arkadaşlar nedersiniz herkez birbirine buradan okuduğu etkilendiği kitapları tavsiye edebilir yazarınıda biliyorsanız sevinirim
arkadaşlar nedersiniz herkez birbirine buradan okuduğu etkilendiği kitapları tavsiye edebilir yazarınıda biliyorsanız sevinirim
Başlangıcı konuyu açan olarak sen yapsan çok güzel olur.Okuyup da önerdiğin ilk kitap hangisi?
daha önce yazmıştım ölü ozanlar derneği beni bugünlerde en çok etkileyen kitaplardan biri her defasında bir tane daha yazarım
Daha önce okuyup pek beğenmediğim Ahmet Altan'ın son romanı olan "En Uzun Gece" romanını beğendim ve zevkle okudum.
ahmet altanın aldtmak adlı o kitabından sonra çok soğudum ahmet altandan.aldatmak bayağı gündem yaratan bir kitaptı ama bana göre iğrençti.en uzun geceyi okumadım sırf bu yüzden ama tavsiye edildiğine göre bi bakmanın yararı var sanırım .sağol.
En uzun gece romanı diğer romanlarından farklı bir dil ve uslüp ile yazılmış, konusunu ve anlatımını ben beğendim.
evet en yakın bir fırsatta deneyeceğim okumayı.teşekkürler.ben şuan ailenin ve özel mülkiyetin temeli isimli birkitap okuyorum eğer bulursanız okumanızı enazından bi göz atmanızı tavsiye ederim
hermann hess okumanızı mutlaka tavsiye ederim.sidertayı hemen alın yada bozkırkurdunu .hess çok hümanist bir yazardır kendi felsefenize yakın hissedeceksiniz
Hermann Hesse nin o kitapları alevilikle yakından ve uzaktan ilgisi yok biraz dikkatlı olun açıklamalarınızla ne demek 'kendinize yakın hissedeceksiniz'??blue Demiş ki:
ayrıca topik genel kitap yorumları için açılmş fark edebildiğim kadarıyla. sözkonusu kitabın içeriği yarım insan yarım hayvan bir varlık hakkında bir roman öbürüde hindistanın kama tanrısıyla ilgili.. Hermann Hesse Basel'de yaşamış zamanında tesadüfen okulda hakkında bilgi almıştım biraz paranoyak ve intihar fobi altında yaşamış..
adını bile doğru yazamadığınız yazarın kitabını siz okuyun belki siz bir hümanist olarak kendinizi yakın hissedebilirsiniz.
Celladına Aşık Bir Halk
Forum kurallarını ciddiye alın. || Acil durum olmadığı sürece lütfen Özel Mesaj atmayın. || Lütfen soru sormak için izin almayın.
Since 2000
hermann hessenin kitaplarını duymuştum.ama okumak bi türlü fırsat olmadı.en yakın zamanda okuyacağım.şuan dünya klasikleriyle boğuşuyorum.bitirebilirsem hepsini yeni kitaplara döneceğim.
alevilik ile ilgili acıklayıcı ve anlasılır bır kıtap tavsıye edermısınız yazrını ve adını soylersenız sevınırım.askerdekı bı uzman cok ıstedı bana bı kıtap adı soyle dıye.cok merak edıyomus.yardımcı olursanız sevınırım.
İsyankar Olduysak Hayata Vardır bir Sebebimiz...
eğer güzel bir roman sürükleyici olsun istiyorsanız bence zülfi livanelinin mutluluk adlı kitabını tavsiye ederim ben okudum çok etkilendim filmide yapıldı ama kitabını okumak bir başka bence
Alevilik konusunda günümüzde birçok kitiap ve bilgi vardır fakat konuyla ilgili hangi kitapların güvenilir olduğu ve ne ölçüde aleviliği anlattığı tartışmalıdır. konuyla ilgili tam bir dezenformasyon vardır (yanıltma ve yalan haber).
[B]1- KUR'AN-I KERİM ( şiir halinde Alevi Kurran yorumu) Adil Ali Atalay can yayınları
2-BUYRUK (İmam Caferi Sadık)
3-MAKALAT (Hacı Bektas-ı Veli)
4- DÖRT KAPI KIRK MAKAM (Esat Korkmaz)
5- HÜSNİYE
6-HUBET-ÜL BEYAN (HZ. ALİ'ye aittir.)
7- CAVİDAN-NAME
8- CABBAR KULU
9- YUNUS EMRE DİVANI VE YİNE YUNUS EMREYE AİT..RİSALET-ÜN NUSHİYYE
10- KAYGUSUZ ABDAL
11- PİR SULTAN ABDAL
12- BATTAL GAZİ DESTANI
13- AŞKNAME
SAYGILARIMLA..
Alevi-Bektaşi klasikleri ve yapılan yorumlar.. Kitap içerikleri aşağıdaki linkte vardır
Alevi-Bektaşi konusunda bilgi alınabilecek güvenilir kaynaklar nelerdir?
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=36460
Ateşte Semaha Durmak - Ali Yıldırım ve yine yazarı Ali yıldırım olan, Osmanlı engizisyonu tarihi ... Engizisyon bir yok etmedir, kendi dışında bulunan her şeye karşı bir düşmanlıktır:kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.
sayğı değer, Pir sultan derneyi merkez komitesi üyesi sayın köksal yıldırım`in yazı desteklerinden dolayı huzurunuzda teşekür etmek istiyorum.
Küçük insanlar kişileri, Normal insanlar olayları, Büyük insanlar fikirleri tartışır!
cok tesekurler saolun yardımınız ıcın
İsyankar Olduysak Hayata Vardır bir Sebebimiz...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)