Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon
Bulunan 1 den 15 - Toplam 23
    Can cavuscan Üyenin Avatarý

Teþekkür
    0
    6 msj'da 13 kez tþk. edildi

Beitrag Şah Hatayi Deyişleri ( Hüseyin Albayrak, Aliriza Albayrak)

Hüseyin-Ali Rýza Albayrak ikilisinin son çalýþmasý olan "Þah Ýsmail Hatayi Deyiþleri" albümünde yer verdikleri 11 eser Sivas- Ýmranlý, Malatya-Arguvan, Dersim ve Erzincan gibi yörelerde seslendirilen deyiþlerden oluþuyor.

Geçen yýl "Batýni Nefesler" adlý albümleriyle ilk profesyonel müzik çalýþmasýna imza atan Hüseyin-Ali Rýza Albayrak ikilisinin ikinci albümü "Þah Hatayi Deyiþleri", Kalan Müzik tarafýndan yayýnlandý.

Ýlk çalýþmalarýnda Hasan Albayrak'ýn (Aþýk Pervane) yaptýðý bestelerden oluþan "Batýni Nefesler" albümünü, Safevi devletinin hükümdarý Þah Ýsmail Hatayi'nin (1487-1584), Alevi-Bektaþi geleneði içinde seslendirilen deyiþlerinden oluþan albümü takip ediyor. Ýkili, albümde baðlama ailesinin hemen hemen bütün türlerini, özgün çalýþ tekniðiyle icra ederken farklý yorumlarýyla da dikkat çekiyor.

Oður'un desteði büyük

Albümde yer alan deyiþlerin düzenlemeleri Hüseyin-Ali Rýza Albayrak tarafýndan yapýlmýþ. Albümde ikiliye Erkan Oður, Aynur ve Ýsmail Hakký Demircioðlu gibi usta sanatçýlar da desteðini esirgememiþ. Özellikle Erkan Oður, ilk albümde olduðu gibi bu albümde de genç ikiliye çalýþmalarýnda sesi ve bestesi ile katký sunuyor. Usta sanatçý bugüne kadar baþka bir yerde kullanmadýðý, sadece ses ve kopuz ile kaydettiði "Eksiklik Kendi Özümde" adlý Þah Hatayi deyiþini de seslendiriyor. Ýki müzisyenin ortaklaþa hazýrladýðý albüm, gerek tarihte önemli biri olan Þah Hatayi'nin anlam dünyasýný kavrama, gerek kendi gönül yolculuklarýna bir gezinti olarak deðer kazanýyor.

Ýkilinin son çalýþmasý olan "Þah Ýsmail Hatayi Deyiþleri" albümünde yer verdikleri 11 eser Sivas- Ýmranlý, Malatya-Arguvan, Dersim ve Erzincan gibi yörelerde seslendirilen deyiþlerden oluþuyor. Deyiþlerin okunuþundan kaynaklanan farklý bir duygu ve yoðunlaþmanýn samimiyetini görmek mümkün. Kendi yöreleri olan Sivas-Ýmranlý bölgesinin eserlerine daha fazla hakim olduklarýný belirten Ali Rýza ve Hüseyin Albayrak ikilisi, genel olarak Alevi müziðine ilgi duyduklarýný ve bu yönlü çalýþmalar yapmak istediklerini belirtiyorlar.

Çalýþmalarýný uzun bir yolculuðun sonunda varýlan, bir ara durak olarak tanýmlayan Albayrak ikilisi, Þah Hatayi deyiþlerini toplamalarýný þu sözlerle ifade ediyorlar. "Biz bu albümü tamamen çocukluðumuzdan bugüne, deðiþ ve nefes geleneðinin ve bu geleneðin üzerinde geliþen muhabbet ve irfan sohbetlerinin yapýldýðý bir ortamda yetiþtiðimiz için, ayrýca bu durum duygu dünyamýza tekabül eden bir müzik anlayýþý olduðu için yapýyoruz. Yoksa bir sabah uyandýðýmýzda iþ yönü aðýr basan bir albüm yapalým kaygýsý hiç taþýmadýk."

Aþýk Pervane'nin oðlu

Baðlamayý geç olabilecek bir yaþta, 19 yaþýndan itibaren çalmaya baþlamýþ Hüseyin Albayrak. Ýlk etkilendiði kiþi, doðal olarak baðlamayý öðrenmesinde ön ayak olan ve kendisi de iyi bir baðlama ustasý olan, Anadolu aþýklýk geleneði içerisinde yetiþen, babasý Aþýk Pervane mahlaslý Hasan Albayrak oldu. Aþýk Pervane Sivas-Ýmranlý yöresinde tanýnan bir ozan. Ýkiliye de albümlerinde eserleriyle destek oluyor. Ali Rýza Albayrak ile birlikte yönetmenliðini yaptýklarý albümde vokal ve baðlamasýyla yer alan Aþýk Pervane'nin payý azýmsanmayacak kadar büyük.

Hüseyin ve Ali Rýza Albayrak ikilisi müziklerini anlatýrken, sözcükleri özenle seçip herhangi bir yanlýþ anlamaya mahal vermeyecek bir izahla yapýyorlar. Kendilerini müzisyen olmaya çalýþan diye tanýmlayan ikili, yaptýklarý iþin de bu deryada bir damla olduðunu ifade ediyorlar. "Eðer biz kendimize, iki albüm yaptýk diye sanatçý dersek Aþýk Veysel, Daimi, Mahzuni Þerif, Feyzullah Çýnar gibi halka mal olmuþ gerçek sanatçýlar kim peki?" diyerek deðerli sanatçýlara karþý saygýlarýný dile getiriyorlar.

Ýkili, "Bizim Þah Hatayi'yi hatýrlatmak gibi bir amacýmýz yok, o zaten var. Biz onun anlam dünyasýna girmek istiyoruz" diyorlar.

Ercan Çelik | 21-Ekim 2004 | Perþembe

BU YAZI ALINTIDIR) AMA ÞUNU SÖYLEMELÝYÝM MÜKEMMEL BÝ ALBÜM

DÝNLEDÝKDEN SONRA BAGIMLI OLACAKSINIZ UZUN BÝ SÜRE ETKÝSÝNDEN KURTULAMICAKSINIZ

BU ALBÜM CIKALI BAYA BÝ ZAMAN OLDU. SÖZLERÝNÝ EZBERLEDÝM. DÝNLERKEN TIRANSA GEÇÝYORUM MUTLAKA DÝNLEMELÝSÝNÝZ :001_rolle

AYRICA ANNE TARAFINDAN UZAKTAN AKRABAMDA OLURLAR. ONLARLA GRUR DUYUYORUM. ONLAR BENÝ TANIMASADA HER YERDE ONLARDAN BAHSEDÝYORUM

aleviforum.com'u iyi bilen fellow Üyenin Avatarý

Teþekkür
    223
    81 msj'da 251 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Ben de gurur duyuyorumHem anne hem baba tarafından akrabalar. Ama bu kadar ayrıntılı bir bilgim yoktu. Sağolasın ellerine sağlık bu bilgileri yazdığın için. Gerçekten de insan dinlerken mest oluyor. Ben de herkese tavsiye ederim.

Özel Mesaj yazamaz / Chate giremez aykudgöksun Üyenin Avatarý

Teþekkür
    673
    636 msj'da 1.377 kez tþk. edildi

Varsayýlan

gerçekten çok sağlam bi albüm olmuş gerek albayraklar gerek destekleyenler(erkan oğur,aynur vs.) çok ii iş çıkarmış.her alevinin dinlemesi gerektiğine inanıyorum.saza doyuyorsunuz saygılar
    Muhammed Ali'dir benim vekilim
    Kalsýn benim davam divana kalsýn

sadece KIZILBAÞ rockçý turna Üyenin Avatarý

Teþekkür
    1.638
    378 msj'da 909 kez tþk. edildi

Varsayýlan

ben albümü gecen yıl yalayıp yutmustum... sabah okula giderken trende sah hatayi deyişlerini dinleyerek gidiyordum... bundan önce de ''batıni nefesler'' isimli çalısmaları var albayrak kuzenlerin, onuda dinleyin derim;)

Forum'un demirbaþý Bir Zeynep Üyenin Avatarý

Teþekkür
    412
    204 msj'da 495 kez tþk. edildi

Varsayýlan

savassssssssss sen yasiyon mu daha rockercraneeeeeeee??
    canlar evet sah hatayi deyisleri ile batini nefeslerin ikiside tek kelimeyle müths bir albümdür fakat yanilmiyosam bu konu daha önceden forumda mevcuttu?!?!?! cavuscan emegine saglik fakat diger konu altina ekleseydin keske. arama butonunu kullanmak forum kuralidir topik acmadan. büyük harflerle yazmakta hos görülmüyo.
    saygilar.

Can

Teþekkür
    0
    1 mesajda 1 defa teþekkür edildi

Varsayýlan

birkaç parça diniyebildim,etkileyiciydi

Kýdemli Üye alevi_murat24 Üyenin Avatarý

Teþekkür
    1.282
    326 msj'da 940 kez tþk. edildi

Varsayýlan

ben şah hatayi deyişerini bir kaç gün önce dinledim ve çok beğendim... albayrak kardeşlerde çok güzel yorumluyorlar .. tam anlamıyla MUHTEŞEM...
    Eskinin sosyalistleri þimdinin kapitalistleri olmuþlar

Can

Teþekkür
    0
    1 mesajda 1 defa teþekkür edildi

Varsayýlan

Merhaba canlar bu iki sanatçı canımız da çok güzel bir eser ortaya koymuşlar bende dinlerken transa geçiyorum diyebilirim.Hatta duygularım gözyaşına bile dönüşür çoğu zaman.İşte bu bilinçle biz Alevi Gençleri bu tarz bizlerin yoluna emek harcayan kişileri yalnız bırakmamalı heryerde reklam edip değerlerimizin güzelliğini herkese göstermeliyiz.
    Hoşçalkalın

9. Teþekkürler:

Adaptasyon döneminde keanu_1907 Üyenin Avatarý

FENERBAHÇE CUMHURÝYETÝ(bölücülük FB sevgiyse evet bölücülük yapýyoruz)
    Teþekkür
    0
    18 msj'da 65 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Şah Hatayi Deyişleri ilk albümleri ve bence harika bir çalışmaydııı ilk kasetten meselaa muhabbet bağında,dertlere dermandır ali,benim pirim parçaları inanılmazdı yani hala winampımda en çok dinlenen şarkılar ayrıca balama sesinin bu kadar yalın olması ayrı bi zevkti gerçekten hüseyin ve alirızaya teşekkür ediyorum

Can

Teþekkür
    1
    6 msj'da 10 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Alýntý keanu_1907 Demiþ ki:
    Þah Hatayi Deyiþleri ilk albümleri ve bence harika bir çalýþmaydýýý ilk kasetten meselaa muhabbet baðýnda,dertlere dermandýr ali,benim pirim parçalarý inanýlmazdý yani hala winampýmda en çok dinlenen þarkýlar ayrýca balama sesinin bu kadar yalýn olmasý ayrý bi zevkti gerçekten hüseyin ve alirýzaya teþekkür ediyorum
    Ýlk albümleri "BATINÝ NEFESLER" dir. "Þah Hatai Deyiþleri" ise ikinci albümleridir

Üyeliði iptal edildi ehranerz Üyenin Avatarý

Teþekkür
    2
    25 msj'da 33 kez tþk. edildi

Varsayýlan

her iki albümleride mükemmel bence..bağlamayı süper çalıyorlar ilk albümden alemin nuru başta olmak üzere bütün parçalarını zevkle dinliyorum....ikinci albümleride çok ii gerisini dört gözle bekliyorum...

Can by ramses Üyenin Avatarý

Teþekkür
    0
    0 msj'da 0 kez tþk. edildi

Varsayýlan

albümü var ve çok beðeniyorum hatta dinlemekten býktým diyebilirim ama bir süre sonra tekrar caným dinlemek istiyo bence ömür boyu dinlenebilicek bir eser...

2. albümlerini duymamýþtým
    Kýsa zaman içinde ard arda mesaj yazýldýðý için sistem tarafýndan mesajlar birleþtirilmiþtir (otomesajdýr, Alevimen)
    Alýntý rusen Demiþ ki:
    Ýlk albümleri "BATINÝ NEFESLER" dir. "Þah Hatai Deyiþleri" ise ikinci albümleridir

ben Þah Hatai Deyiþlerini ilk albüm sanýyodum
    BATINÝ NEFESLER nasýl arkadaþlar
    Son düzenleyen by ramses, 22.09.2006 saat 11:05. Sebep: Ard arda mesaj yazýlmamasý için oto-sistem devreye girmiþtir

ELVEDAAAAA... akin123 Üyenin Avatarý

Teþekkür
    0
    2 msj'da 2 kez tþk. edildi

Varsayýlan

bugün yeni sah hatayi deyisleri adiyla albümü aldim. sabah erken evden ciktim albümü aldim eve geldim ve daha hala dinliyorum doyamiyorum

kýsaslý esaslý mustojen Üyenin Avatarý

Teþekkür
    13
    22 msj'da 34 kez tþk. edildi

Varsayýlan

ilk albümleri olan batini nefesler de sah hatayi deyişleri gibi hari ka diebiliirm tavsie ederim dinleyiniz
    mtö

aleviforum.com'u iyi bilen

Teþekkür
    557
    136 msj'da 264 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Ali Rıza ve Hüseyin Albayrak kardeşler Şah Hatayi deyişlerini mükemmel yorumlamışlar.Fakat kasetini alamadım çünkü silivri maxiye kasetleri gelmiyor.Değerli bu sanaçılarımızın ağzına ve yüreğine sağlık.En kısa zamanda kasetlerini alacağım.

Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)