Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk'e dil uzatan, Alevi kültüründe yer alabilir mi sizce ???

Özgür-Taylan
05.05.2006, 13:02
Sizce, Alevi kültürüne girmek için, Atatürkçü olmak "$art" mi ?? yani Atatürk'ün savundugunu ilkelere sahip çikmayan bi kisi, Alevi kültürüne girebilir mi sizce ???

bence tabii ki HAYIR.. Atatürk'ün ilkeleri, bizim Alevi ilkeleriyle uyu$tugu için, Ata'ma dil uzatana "bizden degil" demek düsüyor bana ... ya sizin yorumunuz ne bu konu ile ilgili ??..

Canlar size ben "elestiriden" sözetmiyorum ki !!! tabii ki elestirmeliyiz ama nankörlerin, yobazlarin oyununa gelmemek gerek, bi arkadasin dedigi gibi "bardagin hep bos yönünden bakmak yanlistir.." bu nankörlükten baska birsey degil... ben size "dil uzatanlardan" sözedince, Atatürk'ün yaptigi bunca devrimi yoka sayip ona kin ve nefret besleyenlerden sözediyorum... biri daima ve anlamsiz ve mantiksiz bir sekilde (herhangi nedenden dolayi) Atatürk'e dil uzatan kisi, sizce Alevilikte yer alabilir mi?..

roro
05.05.2006, 13:10
Atatürk, din ,dil, ırk, meshep ve diğer değerler üzerinde büyük bir şahsiyet.Elbette her kimlik ve düşünceye sahip insanların atatürk hakında düşünceleri vardır.Alevi bağlamında ise atatürk ü sevme diye bir zorunluk yoktur bence.Alevi olup da atatürk de eliştirilebilinir.Ama eliştirirken de 1900 lü yılları baz alarak eleştirilerini yapabilirler.

Serkan_Devrim
05.05.2006, 13:14
Atatürk, din ,dil, ırk, meshep ve diğer değerler üzerinde büyük bir şahsiyet.Elbette her kimlik ve düşünceye sahip insanların atatürk hakında düşünceleri vardır.Alevi bağlamında ise atatürk ü sevme diye bir zorunluk yoktur bence.Alevi olup da atatürk de eliştirilebilinir.Ama eliştirirken de 1900 lü yılları baz alarak eleştirilerini yapabilirler.katılıyorum. Atatürk özellikle alevilerin saygısını ve sevgisini kazanmış bir lider olmasıyla beraber her inancın üzerindedir. alevilik için Atatürk'ü sevmek şart değildir. ama saygı şarttır.

Hüseyin69
05.05.2006, 14:57
Sizce, Alevi kültürüne girmek için, Atatürkçü olmak "$art" mi ?? yani Atatürk'ün savundugunu ilkelere sahip çikmayan bi kisi, Alevi kültürüne girebilir mi sizce ???

bence tabii ki HAYIR.. Atatürk'ün ilkeleri, bizim Alevi ilkeleriyle uyu$tugu için, Ata'ma dil uzatana "bizden degil" demek düsüyor bana ... ya sizin yorumunuz ne bu konu ile ilgili ??..

bunu anket olarak degerlendirmiyorum atatürk adini kullanip kürt milliyetciligine karsi türk milliyetciligini körükleyip alevi inancina kültürüne mensup bireyleri bir tür türk milliyetciligine empoze etme taktigi olarak görüyorum

örnegin ben atatürkcü degilim atatürk ilkelerini devrimlerini yerine getirerek alevi oluyorsam ben öyle aleviligi naletlerim
lütfen anket yada baslik acarken birazda dikkatli olun forumun genmel üyeleri atatürk otoriter yapisiyla yetismis genc nesildir
gencleri birakin kendi dogrultularinda dogruyu yanlisi bulsunlar
suraya bakin yahu atattürk ilkelerini savunmayan alevi olabilirmi
sanki soru alevi inancina degilde bir kesim sunni inancina yöneltilmis
acikca söylemek gerekirse
atatürkü sevmeyen alevi degildir anlami cikiyor ankette
demeki
ben alevi degilmisim

ayrica ankette katilan bir kisim arkadaslar
sanirim alevilik kültürü inanci atatürk ten cok cok sonra geliyor
yani önce atatürkü sevecen sonra alevi olacan
("cok komik birsey yahu gülmek ile sinirlenmek arasinda gidip geliyorum")
ben böyle bir anlam cikariyorim
lakin cok anlam mana cikyior neyse konuyu dagitmiyim

moycan
05.05.2006, 15:01
Canerzincan nedir bu kürt milliyetçiliği

Büyükleriniz dersim olaylarından bahsetmiş ancak hamidiye alaylarının kürtlerden oluştuğundan,Ermeni ve alevilere en büyük acıları bunların yaşattığından bahsetmemiş.

Hüseyin69
05.05.2006, 15:06
Canerzincan nedir bu kürt milliyetçiliği

Büyükleriniz dersim olaylarından bahsetmiş ancak hamidiye alaylarının kürtlerden oluştuğundan,Ermeni ve alevilere en büyük acıları bunların yaşattığından bahsetmemiş.

kardesim bana zorla imzami degistirtme
ben ne diyorum sen ne anliyorsun

nasilki amerika bir dönem komunizme karsi müslüman ülkelerin islam dinini kullandiysa
bugünde kürt milliyetciligine ve türk milliyetciligine karsi ayni olaylarda aleviler kullaniliyor

ayrica dersim katliami ile ilgili yeterince doyurucu bilgiler forumda mevcuttur
ikide bir bunlari pisirip pisirip önümüze servi yapmayin

canugur
05.05.2006, 15:13

sayin Özür taylan,
soruyu sordugunuz gibi gereken en mantikli yaniti da siz vermissiniz, bize yazacak ne kaldi ki???
saygilar

Roşna
05.05.2006, 15:24
ya bune ya kemalist olmak gibi bir mecburiyet mi varmış alevilikte.
yani demek ki alevilik atatürk döneminde ortaya çıkan bir inanış.eğer öyle ise
demek ki aleviliğin tarihini anlatan bunca alim bizi kandırmış yani kandırılmışız haberimiz yokmuş dostlarım.
meğerse bizim kültür çok yakın bir geçmişe sahipmiş.
artık bu topraklarda verilen mücadeleyi bir kişiye mal etmekten vaz geçin.
yuh artık yani cemevlerinin kapılarına kemalist olmayanlar giremez diye yazsınlarr.

Özgür-Taylan
05.05.2006, 15:29
bunu anket olarak degerlendirmiyorum atatürk adini kullanip kürt milliyetciligine karsi türk milliyetciligini körükleyip alevi inancina kültürüne mensup bireyleri bir tür türk milliyetciligine empoze etme taktigi olarak görüyorum

örnegin ben atatürkcü degilim atatürk ilkelerini devrimlerini yerine getirerek alevi oluyorsam ben öyle aleviligi naletlerim
lütfen anket yada baslik acarken birazda dikkatli olun forumun genmel üyeleri atatürk otoriter yapisiyla yetismis genc nesildir
gencleri birakin kendi dogrultularinda dogruyu yanlisi bulsunlar
suraya bakin yahu atattürk ilkelerini savunmayan alevi olabilirmi
sanki soru alevi inancina degilde bir kesim sunni inancina yöneltilmis
acikca söylemek gerekirse
atatürkü sevmeyen alevi degildir anlami cikiyor ankette
demeki
ben alevi degilmisim

kim burada "milliyetçilikten sözetti" ki ? ...
Atatürk deyince hemen "milliyetçilik" mi geliyor aklina ?.. cahillik mi desem ? art niyet mi desem? saçmalik mi desem bilemicem.. sen her "Atatürkçüyüm" diyenin anlina "mhp milliyetçi yandasi" damgasi vurmaktan ne kazaniyorsun ?.. bu ülkede tüm Atatürkçü Alevilerin arasinda BIR tane "mhp milliyetçi yandasi" bul alnini öpeyim ok??..

Alevilerin 3'te biri Kürt'tür aslen, ve çogu Atatürk'e saygi gösterir, Alevi olduklari için..bu ülkede o insanin sayesinde yobazlarin gazbindan kurtularak özgür bir sekilde inançlarini yasayabildikleri için SAYGILILAR Atatürk'e karsi...

son cümleni çok dogru buldum açikçasi, her aleviyim diyen Alevi olamaz... ben yarin birgün gidip Alevilige ters olan seyleri savunursam kendime elbette Alevi diyemem.. Atatürk'e dil uzatarak yobazlari $imartan Alevi midir acaba ?? yorum senin abicim..

Hüseyin69
05.05.2006, 15:38
Atatürk deyince hemen "milliyetçilik" mi geliyor aklina ?.. cahillik mi desem ? art niyet mi desem? saçmalik mi desem bilemicem.. sen her "Atatürkçüyüm" diyenin anlina "mhp milliyetçi yandasi" damgasi vurmaktan ne kazaniyorsun ?.. bu ülkede tüm Atatürkçü Alevilerin arasinda BIR tane "mhp milliyetçi yandasi" bul alnini öpeyim ok??..

Alevilerin 3'te biri Kürt'tür aslen, ve çogu Atatürk'e saygi gösterir, Alevi olduklari için..bu ülkede o insanin sayesinde yobazlarin gazbindan kurtularak özgür bir sekilde inançlarini yasayabildikleri için SAYGILILAR Atatürk'e karsi...

son cümleni çok dogru buldum açikçasi, her aleviyim diyen Alevi olamaz... ben yarin birgün gidip Alevilige ters olan seyleri savunursam kendime elbette Alevi diyemem.. Atatürk'e dil uzatarak yobazlari $imartan Alevi midir acaba ?? yorum senin abicim..

tipik klasik bir süpermario oyunu gibi bir mesaj yazmissin
maviye boyadigim alintinda ise
dünki cocuk gelmis alnimizdan öpüyorsa
banada senin ellerinden öpmek düsüyor galiba dayicigim :garibbak:
sen ve senin gibi düsünce sahibi insanlarin alevilik tarihi 1881 dir
neyse yegen sen takil kafana göre burda seni ve sein gibi fikir sahibi insanlari yönlendirmek bizim hadimize degildir bizim alevilik tarihi
pir sultan abdalin dogum tarihi ile es degerdir cünki ikisininde belirli bir dogum tarihi yok

Roşna
05.05.2006, 15:47
:36_1_55: tipik klasik bir süpermario oyunu gibi bir mesaj yazmissin
neyse yegen sen takil kafana göre burda seni ve sein gibi fikir sahibi insanlari yönlendirmek bizim hadimize degildir bizim alevilik tarihi
pir sultan abdalin dogum tarihi ile es degerdir cünki ikisininde belirli bir dogum tarihi yok

tamam bu açıklamalr için günü alkışları sana

ama yanılıyorsunbizim alevilik atatürkle başlamış beni uyuttukları gibi senide uyutmuşlar

moycan
05.05.2006, 15:53

Aynen katılıyorum.

Arkadaşlar olay aleviliğin tarihi köklerinin nereye dayandığı değildir.

Alevi KÜLTÜRÜNÜN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE İLE yanyana duruşudur.

İçinde Atatürk geçen her kelimeye karşı olmak zorundamısınız.

Kutupların kutbu bizim canımızdır.

Özgür-Taylan
05.05.2006, 16:01
tipik klasik bir süpermario oyunu gibi bir mesaj yazmissin

isin golayina gaçma gurban olam emmi ogluuu :)

Pir Sultan'dan sôzediyorsun ha ??? Pirim ne ugruna öldü ?
yobaz hinzir pasa degil miydi Pir Sultan'a kiyan???
fetvalar yagdiran kimdi haaa ???.. hatirlatsana bi bana heleeee

.. Sivas 1993'te canlarimiz ne ugruna öldüler ??
binler hinzir pasa koparmadilar mi 37 gülümüzü ??
.... DAVAMIZ AYNI !!

Alevilik 1881'de dogdu diyen oldu mu acep??? çizilmis cd gibi ayni seyleri tekrarlamayi birak bence.. bi yere varmadigin gözler önünde abicim.. bize ÖZGÜRLÜGÜ veren, cani yobazlara karsi zihniyet savasi açan, LAIKLIGI alti ok'un arasinda bulunuyorsa, ben 2006'da ALEVILIGIMI yasayabiliyorsam ülkemde, $eyhlerin fetvalari yok edilmi$se.. 1881'de dogan "mustafa kemal" denilen kisinin sayesindedir evet hehehe ;)

konuyu hemen kestirme büyüklük yapip lütfen, yobazlari daha ne kdar koynunda besleyecen ?.. seni yaktiklari zamana kadar mi? ..

golayyy geleee saaaaaaa peh peh pehhhh lol

Hüseyin69
05.05.2006, 16:11
keske atatürk olmasaydi
hic olmassa osmanli yada baska uluslarin egemenligi altinda ölene kadar gecinip giderdik
atatürk basimiza gecti herseyi alt üst etti
tükler kürtler alevile sunniler inananlar inanmayanlar
ileri görüslüler geri görüslüler ve daha niceleri
hepisi atatürkün birer eserleri
bir ayagi mekkede bir ayagi tekkede dönemi bitmistir diyen atatürk
ya bir 10 sene daha fazla yasasaydi ne olurdu ?
bu soruya sakin daha cagdas bir toplum olurduk demeyin kizarim

roro
05.05.2006, 16:12
Arkadaşlar, cem evlerinin açılış tarihi 10 yılı geçmiyorsa neyi tartışıyoruz ki(80 yıllık cumhuriyette)

ALBAY_KAWA
05.05.2006, 16:17
keske atatürk olmasaydi
hic olmassa osmanli yada baska uluslarin egemenligi altinda ölene kadar gecinip giderdik

achhh achhh can erzincan, keske kurtulus svasi olmasaydida, yabanci ülkelerin egemenliginde, bilgili ve kültürlü insnaalri görürdük karisimizda, ve modern sehirler yapilanmalar....

Konuya gelince yahu konu sikintisi basladigi kesin, bu nasil bir topictir, üstelik öyle ciddiki anketi bile var oderece, ciddi bir konu...

arkadas.. Sivas 1993'te canlarimiz ne ugruna öldüler ?? demis , sence atatürkcü olduklari iicnmi öldüler, yoksa olmadikalri icinmi, yaw, birakin bu sacma sapan konulari, allah bilir sizler yakinda almanlar giib, alevilik te atatürk testi yaparsiniz bune allah askina...

Özgür-Taylan
05.05.2006, 16:32
keske atatürk olmasaydi

pesssssss bunu da mi duyacaktik yaaa??
anladik provokasyonlugunu da, hiç mi saygin yok senin??
yobazlar abilerimizi, kardeslerimizi, analarimizi, bacilarimiz yakarken, öldürürken sen buna karsi "onay" veriyorsun... ****************

asagidaki imzam sana aramaganim ola hemiiii

Hüseyin69
05.05.2006, 17:05
pesssssss bunu da mi duyacaktik yaaa??
anladik provokasyonlugunu da, hiç mi saygin yok senin??
yobazlar abilerimizi, kardeslerimizi, analarimizi, bacilarimiz yakarken, öldürürken sen buna karsi "onay" veriyorsun... ****************

asagidaki imzam sana aramaganim ola hemiiii

yegen sen sadece yobazliga karsi programlanmis bir bilgisayar görüntüsü veriyorsun
antivirusmu desem onun gibi birseymi desem ne desemki :)

neyse benim yapacak islerim var sen takil kafana göre

electronicsmemo
05.05.2006, 17:27
canerzincan anketi gördün.

zaten arkadaslar dedim canerzincan birşey dediğinde atlayıp geçin. hiç bakmaya bile değmez. cahilin tekisin

electronicsmemo
05.05.2006, 17:29
Ne Mutlu TÜrkÜm Dİyene**m.k.atatÜrk

electronicsmemo
05.05.2006, 17:33
bak canerzincan tam senlik

moycan
05.05.2006, 17:38
Ne terbiyesizliktir bu ya

İnsanların düşünceleri farklı olabilir.

Saygı duymak gerekir.

Artık onsekiz yaşındasın hakaret etmek çok ayıp.Bunu öğrenemedinmi.

Canerzincana bende birçok konuda katılmıyorum.Ama sadece katılmıyorum.Fikirlerine katılmamak hakaret etme hakkı vermez.

moycan
05.05.2006, 17:39
Burda her formda insanlar biz alevilerin ne kadar terbiyeli,barışçıl,hoşgörülü,saygılı olduğunu yazıyor.
Senin beğenmediğin düşüncelere verdiğin tepkiye bak.

Oli
05.05.2006, 17:43
atatürk alevi değildir. alevi önderi değildir. hal buyken neden atatürkü sevmeyen alevi kültüründe yer almaz hayret bir durum hele evet diyenlere daha da hayret..

seyit rıza aleviydi ama seyit rızayı sevende vardır sevmeyende vardır. seyit rızayı sevmeyen alevi değildir veya seyit rızayı seven alevi değildir demek mümkün değilken alevi bile olmayan bir devlet adamı ile alevilik ne alaka:sarkazm

Roşna
05.05.2006, 17:47
atatürk alevi değildir. alevi önderi değildir. hal buyken neden atatürkü sevmeyen alevi kültüründe yer almaz hayret bir durum hele evet diyenlere daha da hayret..

seyit rıza aleviydi ama seyit rızayı sevende vardır sevmeyende vardır. seyit rızayı sevmeyen alevi değildir veya seyit rızayı seven alevi değildir demek mümkün değilken alevi bile olmayan bir devlet adamı ile alevilik ne alaka:sarkazm

ee burası türkiye sevgili oli herşey mümkün
ya puan verememiyorumm sana limitim dolmuşş artık idare et beni sanada günün alkışları gelsin:36_1_55:

Oli
05.05.2006, 17:50
ee burası türkiye sevgili oli herşey mümkün
ya puan verememiyorumm sana limitim dolmuşş artık idare et beni sanada günün alkışları gelsin:36_1_55:

teşekkürler zozan... özellikle forumda kürt türk ayrışması yapmaya çalışan üyeler var bana kalsa bu tür konuları baştan devre dışı bırakırım... ama işte böyle:ehyani

eylemm82
05.05.2006, 17:52

aynen katılıyorum

Gannush
05.05.2006, 17:56
ohoo ona bakarsan, ben de derim ki..komünist olmayan kişi alevi olamaz... komünizm de alevilikle pek güzel örtüşüyo :D

electronicsmemo
05.05.2006, 18:07
işte gösterilen davranışlara karşı ben de bu görüntüleri yollarım. valla atatürk gibi saygın bir adama forum'un her yerinde birşeyler söylemesini artık kaldıramıyorum. peki neden türkçe yazan bir sitede. gitsin kendi dilinde yazan sitelere

Oli
05.05.2006, 18:23
ohoo ona bakarsan, ben de derim ki..komünist olmayan kişi alevi olamaz... komünizm de alevilikle pek güzel örtüşüyo :D

yok arkadaş atatürk fenerbahçeliydi, fb li omayan alevi kültüründen değildir
cumhuriyeti kuran fenerbahçedir.
yaşasın fenerbahçe cumhuriyeti...
hoh hoh hoh:komik :) :hmmm

erayY
05.05.2006, 18:26
ya bune ya kemalist olmak gibi bir mecburiyet mi varmış alevilikte.
yani demek ki alevilik atatürk döneminde ortaya çıkan bir inanış.eğer öyle ise
demek ki aleviliğin tarihini anlatan bunca alim bizi kandırmış yani kandırılmışız haberimiz yokmuş dostlarım.
meğerse bizim kültür çok yakın bir geçmişe sahipmiş.
artık bu topraklarda verilen mücadeleyi bir kişiye mal etmekten vaz geçin.
yuh artık yani cemevlerinin kapılarına kemalist olmayanlar giremez diye yazsınlarr.

alevilik kimliğini atatürk sayesinde tekrardan kazanmıştır osmanlının alevilere olan bakış açısını sanırım biliyorsun bunu biliyor isen cumhuriyet rejiminin bir bakıma bizleri nasıl bir gidişattan kurtardığınıda bilmelisin .

öyle tohumlar ekildi ki alevi-kürt alevi-türk gibi ayırımları burada bile ekseri olarak yaşıyoruz ama benim bakış açım değişmeyecektir kürdü -türk ü ben "aleviyim" ve beni benim insanımı bir onulmaz bir dertten kurtaran kişiye de saygı duymak vefam olacaktır.

electronicsmemo
05.05.2006, 18:57
bu insanlar pir sultan, hacı bektaş, şah ismail, ahmet yesevi, garip musa, sarı saltuk,vs.... leri de tanımazlar çünkü onlar Türktü. saz da Türkün.
bak işte söyettirmeyin. sizi psikolojik çöküntü içine sokmak istemem.
LÜTFEN ATATÜRK'E LAF ETMEYİN çünkü oda Türktü

var mı canerzincan daha diyeceğin

Oli
05.05.2006, 18:58
bu insanlar pir sultan, hacı bektaş, şah ismail, ahmet yesevi, garip musa, sarı saltuk,vs.... leri de tanımazlar çünkü onlar Türktü. saz da Türkün.

elektronik kardeş "Alparslan Türkeş"te Türk ona laf edebilirmiyim?:hmmm

Hüseyin69
05.05.2006, 19:21

aleviforum sitesinde
bir noktaya programlanmis güncel bir bilgisayar yazilimi
seriali key crack hepisi icinde sifresizdir
arkadaslar isinize yarayabilir iyi günlerde kullanin :)

electronicsmemo
05.05.2006, 19:25
tabi işine gelmeyice kıvır kıvır. sana candan erçetinden kıvır şarkısını yolluyorum.... hahahahahahaaa

Hüseyin69
05.05.2006, 19:28
tabi işine gelmeyice kıvır kıvır. sana candan erçetinden kıvır şarkısını yolluyorum.... hahahahahahaaa

yegenim git basimdan seni cekecek halde degilim
burdaki üylerin hepiside bilir benim ne tür müzik dinledigimi

Oli
05.05.2006, 19:28

cevap alamadım elektronik kardeş:kapaligöz ...
türkeşe atış serbest mi yoksa başbuğumuz mu?

Özgür-Taylan
05.05.2006, 20:04
canerzincan Atatürkçü olmaya bilir, herkes özgürdür .. sevenler sever, sayar.. fakat senin yaptigin çok ayip valla, Alevilikte yer alan hosgörüyü yoksa saymi$sin galiba.. yuhhhhh demek düsüyor bana !!

erayY
06.05.2006, 13:23
canerzincan Atatürkçü olmaya bilir, herkes özgürdür .. sevenler sever, sayar.. fakat senin yaptigin çok ayip valla, Alevilikte yer alan hosgörüyü yoksa saymi$sin galiba.. yuhhhhh demek düsüyor bana !!

adaleti yerine getirmek bazen suç olabilir...!

er58
06.05.2006, 15:12
ankete cevap veremicem alevilikte ataturku sevmek diye bir mecburiyet yoktur ama farketigim kadariyla türk kökenli aleviler Atatürk'ü bir kurtarici olarak degerlendiriyorlar bildiginiz gibi Aleviler Kurtuluş Savaşında Ulusal mücadelenin ön saflarında yer almışlardır atatürk Alevi / Bektaşi toplumunun desteğini almistir bana gore sorun Türk kökenli aleviler ve Kürt kökenli aleviler iki tarafta Atatürk'ü ayni bakista bakmiyorlar ama dedigim gibi Alevilikte Atatürk'ü sevmek diye mecburiyet yoktur

okan02
06.05.2006, 15:24
bence atatürk elestirilmelidir.. ayrica her alevi olan atatürkcü olmak zorunda degildir...

izem
08.05.2006, 11:21
Polemikten başka bir şey değil bu tür konular..
Atamın ve inancımın bu tür konularda geçmesini istemiyorum..

Biz laikiz..Yani dinimizi bi yana siyasetimizi bi yana koyarız..

saygılar..

Serkan_Devrim
08.05.2006, 13:07
Polemikten başka bir şey değil bu tür konular..
Atamın ve inancımın bu tür konularda geçmesini istemiyorum..

Biz laikiz..Yani dinimizi bi yana siyasetimizi bi yana koyarız..

saygılar..olayda bu işte. senin bu tavrındır doğru olan. hep söylüyorum biz Atatürk'ü doğru değerlendiremiyoruz. kimisi çıkıp sövüyor, kimiside ilahlaştırıyor. Atatürk büyük bir önder ve devrimciydi. ama alevilik kültürünün özü değildir. Atatürk'e hazret diyenlerde var. halbuki Atatürk'ün kendisi bu ülkeyi bu sıfatlardan kurtarmaya çalışmıştı.

ALBAY_KAWA
08.05.2006, 17:34
hatirladigim kadari ile yazmaya calisacagim, eger bu bilgiyi bilen varsa düzeltsin yalnisimi.

adamin biri demiski, iki ucurum arasi, kilictan kesin kildan bir köprü yaptim, haydi buyrun gecin demis, adam kenara cekilmis, gelde önce sen gec demis...

Burda bu kisi allahi elestirmis, ya ben neden atatürkü elestiremiyeyimki ?

ufuk44
09.05.2006, 08:33

Canlar size ben "elestiriden" sözetmiyorum ki !!! tabii ki elestirmeliyiz ama nankörlerin, yobazlarin oyununa gelmemek gerek, bi arkadasin dedigi gibi "bardagin hep bos yönünden bakmak yanlistir.." bu nankörlükten baska birsey degil... ben size "dil uzatanlardan" sözedince, Atatürk'ün yaptigi bunca devrimi yoka sayip ona kin ve nefret besleyenlerden sözediyorum... biri daima ve anlamsiz ve mantiksiz bir sekilde (herhangi nedenden dolayi) Atatürk'e dil uzatan kisi, sizce Alevilikte yer alabilir mi?..

tabiki aleviler arasında atamızı sevmeyenler olabilir.kimseye sen niye sevmiyorsun denilemez ve alevi olamssın da denilemez.

şunu bilmeliyiz ki M.K.ATATÜRK'ün savunduğu fikir ve düşünce yapısını alevi kültürü ile çok sıkı bir ilişkisi oluğudur.

atamızı sevmeyen alevilere söyleyeceğim tek şey geçmişte yaşanan alevilere yapılan zulumlere baksınlar.

ve bu ne zaman kendilerini ifade etmeye başladıklarını tarafsız bir şekilde düşünsünler.

ben kendi fikrim olarak atatürk'ü sevmeyen bir alevinin olmasını bile düşünmek istemiyorum.

saygılarımla

xMIZGIN77x
11.05.2006, 16:59
Her Alevi atatürk'ü sevmek zorundami?
Alevilikte "atatürkü sevin" diye bir kuralmi var?
Atatürk Aleviler icin ne yapmis, ben bunu anlamis degilim!
Menfaati ve cikari icin alevilere yardim eden biri.
Tunceli'de birsürü Alevinin katledilmesi atatürk sayesinde gerceklestirilmistir.

ALBAY_KAWA
12.05.2006, 02:43
Tunceli'de birsürü Alevinin katledilmesi atatürk sayesinde gerceklestirilmistir.

ayni zamanda ankaraya getirttigi 40 dedeyi asmistir, ama gel görki, elestirldimi kiziyorlar...

Nesimi
12.05.2006, 10:35
Atatürkün sevdiğim tek yönü yobaz sistemi yıkmasıdır. Bu açıdan büyük saygı duyarım Alevilerde bu yüzden severler onu. Ama Türk milliyetçisi bir insan bende milliyetçiliğe karşıyım...

xMIZGIN77x
12.05.2006, 12:20
ayni zamanda ankaraya getirttigi 40 dedeyi asmistir, ama gel görki, elestirldimi kiziyorlar...

zaten dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Ben bir alevi olarak atatürkü sevmiyorum, tanidigim alevilerin hicbiri atatürkü sevmiyorlar.
Atatürkün aleviler tarafindan kuklalastirilmasina karsiyim.

izem
12.05.2006, 18:00
zaten dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Ben bir alevi olarak atatürkü sevmiyorum, tanidigim alevilerin hicbiri atatürkü sevmiyorlar.

Senin tanıdığın sen gibidir zaten..

Ben de aleviyim, o nasılmış öyle sevmiyormuş hiç bir alevi?!

Kendi adına konuş efendi! Genelleme yapma..

Sevmiyorum de çık! Herkesi ne genelliyosun!..

ernestoguavera
12.05.2006, 18:28

bu ne rezalet??????

moderatörler bu iğrençliği görmüyorlar mı???

bu vatan hainlerinin burada ne işi var???

kürt bayrağının burada ne işi var????

kahrolsun pkk!!!!!

kahrolsun pkk yandaşları!!!!

kahrolsun işbirlikçiler!!!!!

iğrenç insanlar, terkedin burayı.....

Haci
12.05.2006, 18:30

Sayın mızgın avatarınızdaki bayrağı!!!!! gördükten sonra bu yorumuna saygı duyuyorum.
Bence kendi adınıza konuşun.Atamızı sevmeyen alevi vatandaşlarımız ya komunizm rüzgarına kapılmış, ya da genelde kökeni kürt olan alevilerdir.PKK yandaşlarıda sevmez..Lütfen dikkat edelim.

Atatürkü sevin demiyorum ama Türkiyemiz bugun ortaçağın karanlık sayfalarından arınmış ise bu Atamızın sayesindedir..Kız çocuklarımızı toplum aadapte olabiliyorsa bu ulu önderimizi Atatürk sayesindedir..
Saygılar

Not: Avatarınızdaki siyasi içerikli bez parçası forum kurallarına uyup uymadığını moderatör arkadaşlarımızdan birinin gözden geçirmesini tavsiye ediyorum.

izem
12.05.2006, 18:32
yokkk canım günahını almayın Fransız bayrağı o!..

Nedense Atatürkçüler tutanamıyor burada..Apocuların yolu açık olsun!...

ernestoguavera
12.05.2006, 18:33

bu köyden de defol!!!!

madem türkiye devletini yıkmak amacın, bu ülkenin okulunda okuma....

bu ülkenin ekmeğini yeme....

dağlara çıkın...safınızı belli edin...

ama sizde nerde o yürek...
aramızda dolaşmayın...

hainler...

stalwart
12.05.2006, 18:36
Bu konuyu açan arkadaş ne amaçla açtı bilmiyorum ama, herkesin sevip sevmemek konusunda sebepleri olabilir (ne kadar doğru bilimiyorum doruluğunu da kanıtlasınlar o zaman konuşsunlar, bana bu böyle olmuşmuş demesinler) ama ortada bi gerçek varki şu anda özgür olarak yaşayabiliyorsak ve hala özgürce birilerini eleştirebiliyorsanız bu ATATÜRK 'ün sayesinde unutmayın....
Aleviler severmi, sevmezmi konusuna gelince ben seviyorum hemde çok... Sevmeyenler, 1900 lü yıllardan 2006 yılına kadar Türkiye 'nin durumunu, türklerin veya alevilerin yaşamlarındaki değişiklikleri ve ölmek üzere olan osmanlının Türkiye olarak dirilişinin öyküsünü iyice incelesin ve öğrensin... Atatürk'ün yaptıklarını da tabiiii....

Lamekan
12.05.2006, 18:43
Valla kimse benim aleviliğimi atatürk sevgisi var yok diye kıyaslayamaz. Allah - Muhammet - Ali derim insanı insan oldugu için sevmeye çalışırım. Ali siz alevilik oldugunu idda edenler, Muhammetsiz aleviliği savunanlar var iken, iki nuru birbirinden ayırmaya çalışan var iken, bunara alevi diyebiliyoruzda Atatürk'ü sevmediğini söyleyeni mi alevi olarak görmeyecez....

izem
12.05.2006, 18:45
Yani bi nevi destekliyorsunuz bu sözünüzle sayın mod öyle mi?

Kutlarım..

Gannush
12.05.2006, 18:50
Mis gibi özgürlükçü Alevilik işte. Bazısı muhammedsiz alevilik istiyor, bazısı alisiz. Bazısı müslümanım diyor, bazısı değilim... Bazısı da Atatürkle problemli. Ama herkes Alevi..
Herkesin inancı kendine. Neden insanları aforoz etmeye uğraşıyoruz :)"

Lamekan
12.05.2006, 18:57
Yani bi nevi destekliyorsunuz bu sözünüzle sayın mod öyle mi?

Kutlarım..

Kutlamayın. Açık oylama oy verenler görüntülenebiliyor, benim ismimi gördüğünüz taraf benim tarafımdır....

Konu plemikge ve karşılıklı atışmaya döndüğünden konuyu dinlenmesi için kazana kaydırıyorum..

izem
12.05.2006, 19:04
Kazana at tabii..Sen de haklısın!

Bence de çok saçma bir konu..Tartışmaya bile değmez eğil mi!!!

Nedense polemik olunca Atatürk oluncaa hoooppp kazana!

Ben sana kim kime oy vermiş demiyorum! Adam mis gibi kürtçülük yapıyor! Kürt bayrağı da ne demek?

Banane ister sevsin ister sevmesin! Güzel Atam niye kirlensin onunla!

Benim derdim o değil!

Ama anlayan olmadıktan sonra..

hadi hoooppp bu da kazana!..

izmirksk
12.05.2006, 19:56
ortam gerilmiş yine...
türkçülük ,kürtçülük vb....akımlara karşı elele olmalıyız...insanı merkez alalım..bu arada izem yine coştu..dokunan yanar:)

Balta
12.05.2006, 20:39
Kazana at tabii..Sen de haklısın!

Bence de çok saçma bir konu..Tartışmaya bile değmez eğil mi!!!

Nedense polemik olunca Atatürk oluncaa hoooppp kazana!

Ben sana kim kime oy vermiş demiyorum! Adam mis gibi kürtçülük yapıyor! Kürt bayrağı da ne demek?

Banane ister sevsin ister sevmesin! Güzel Atam niye kirlensin onunla!

Benim derdim o değil!

Ama anlayan olmadıktan sonra..

hadi hoooppp bu da kazana!..

Gizemciğim Aslında Kazana atılmasına sevinecek biri sen olmalısın çünkü oldukça gerilmiş ve iş çığırından çıkmış Arakadaş kazana atarak bizler ve Tastikli üyeler bu konuyu aramızda tekrar tartışarak eski seviyesine getirerek yeniden Kazandan alırız. Bir bakıma Atatürkü polemiğe ve seviye anlamında hoş olmayan konulardan ulaştırmak için. Bak burdan devam edelim sonrada tekrar normale dönünce çıkartılır.

Şah-Mat
12.05.2006, 20:52
Değerli Arkadaşlar...,

Bu konu sever/sevmez veya yer alır/almaz hepsinide kapsar....

Unutmayın..; Her gönüle izin vardır.Sevenede sevmeyenede bir şey diyemeyiz.Kararlar kişiseldir.

Bu durumu şöyle değerlendirelim.;

1-Alevilere göre.............................................. ...; Değişkendir....(şahıs olarak)

2-Aleviliğin kurallarına göre bir insan sevilmeyebilir mi ; Yer alır.......Ama nasıl bir insan..( ? )

3- Alevilikte "hakaret küfr..vb) şeylere izin varmıdır....; Hayır yoktur..

Efet..atatürk "aleviler" için çok değerli bir şahsiyettir.Onuda severler,cumhuriyetinede sahip çıkarlar.Lakin;Alevilik bildiğiniz gibi dar değildir.Dinimiz sevgidir unutmayın.Kişisel olarak yer alabilir bence.Herkesin sevmesi yada sevmemesi gibi bir şey söz konusu olamaz.

Fakat;Atatürk'e "Hakaret,Küfür..vb" bunları içerirse bu bizim yolumuza bir kere aykırıdır.Bizim için her canlı değerlidir.Allah'ı tanısın yada tanımasın veya bilsin yada bilmesin.Şahsa yönelik "hakaret ve küfür" bizde yoktur.Küfür,hakaret yolumuzda yoktur.İMAN vardır..Bu yüzden yolumuzda buna izin yoktur.

Bizim için kimse kimseden üstün değildir..eşittir.Yolumuza göre sevip/sevmeme normal olabilir.

Küfür varsa aykırıdır...Kendi kararım ;Atatürk'e dil uzatmak yanlıştır.

saygılar !

Balta
12.05.2006, 21:03
Değerli Arkadaşlar...,

Unutmayın..; Her gönüle izin vardır.Sevenede sevmeyenede bir şey diyemeyiz.Kararlar kişiseldir.

1-Alevilere göre.............................................. ...; Değişkendir....(şahıs olarak)

2-Aleviliğin kurallarına göre bir insan sevilmeyebilir mi ; Yer alır...(Ama nasıl bir insan..(?) )

Efet..atatürk "aleviler" için çok değerli bir şahsiyettir.Onuda severler,cumhuriyetinede sahip çıkarlar.Lakin;Alevilik bildiğiniz gibi dar değildir.Dinimiz sevgidir unutmayın.Kişisel olarak yer alabilir bence.Herkesin sevmesi yada sevmemesi gibi bir şey söz konusu olamaz.

Fakat;Atatürk'e "Hakaret,Küfr..vb" bunları içerirse bu bizim yolumuza bir kere aykırıdır.Bizim için her canlı değerlidir.Allah'ı tanısın yada tanımasın veya bilsin yada bilmesin.Şahsa yönelik "hakaret ve küfr" bizde yoktur.Küfr ,hakaret yolumuzda yoktur.İMAN vardır..Bu yüzden yolumuzda buna izin yoktur.

Bizim için kimse kimseden üstün değildir..eşittir.Yolumuza göre sevip/sevmeme normal olabilir.Küfür varsa aykırıdır.Atatürk'e dil uzatmak yanlıştır.

Aynen katılıyorum Sah-mat, zaten gereken saygı olmalı. Ama ne yazıkki bizler yani Aleviler şu anda sanki sınanır durumdayız hatta birileri biryerlerden düğmeye bastıda bari biz bunları parçalayamadık bazı konularda fikir ayrılıkları yaratıp parçalayalım der gibi.

Atatürkü sevenler sevmeyenler hop ayrılsın
İslam içidir dışıdır diyenler hoop ayrılsın
Baktaşidir kızılbaştır diyenler hop ayrılsın
Cart sevenler curt sevenler hop ayrılsın.
vs vs

Oysa biz biliyoruz ki geçmiş döenemlerimizde asla ve asla bizler hep kişisel olarak çok farklı düşündük çok farklı söylemlerimiz oldu ama bir Alevi diğer Aleviyi asla ve asla sen Alevi değilsin diye dışlamadı. Yada yargılamadı. Bizi birleştiren kişisel düşüncelerimiz değil Alevi felsefemiz oldu.

Bu nedenle bu tür konularda biraz daha biraz daha fazla düşünmeli ve bu tür konularda özellikle seviyeyi yani saygınlığı kaybetmemeli kaybettirmemeliyiz.

Atatürk konularında özellikle bu tür saygıyı kaybetmemek lazım. Herkes sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda en başta bir insan olarak.

Saygılar sunuyorum.

Ezo
14.05.2006, 00:54
Değerli Arkadaşlar...,

2-Aleviliğin kurallarına göre bir insan sevilmeyebilir mi ; Yer alır...(Ama nasıl bir insan..(?) )

Fakat;Atatürk'e "Hakaret,Küfr..vb" bunları içerirse bu bizim yolumuza bir kere aykırıdır.Bizim için her canlı değerlidir.Allah'ı tanısın yada tanımasın veya bilsin yada bilmesin.Şahsa yönelik "hakaret ve küfr" bizde yoktur.Küfr ,hakaret yolumuzda yoktur.İMAN vardır..Bu yüzden yolumuzda buna izin yoktur.

Bizim için kimse kimseden üstün değildir..eşittir.Yolumuza göre sevip/sevmeme normal olabilir.Küfür varsa aykırıdır.Atatürk'e dil uzatmak yanlıştır.

Akil yasta degil basta deler seni birazda büyuklerde küçuklerde örnek almali.. Klasini konusturmusun...

saygilar
ezo

sila
14.05.2006, 23:51
bunu ne taritsmasi nede anketi olabilirr kimsenin kimseyee dil uzatmayaa nede baska birsey yapmasina hakki yokturr heleki bu ATATURK isee hicc yokturrr sonuctaa onun kurdugu cumhuriyette yasiyoruzz turkiyeye bir cok emegi gecmiss bir kisidrrrr... birde kalkipp bunu dil uzatmakk tamammen nankorluk oldugunu duusnuyorumm...... ancak kendini bilmezz ksiler kalkip boylee dusunceye sahip olabilirr oda belli zatenn kendini bilmezdirrr... boylee insanalrin ne aleviligin icindee yer alabilirr, nedne aleviligin tirnagi olabillirrr

saygiiilaarrr.......

Hüseyin69
15.05.2006, 01:13
ancak kendini bilmezz ksiler kalkip boylee dusunceye sahip olabilirr oda belli zatenn kendini bilmezdirrr... boylee insanalrin ne aleviligin icindee yer alabilirr, nedne aleviligin tirnagi olabillirrr

saygiiilaarrr.......

bu alintina kendi adima bozuk cd eskiden plak ti gibi yine birseyler yazma ihtiyaci duydum sila kardes
benim aleviligim atatürkü sevmem yada sevmememle ölcülmez
kusura bakma sila kardes ben atatürkü sevmiyorum ama bu atatürke saldiri anlamina gelmez
kendini bilmezler dediklerinin kategorisine girmem hic önemli degil önemli olan kendini bilmezler ne alevidir nede aleviligin tirnagi olabilir lik
neyse sila kardes tasdikli üye oldugum icin eski sivri cikislar yapmamaya özen gösteriyor daha dikkatli olmaya calisiyorum
sizde böyle yaparsaniz büyük onur duyarim

ALBAY_KAWA
15.05.2006, 03:08
bunu ne taritsmasi nede anketi olabilirr kimsenin kimseyee dil uzatmayaa nede baska birsey yapmasina hakki yokturr heleki bu ATATURK isee hicc yokturrr sonuctaa onun kurdugu cumhuriyette yasiyoruzz turkiyeye bir cok emegi gecmiss bir kisidrrrr... birde kalkipp bunu dil uzatmakk tamammen nankorluk oldugunu duusnuyorumm...... ancak kendini bilmezz ksiler kalkip boylee dusunceye sahip olabilirr oda belli zatenn kendini bilmezdirrr... boylee insanalrin ne aleviligin icindee yer alabilirr, nedne aleviligin tirnagi olabillirrr

saygiiilaarrr.......

bu nedemektir simdi, cumhuriyeti kurdu diye kurulma asamasina kadar olanki sürec ve sonrasi elstirmeye hakkimizin olmadigini söylüyorsun sen resmen, her düsünce her fikir emektir, insan hakli bile olsa, hakli oldugu malzemeyi genede sorgulauya bilmelidir, eger bu senin dedigin seilde sorgulaniyorsa, ozaman bence tam bir ot misali oldu...

Naz
15.05.2006, 04:04
bu anket bana ilk bastada sacma gelmisti halada oyle gelmekte, kazana gitmisti, tekrar neden buraya geldi anlamis degilim.

ya neden surekli boyle sacma yorumlar atiliyor ortaya, neden surekli ataturk'u sol dusunceyle, alevilikle bir kiyaslama yada butunlesme yapiyorsunuz. Alevilikte ataturku sevenler, onu iyi bilen coktur, bende bir aleviyim, ve bende Ataturku severim, onun bir lider olarak yaptiklarini begenirim, ve bize verdigi cumhuriyet, medeniyet vede cagdaslik icin mutessekirimdir.

fakat su surekli sacma anketleri anlamiyorum. ya ataturke dil uzatan alevilikte yer alabilirmi ne demek ya ! boyle sacma bisi varmi, siz ya aleviligi bilmiyorsunuz ya ataturk tarihini, ataturk bir liderdi, BIR ulus icin buyuk seyler yapti belki ama bunu alevilige olgu olarak eklemek ne kadar sacma (!) alevilik ataturkten ne kadar once vardi farkindasiniz dimi ??? yani bu konu cok anlamsiz olmus bence...

tekrardan kitlenip kazana gitse cok daha iyi olacak. gereksiz polemikler yaratiyor bu tip anlamsiz konular.... biri ataturku seviyor diye herkes sevmek zorunda degil, her alevide sevmek zorunda degil... ve sevmemesi onu sizden az alevi yapmaz.. cunku ataturk alevilikle alaka bir insan degil, ulusun lideriydi, siyasi bir adamdi... ideolojisini begenip yaptiklarini taktir edebilirsiniz, bende yaptiklarini takdir ediyorum... ama konuyu saptirmadan gosterin ataya olan sevginizi... konu ve anket acarken birazcikta olsa mantik cercevesine uyup uymiycagini goz onunde bulundurun lutfen.

sila
15.05.2006, 09:45
bu alintina kendi adima bozuk cd eskiden plak ti gibi yine birseyler yazma ihtiyaci duydum sila kardes
benim aleviligim atatürkü sevmem yada sevmememle ölcülmez
kusura bakma sila kardes ben atatürkü sevmiyorum ama bu atatürke saldiri anlamina gelmez
kendini bilmezler dediklerinin kategorisine girmem hic önemli degil önemli olan kendini bilmezler ne alevidir nede aleviligin tirnagi olabilir lik
neyse sila kardes tasdikli üye oldugum icin eski sivri cikislar yapmamaya özen gösteriyor daha dikkatli olmaya calisiyorum
sizde böyle yaparsaniz büyük onur duyarim

kusura bakmayin canerzincan sizde bozuk plak gibi hep aynisini soyluyorsunuzzzz sevmiyorsanizzz saygi gosterirsinizz onun kurduguu cumhuruyeettee onun sayesinde o topraklarin ustundee guzel guzel yasiyorsunnnn.... bu aradaa tastikli uye olman hicbirseyi degistirmezz istersen o ani cikislarini yapp nedne korkuyorsunnn tastiklenmisini kaybedersin diyemiiii kusura bakmaa ama ATATURK dedinmii ben ne tastikli uyee nede tastiklenmiss tanirimm ben boylee yapamam sen ustune aliyorsann bende oylee kabul ederimm herkeste oylee kabul etsinnn bu iyimi ....

saygilar......
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
bu nedemektir simdi, cumhuriyeti kurdu diye kurulma asamasina kadar olanki sürec ve sonrasi elstirmeye hakkimizin olmadigini söylüyorsun sen resmen, her düsünce her fikir emektir, insan hakli bile olsa, hakli oldugu malzemeyi genede sorgulauya bilmelidir, eger bu senin dedigin seilde sorgulaniyorsa, ozaman bence tam bir ot misali oldu...

bu bu demeektir albey beyy sizde boylee dusunuyorsanizzz sizde ot misali yasiyorsunuzz o zamannnn.... ataturk e dil uzatmak ne demek bu elstirimi simdii bunun soz konusu bile olamzzz hele bu alevilikte yer almazz bunu anlatiyorumm sizdemi ataturk u sevmeyenlerdensinizzz oyle bile olsanizz ben buna saygi gosteriyorum sizde gostermenizz surecindee olurmuu

izmirksk
15.05.2006, 11:27
bu anket bana ilk bastada sacma gelmisti halada oyle gelmekte, kazana gitmisti, tekrar neden buraya geldi anlamis degilim.

ya neden surekli boyle sacma yorumlar atiliyor ortaya, neden surekli ataturk'u sol dusunceyle, alevilikle bir kiyaslama yada butunlesme yapiyorsunuz. Alevilikte ataturku sevenler, onu iyi bilen coktur, bende bir aleviyim, ve bende Ataturku severim, onun bir lider olarak yaptiklarini begenirim, ve bize verdigi cumhuriyet, medeniyet vede cagdaslik icin mutessekirimdir.

fakat su surekli sacma anketleri anlamiyorum. ya ataturke dil uzatan alevilikte yer alabilirmi ne demek ya ! boyle sacma bisi varmi, siz ya aleviligi bilmiyorsunuz ya ataturk tarihini, ataturk bir liderdi, BIR ulus icin buyuk seyler yapti belki ama bunu alevilige olgu olarak eklemek ne kadar sacma (!) alevilik ataturkten ne kadar once vardi farkindasiniz dimi ??? yani bu konu cok anlamsiz olmus bence...

tekrardan kitlenip kazana gitse cok daha iyi olacak. gereksiz polemikler yaratiyor bu tip anlamsiz konular.... biri ataturku seviyor diye herkes sevmek zorunda degil, her alevide sevmek zorunda degil... ve sevmemesi onu sizden az alevi yapmaz.. cunku ataturk alevilikle alaka bir insan degil, ulusun lideriydi, siyasi bir adamdi... ideolojisini begenip yaptiklarini taktir edebilirsiniz, bende yaptiklarini takdir ediyorum... ama konuyu saptirmadan gosterin ataya olan sevginizi... konu ve anket acarken birazcikta olsa mantik cercevesine uyup uymiycagini goz onunde bulundurun lutfen.
katılıyorum ......vede alkışlıyorum
:36_1_55:

epikuros
15.05.2006, 12:45
Aleviler Atatürk'ü seviyor öyleki Atatürk'ün Alevi olduğunu söyleyenler var. Atatürk Alevileri yıllar yılı sürekli yorlanmış baskı ve zulüm altında kalan bu halkı önemsemiş onlarla görüşmüş ülkenin kurtuluşu için destek istemiş ki almıştır da. Alevi halkı bu önemseyişin farkındadır. Osnmanlıdan görmediği itibarı Atatürk'ten görmüştür. Ama Kurtuluş savaşının sürdüğü dönemi kapsar sadece bu dönem velhasıl SAvaştan sonra bu önemseyiş yine dışlanma hiçlenme politikasıyla devam eder ta ki bugüne değin.
Şöyle bir soru akla gelir Atatürk madem dergahları, tekkeleri vb ibadet yerlerini kapattırdı da neden ama neden bir ibadet yeri olan camileri de kapatmadı bu bir çeliş ki değil midir sevgili dostlar?
Anket sonucu beni bi hayli hayal kırıklığına düşürdü.
Atatürk'ü dedelerimiz sevebilir ama biz sevmek zorunda değiliz ve ben Attürk'e dil uzatıyorum.

MetinK
15.05.2006, 13:13
Bu ankette oy kullanarak kendimi tatmin etmek istemedim.
Daha önce de yazdim.M.Kemali Alevilige iliskilendirmek,Onu sevip sevmeme ile Aleviligimizi ölcmeye kalkmak dogru olamaz.
Alevilikte Kemalist olma zorunlulugu yoktur.Siyasi yanini dinle,inancla birlestirmeye calismak,onu bütün olarak görmek ne derece dogrudur?
Bir devlet adami ve Cumhuriyetin kurucusu ,emperyalizme karsi savasmis bir lider olarak görürüm.
Ne taparim ne de hakaret ederim.

izem
15.05.2006, 13:17
Harbiden ben de çok sıkıldım..
Ve nedense her seferinde sazan misali atlıyorum böyle anketlere!

Nazın her dediğine de katılıyorum!

cemalettin
15.05.2006, 15:08
her halde iyi niyet ile lakin yanlış açılmış bir konu.sanırım konuyu açan arkadaş,çevresinde Atatürk'ü anlayan ve fikirlerini,ilkelerini benimsemiş kişilerin çok bulunduğu bir çevreden.
bazı isimleri,konuları alenen tarşışılacak duruma sokmadan evvel dikkatlice düşünmekte fayda vardır.en azından lüzumsuz ve yakışıksız tartışmaların önüne geçmek için.
yarın bir gün,kendini sünni ( ! ) müslüman sanan bazıları da kalkıp"Atatürk'ü sevenler müslüman olabilir mi"diye bir konu atsa ortaya hal nice olur ki?
kişileri,ilkeleri seviyor isek hayat tarzımız ile uymaya çalışalım ve sevgimizi öyle belirtelim derim.bizlerle aynı fikirde olmayanları da bırakalım kendi yollarında,bizim yolumuzu bozmaya kalkmadıkları sürece.
unutmayalım ki bu alemde kendisini bile sevemeyenler de vardır...

canugur
15.05.2006, 15:27
Atatürk'ü dedelerimiz sevebilir ama biz sevmek zorunda değiliz ve ben Attürk'e dil uzatıyorum.

Cumhuriyet tarihini hic, ama hic bilmediginiz ortaya ciktigina göre, bir an önce bilgilenmeye baksaniz iyi olur epikür.

BAkin ne de güzel Türkce yaziyorsunuz.
Eminim Türkce sarkilar da söylüyorsunuzdur.

Ezo
15.05.2006, 15:49
Konu kapatildi.....