tepki veremiyorum cool takıldıkları için köftehorlar ben de hiç açmıyorum o konuları ...şöyle candan bir alevi tanısak başka ama:)

Gariip
27.09.2006, 16:25
daha desik bir ilgi gösterim o kisiye nasil olsa benden biri diye...

ve sana gelince suskun Kardes ben bu sende gebze deydim senin degigin gibi hic bir alevi doru duz görmedim yani bizimkilerinden haric... sana bir sey söylim gebze de sarilar gürbüz diye bir nakliyat yani vinc firmasi var ya oradakilerin hepsi alevi dir nasil olsa akrabalarimdir...

HoZaTLi_62
27.09.2006, 17:49
ben daha bir yakınlık hissederim. tabiki hiç bilmediğin biri için insan olması önemli. karakterini bildiğin sağlam biri için alevi olması beni daha bi yakınlaştırır. sanırım anketi açan dostumuzun sormak istediğide bu.

jeddah
27.09.2006, 17:56
güzel konu ancak şu varki
neden oraya kabulllenmem istemem diye bişe koymamışsınız
konuyu açan arkdaşa diyorum
;???????????

adarr
27.09.2006, 19:42
bir devlet dairesinde insanlar yeni tanıdıklarına şu soruyu soruyolar
birincibölüktenmisin (sünni)
ikincibölüktenmi(alevi)
ya ben buna çok gülüyorum
hepsi yaşlı başlı adamlar nedimkiii

HoZaTLi_62
27.09.2006, 20:10
ben askerde birinci bölükteydim ama hayatta ikinci bölükteyim:)))
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
güzel konu ancak şu varki
neden oraya kabulllenmem istemem diye bişe koymamışsınız
konuyu açan arkdaşa diyorum
;???????????
neyi kabullenmem yazsınki? aleviliğimi? bu anket alevilere yapılmış bir anket. sen alevi değilsen katılmak zorunda değilsin. burda alevilierin fikri alınmak istenmiş.

crewchif
27.09.2006, 22:30
benn çiddi biçimde ayrımcılık yaparım ve elimde geldikçe grup oluştururum alevi arkadaşlarla

findikim
05.10.2006, 22:36
ben ayrimcilik yapmadim hic yapmammda ama birinin alevi oldugunu duyunca kendimi daha yakin hissederim o kisiye kan cekiyo yaniii

BirDem
06.10.2006, 00:18
Alevi olmasi herhalde beni kendine ceker daha bi yakin davranirim kesinlike

gercege_huu
08.10.2006, 18:41
bende heç ayrımcılık yapmadım yapmamda öyle 1 şey yaparsak onlardan ne farkımız kalıyor onlar zaten o alevi diye ayrımcılık yapmıyorlarmı?HZ.ALİ ne demiş kim sana tokat atarsa diğer yanağını dön sende cvp verme demiş.MEVLANA'nında 1 sözü var şimdi kendi içimde çelişkiye düştüm yoksa bektaşı veli miydi bunu söyleyen kusuruma bakmayın hemen bunlar aklıma geli ne olursan ol yine gel bizim anlayışımız bu değilmi?

arda0070
10.10.2006, 14:42
Tabİkİ İnsan KarŞidakİde Alevİyİm Derse Kan Çekİyor Ortam Daha SicaklaŞiyor ÇÜnkÜ Kafa Lar Ayni Canlar Bİr

gözdecst
10.10.2006, 21:26
aslına bakarsanız ayrım yapmam pek fark etmez benim için aleviyim demesi belki ama bu aralar bu lafa o kadar çok ihtiyacım var ki.. üniversiyeye başladım bilmediğim bi şehirdeyim yurdumda kaldığım bölümde ve odamdaki arkadaşım 5 vakit namazında. ben hiç böyle bi manzara görmedim yabancıyım haliylen garipsiyorum o yüzden bana bende aleviyim diyen biir çıksa gerçekten çok mutlu olucam :)

Cansu_01
10.10.2006, 22:51
Vallahi ne yalan soyliyim ben biriyle tanisirsam ve o kisi ALEVIYIM derse seviniyorum ya ister istemez insanin hosuna gidiyor Nede olsa kanimiz cekiyor..

pervane derviş
11.10.2006, 02:33
gurbetteyken yenı tanıdıgın birinin alevi oldugunu ögrenince sanki alilemden birini bulmuş gibi oluyorum cok seviniyorum Alevi canlar bir baska oluyor hemen hemen her konuda aynı seyleri düsünüyorsunuz onun için insan ister istemez bir baska davranıyor

Lazoşa_62
11.10.2006, 09:57
aslında bir alevi ile tanışmak hoş bir duygu oluyor.Aslında hepimizde biliyoruzki tarihlerden beri yanlızlığımızdan doğan bir boşluk ve bu boşluk olduğu sürecede bir alevi ile karşılaşırsak bir mutluluk,bir güven ve bir güç oluştuğunu his ediliyor. bu ayrımcılık değıl sadece yaşadığımız yanlızlığı ancak beraber aşacağımız bir güç olarak görüyorum.

Yoksa alevi olması farklı olması değil yaşam ve düşünce tarzı olarakkişiyi benimsediğimizdendir.

HoZaTLi_62
11.10.2006, 10:59
aslında bir alevi ile tanışmak hoş bir duygu oluyor.Aslında hepimizde biliyoruzki tarihlerden beri yanlızlığımızdan doğan bir boşluk ve bu boşluk olduğu sürecede bir alevi ile karşılaşırsak bir mutluluk,bir güven ve bir güç oluştuğunu his ediliyor. bu ayrımcılık değıl sadece yaşadığımız yanlızlığı ancak beraber aşacağımız bir güç olarak görüyorum.