özcan türe aynı zamanda erzurumludur
bunun yanı sıra erol parlak`da alevidir ayrıca en az arif baba ve erdal abi kadar şelpe ustasıdır
özcan türe aynı zamanda erzurumludur
bunun yanı sıra erol parlak`da alevidir ayrıca en az arif baba ve erdal abi kadar şelpe ustasıdır
abidi biter yusuf hayaloğlu enver çelik yılmaz çelik taylan özgür ölmez sevcan orhon arif kurt tuncay balcı metin kemal kahraman emre saltık adem aslandoğan
ben musa eroğlunu tarsus tahtacılarından biliyorum.yani alevi biliyorum
zerrin özer ilyas salman kenan imirzalıoğlu'da alevi sanıyorum
Hasret Gültekin
Aşık Ali Nursani
Engin Nursani
Bide ben...![]()
Say say bitmez..
Kubatı ve Belkız akkaleyi göremedim..Gerçi tüm yorumları okuyamadım ama
Kul Himmet,Agahi..
Ayrıca Musa Eroğlu kesinlikle Alevidir..Yörüktür..
Neşet Ertaş,Muharrem Ertaş,Hacı Taşan Alevi değiller zannedersem..
Bana göre en ağır mahla ile yazılmış bir türküden bile semahı çıkarabilen kişi Alevidir
Sefil Selimi'yide ben Aleviden sayarım..Kendisi sünnidir..
----------------------------
Kimse bana yaren olmaz,yar olmaz,
Mertlik hırkasını giydim giyeli..
Dünya bomboş olsa bana yer kalmaz,
İnsana muhabbet duydum duyalı.....
Bu Kızılbaş olmuş yunmaz dediler,
Camiye,Mescide konmaz dediler,
Kestiği haramdır yenmez dediler,
İmam Hüseyn'e uydum uyalı..
Varlığım hükümdar benliğim esir,
Ehli Beyt-i sevdim,dediler; kusur!,
Kimi korkak dedi kimide cesur,
Kurt ile Kuzuyu yaydım yayalı..
Kimi benden kağıt hüccet arıyor,
Hal bilmeyen dip dedemi soruyor,
Dostlar ölümüme karar kılıyor,
SEFİL SELİMİ'yim! dedim diyeli..
ne kadar milliyetçisiniz yaw
önce insan
sonra sanat bence
GELDİM
Özellikle internet alemindeki ingilizce klipleri ile ve güzelliğiyle popüler olan gurbetçi(almancı) Sivaslı Safiye de alevidir..
Belkıs Akkale köken olarak alevi değildir, eşi alevidir kendiside sonradan aleviliği benimsemiştir.
Neşet Ertaş kırşehir'in abdal alevilerindendir.
Benim bildiğim kadarıyla abdal'lar alevidir, bunlara en büyük örnek Pir Sultan Abdal.
Çeşitli bölgelerde çok fazla azınlıkta kalıp, sünnilerle yaşayış anlamında ilişkiler içerisinde olmak durumunda kalan alevilerin bir çoğunda durum anlattığınız gibi. Yani camiiye gidilmesi vs.. Bu sadece kırşehir abdal alevileri için geçerli değil, batı bölgesindeki azınlıkta kalan bir çok alevi topluluk ve kısmende olsa doğudaki bazı yerlerde de benzer nitelikteler geçerli. Dediğiniz gibi bu durum genellikle bir sonraki aşamada aleviliklerini inkar oluyor.
Örneğin maraş pazarcıkta bizim bölgede abdal alevileri, diğer alevi topluluklarla beraber varlıklarını korudukları için o bölgede herkes kadar alevidirler. Diğer türk-kürt alevi toplulukları onlara tam anlamı ile sahiplenmiştir. Fakat maalesef abdal vatandaşlarımız genellikle maddi sıkıntı çeken, açlık sınırında yaşayan kişiler oluyor. Bu da bence ülke olarak utanmamız gereken bir durumlardan bir tanesi. Bu açıdan maddi anlamda refah düzeyi olmayan insanlardan tam olarak inanç anlamında fazla birşey beklenilemez. Çünkü bu maddi zaafları zaman zaman başkaları tarafından farklı inanç ritüellerine yönelmeleri anlamında da kulanılabiliyor.
Adnan Polat, Ümit karan,
pop müziğini neyini sevelim sevilecek bi tarafi yok ki hep anlamsız sözler türkçemizi bozan zaten pop müziği nefret ediyorum
arkadaşlar ilyas salman bizim akrabadır ben aleviyim oda alevidir youtube a mesut salman yazarsanız türkücü oda bizim akraba çok iyi söylüyo o da alevi rahat rahat dinleyin
Nasıl olurda bu konuda tartışmaya girersinizki bu dogrudur ve dogruda tektirki Pirimiz ALİ ŞAH Mustafa Kemal Atatürk DONUNDA tekrar gelip bizi o kafirlerin elinden kurtarmıştır böyle oluncada dogal olarak alevidir pirimizdir.Zaten onun yaptıklarını başka bir insan başaramazdı ki bu günküler neden başaramıyor memleketi kurtarmayı!!!artık Pirimizin tekrar gelip bizi bu durumdan kurtarma zamanı gelmedimi sizce...
gözleyi gözleyi gözüm dört oldu
ALİM NE YATARSIN
CAR GÜNÜN GELDİ
PİRİM NE YATARSIN
CAR GÜNÜN GELDİ
YEZİT NALET GÖMLEGİNİ GİYDİDE
SENE TAMAM OLDUGUNU BİLDİDE
GÜZEL DOSTLARIMA NASIL KIYDILAR
ALİM NE YATARSIN CAR GÜNÜN GELDİ
Dedem ALİ,
Babam ALİ,
Erim ALİ,
ALİ'ye sevdalıyım doğuştan beri...
Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)