Sayfa 3 - Toplam 4 ÝlkÝlk 1234 SonSon
Bulunan 31 den 45 - Toplam 51
    aleviforum.com'u iyi bilen Ankara06 Üyenin Avatarý

Teþekkür
    459
    80 msj'da 227 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Biraz mantik yönünden bakmaya calisalim.Herkes gibi bizde ilk insan ilk peygamber yani ADEM ILE HAVVA`DAN geldigimizi söyler ve yazarlardi.Bence ilk insan Adem degildir.Insanin ilk babasi Adem adi verilen insan öncesi bir yaratiktir.Onun da sülalesi ta ilk canli organizmaya onunki ise organik olmayan maddeye kadar uzanir.Adem daha yaratilisinda konusmayi bilme yetenegine sahiptir.oysa ki konusma eylemi dünyada ilk insanin görünmesinden yüzbinlerce yil sonra yeni yeni ortaya cikmis ve üstelik dinlerin ortya ciktigi dönemdeki cok sözcüklü ve sistematik düzeye erisilebilmesi icin binlerce yilin gecmesi gerekir.Dünyamizda siyah,beyaz.sari,kizildereli ve diger irktan insanlar vardir.Oysa günümüzde soydangelimle kusaklarda kusaklara gecen irksal özellikleri cevre ve yasama kosullarinin sonucu olarak gerceklesmektedir.Bu da yaraticiligin aksine evrimin bir diger yüzünü ortaya koyar.Sevgilerimle

2. Teþekkürler:

Üyeliði iptal edildi

Teþekkür
    5
    82 msj'da 123 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Alýntý kuaför Demiþ ki: Mesajý Görüntüle
    ben þunu mera ediyorum.Hz adem ve havvadan önce insan veya canlý varmýydý.yoksa bile nasýl dünyaya geldiler ve kardeþ kardeþla evlenemez diyorlar peki insan oðlu nasýl üremeye baþladý.
    Yaradýlýþ üzerine 2 inanç vardýr:
    1- Tek Tanrýlý inançlara göre, erkek balçýktan yaratýlmýþtýr. (Adam=Adem) Kadýn erkeðin kaburgasýndan. (Havva=Ewa) Kabil’in Habil’i öldürmesi

Kutsal kitaplarýn dýþýnda Kabil ile Habil’in öyküsü, bir aþk üzerine kurulmakta ve bir kýskançlýk sonucu Kabil, Habil'í öldürmektedir. Böylece, yeryüzünde ilk cinayet bir kadýn yüzünden aþk üzerine iþlenmiþ olmaktadýr.
    Mustafa Asým Köksal’ýn Islami kaynaklara dayanarak verdiði öykü þöyledir:

Adem, yüz yaþýndan sonra Havva’ya yaklaþtý ve ilk batýnda Kabil ile kýz kardeþi Lubud ( Lebuda ) ikiz olarak doðdu.
    Ikinci batýnda ise, Habil ile ikiz kardeþi Ýklima doðdu.

Tanrý buyurdu : Adem ile havva birleþti ve Havva her batýnda biri erkek diðeri kýz olmak üzere 20 kez doðum yaptý. Böylece 40 çocuklarý oldu.
    Sonra Tanrý : Birinci batýnda doðanlari, ikinci batýnda doðanlarla ; ikinci batýnda doðanlarý’da birinci batýnda doðanlarla evlendirmesi için Adem’e emretti. Ayný batýnda doðan ikiz kardeþlerin evlenmesini ise yasakladý.

Bunun üzerine Adem ; Habil’in ikiz kardeþi Iklima ile, Kabil’in ; Kabil’in ikiz kardeþi Lubud ile de Habil’in evlenmesini istedi.
    Habil ; Kabil’in ikizi Lubud ile evlenmeyi kabul etti.
    Ancak Kabil, Habil’in ikizi Iklima ile evlenmek istemedi ; Kendi ikizi Lubud ile evlenmeye özendi.
    Ve dedi ki : Luhud, benimle beraber doðan kiz kardeþimdir ve Habil’in ikizi Iklima’dan daha güzeldir. O nedenle Luhud ile ben evleneceðim.
    Gerçekten’de Luhud, çok güzeldi; Iklima ise çirkindi.
    Ama ne varki, bu yönde Tanrý buyruðu vardý. Adem bu tersliði düzeltmek için durumu Havva’ya iletti. Havva’da, Kabil’den bu yönde hareket etmesini ve Habil’in ikizi Iklima ile evlenmesini istedi. Kabil kýzdý ve dedi ki :
    - Hayýr ! Bu Adem’in isteðidir. Tanrý, hiç bir zaman böyle bir emir vermedi.
    Sonra babasýna döndü, dedi ki:
    - Ey Adem! Bu senin iþlerindir!
    Adem, Bir kez daha Kabil’e, Habil’in ikizi Iklima ile evlenmesini söyledi ve:
    - Senin ikizin Luhud, sana helal deðildir, dedi.
    Ama Kabil, Kendi ikizi Luhud’u almakta israr etti.
    Bunun üzerine Adem, Kabil ile Habil’e dedi ki:
    - Gidiniz! Ikiniz de Tanrý’ya birer kurban sununuz ve muhakeme olunuz. Hanginizin kurbaný kabul olunursa, O, Luhud ile evlenmeye hak kazanacaktýr. Biliniz ki, hanginizin kurbaný kabul olursa, Tanrý, gökyüzünden bir ateþ indirip onun kurbanýný yakacaktýr.

Kabil de, Habil de, babalarýnýn bu önerisini kabul ettiler.
    Habil, davar sahibiydi ; sürü ile davarý vardý. Kurban için, süt ve kaymaktan oluþan güzel bir sofra hazýrladý ve en besili davarýný ayýrdý.
    Kabil, çifçi idi. Kurban için, ekininin en kötüsünu, karamuklusunu ayýrdý.
    Ikisi de kurbanlarýný alýp Nevz daðýna çýktýlar ve kurbanlarýný oraya koydular. Yine Kabil gururlandý, Habil’e dedi ki :
    - Ben senden büyüðüm ve güçlüyüm; ayný zamanda babamýn vasisiyim. Ikizim Luhud ile evleneceðim. O, senden daha çok bana layýktýr.
    O gün, Kabil 25, Habil ise 20 yaþýnda idiler.
    Kabil’in bu kibir ve gurur dolu yanýna karþýn; Habil, iyi yürekli ve engin gönüllüydü. Temiz kalbiyle Tanrý’ya sýðýndý.
    O sýrada gökten bir ateþ inip Habil’in kurbanýný yaktý ve Habil’in kurbaný kabul oldu.
    Ancak, Kabil, ‘Benim kurbaným kabul olsa da olmasa da, hiç umurumda deðil. Habil, hiç bir zaman Luhud ile evlenemeyecektir’ diyerek içinden kararlandý ve kurbanýnýn kabul edilmeyiþine kýzdý.

Habil, davarýnýn yanýna gitti. Kabil, O’na yanaþýp :
    - Ben seni mutlaka öldüreceðim, dedi.

Kuran’a göre

Öykünün bundan sonraki bölümü, Kuran’in Maide suresi 27’den 32 ye dek þöyle yer alýyor:
    “Onlara, Adem’in iki oðlunun habirini de gerçek olarak oku. Hani, ikisi birer kurban sunmuslardý da, birininkisi kabul edilmiþ, ötekisininki kabul edilmemiþti. Bunun üzerine Kabil, Habil’e demiþti ki:
    - Seni Mutlaka öldüreceðim.
    Habil’de ona demiþti ki:
    - Tanrý, sadece takva sahiplerinin (Tanrýdan korkanlarýn) kurbanýný kabul eder. Eger Tanrý senin kurbanýný kabul etmediði için beni öldüreceksen ; bilmiþ ol ki, ben seni öldürmek için hareket etmeyeceðim. Çünkü ben alemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarým. Ben istiyorum ki, sen benim günahýmý da, kendi günahýný da yüklenip ateþ (seytan) halkýndan olasýn.

Iþte budur zalimlerin cezasý….
    Bu sözler üzerine daha da öfkelenen Kabil, nefsine yenik düþerek kardeþi Habil’i öldürdü. Böylece hüsrana uðramýþlardan oldu. Þaþkýnlýða düþtü.
    Derken Tanrý, Kardeþinin cesedini nasýl saklayacaðýný göstermek için Kabil’e bir karga gönderdi.
    Karga, ölmüþ bir hemcinsini topraða eþerek gömdü.
    Kabil dedi ki:
    - Vay be! þu karga kadar bile olamýyorum ki, kardeþimin cesedini saklayayým!...

Böylece piþmanlik duyanlardan oldu Kabil.
    Ýþte bu yüzden biz, Israilogullar üzerine þunu yazdýk:
    - Yeryüzünde bir fesat nedeniyle olmaksýzýn, her kim ki, bir kiþiyi öldürürse bilmiþ olsun ki, o kiþi insanlarý toptan öldürmüþ sayýlýr ve kim ki, bir kiþiye yasam hakký tanýmýþ, onu yaþatmýþsa, bilmiþ olsun ki bütün insalara yaþam vermiþ olur.

Andolsun ki, resullerimiz, onlara açýk-seçik kanýtlar getirmiþlerdi. Ama onlardan bir çoðu, bunun ardýndan yeryüzünde zulüm ve azgýnlýða sapmýþlardýr…

Kabil’in sonu ve Adem’in peygamberliði

Adem, Tanrý buyruguna uymayan ve kendi sözünü dinlemeyen Kabil’i yanýndan kovdu ve dedi ki:
    - Git artýk! Þunu bilmiþ ol ki, sen hiç bir zaman rahat yüzü görmeyeceksin; herkes seni kýnayacak, senden nefret edecek; çünkü sen, Tanrý’nin yarattýðý caný aldýn, katil oldun; ömrünün sonuna kadar lanetli yaþacaksýn!…

Kabil, kovulmuþ olarak Adem’in yanýndan ayrýldý; kendisiyle birlikte doðan kýz kardeþi Luhud’u yanýna alarak Yemen topraklarýndan Aden’e gitti.
    Adem ise, Havva ile beraber Habil için uzun süre aðlayýp gözyaþý döktüler.
    Aden’e gelen Kabil, çoluk çocuða karýþtý. Ne varki, gerçeði öðrenen oðullarý dahi, Kabil’i taþa tuttular. Birgün gözleri görmeyen oðlu elinden tuttuðu çocuðuyla yolda giderken, babasýyla karþýlaþtý. Çocuk, dedesi Kabil’i göstererek, babasýna dedi ki:
    - Iste bu, senin baban Kabil’dir.
    Gözleri görmeyen oðlu, O’nu lanetleyerek taþladý ve Kabil’i öldürdü.
    Çocuk dedi ki:
    - Babacýðým! Sen niçin babaný öldürdün?
    Hýrslý baba, bir tokatda oðluna vurdu, çocukda öldü. Sonra kendine acýndý, piþmanlýk duyarak dedi ki:
    - Yazýklar olsun bana! Attýðým taþla babamý, vurduðum tokatla da oðlumu öldürdüm!
    Adem’in iyi niyeti ve sabýrlý oluþu, Tanrý’ya hoþ geldi ve O, zürriyetinin doðru yola sevki için kýlavuzlandý, peygamber oldu.
    Böylece Tanrý, Adem’e Cebrail’i göndererek yazý yazmasýný öðretti. Sonra da kendisine 22 sahifelik buyruk yazdýrdý. Bu buyruklar arasýnda; insan haklarýný gözetmek ve herkese adil davranmak esasý vardý. Adam öldürmek, kan içmek, ölü hayvan eti yemek gibi yasaklar da vardý.
    alýntýdýr....
    2- Materyalist düþünceye göre: Darvin, Ýnsan maymundan türemiþtir Diyor. Günümüzden 450-500 bin yýl önce ortaya çýkan Ýnsan, dik duruþa, görece geliþmiþ bir beyine, soyut düþünme yeteneðine, konuþma (dil kullanma) kabiliyetine, alet kullanma ve üretme becerisine sahip primat türü. Biominal ismi `Homo sapiens`tir. Homo sapiens Latince "akýllý adam" veya "bilen adam" anlamýna gelir. Ýnsan, hominoidea (insansýlar) üst ailesinin hominidae (büyük insansýlar) ailesine dahildir.

- ÝNSANIN SOY AÐACI -
    ├─ Bitkiler
    ├─ Mantarlar
    ├─ Protistler
    ├─ Bakteriler
    └─ Hayvanlar
    ├─ Omurgasýzlar
    └─ Omurgalýlar
    ├─ Kuþlar
    ├─ Sürüngenler
    ├─ Balýklar
    ├─ Amfibiler
    └─ Memeliler
    ├─ Etçiller
    ├─ Deniz memelileri
    ├─ Kemirgenler
    ├─ Yarasalar
    ├─ Böcekçiller
    ├─ Keseliler
    └─ Primatlar
    ├─ Önmaymunlar
    ├─ Maymunlar
    └─ Ýnsansýlar
    ├─ Gibon
    ├─ Þempanze
    ├─ Goril
    ├─ Orangutan
    └─ Ýnsan

Can

Teþekkür
    0
    2 msj'da 2 kez tþk. edildi

Varsayýlan

vay orangutan oğlu orangutanlar sizi ( sözüm ALLAH'ın yaratma sıfatını kabul etmeyenler için)

5. Teþekkürler:

Bir dost lipanali Üyenin Avatarý

Teþekkür
    9.773
    2.366 msj'da 8.546 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Alýntý ahyuba Demiþ ki: Mesajý Görüntüle
    vay orangutan oðlu orangutanlar sizi ( sözüm ALLAH'ýn yaratma sýfatýný kabul etmeyenler için)
    ...
    bak güzel kardesim ben bu sayfayi hic okumadim,onun icin tartisma ney onuda bilmiyorum,yanliz seni su yazdigin kelimeler aleviforuma uygun deyil
    kim alahin sifatlarini tanir,kim tanimaz o onun bilecegi bir sey senin bu tür bir kelime kullanman yanlis...
    ..
    her koyun kendi ayagindan asilir..
    bu bizim anlayisimiz ve felsefemiz...
    lütfen bir konuda yazi yaziyorsan fikrini medeni bir sekilde yaz,eyer dogruysan bizlerde seni anlamaya calisiriz,,,
    ..
    saygilarimla,lipanali
    GÜZELLIK INSANLARIN YÜZÜNDE DEYIL YÜREGINDENDIR

7. Teþekkürler:

Can

Teþekkür
    0

Varsayýlan

Alýntý lipanali Demiþ ki: Mesajý Görüntüle
    ...
    bak güzel kardesim ben bu sayfayi hic okumadim,onun icin tartisma ney onuda bilmiyorum,yanliz seni su yazdigin kelimeler aleviforuma uygun deyil
    kim alahin sifatlarini tanir,kim tanimaz o onun bilecegi bir sey senin bu tür bir kelime kullanman yanlis...
    ..
    her koyun kendi ayagindan asilir..
    bu bizim anlayisimiz ve felsefemiz...
    lütfen bir konuda yazi yaziyorsan fikrini medeni bir sekilde yaz,eyer dogruysan bizlerde seni anlamaya calisiriz,,,
    ..
    saygilarimla,lipanali
    sayýn lipanali iki ileti üstte sözde insanýn nasýl bir evrim geçirdiði sýralanmýþ! en son orangutan yazýlmýþ. bende ona istinaden yazdým, niye alýndýnýz onuda anlamýþ deðilim. Ben ahseni takvim olarak yaratýlan þereflilerin en þereflisi insan soyundaným ve buna inanýrým.

Bazý zatý muhteremlerin yazdýðý yazýlarý lütfen okuyun. ALLAH(c.c) kainatý Hz. MUHAMMED (s.a.s) hürmetine yaratmýþ iken onun soyundan gelen Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin'i en baþ kabul etmiþ iken nasýl olurda bir alevi forumunda onlara maymun soyundan gelinmiþ gibi yakýþtýrmalarda bulunulur. Bir kere o yazýlarý yönecilerin silmesi gerekir darvincilerin ne iþ var bu forumda ALLAH aþkýna ya defolsun gitsinler kendi forumlarýna. zaten maymun oðlu maymun lafýmda onlara.

SAYGI ve SEVGÝLERÝMLE.

9. Teþekkürler:

Yoldaþ

Teþekkür
    4
    9 msj'da 11 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Alýntý ahyuba Demiþ ki: Mesajý Görüntüle
    vay orangutan oðlu orangutanlar sizi ( sözüm ALLAH'ýn yaratma sýfatýný kabul etmeyenler için)

Evet sende Orangutan oglusun.......

Ama tabiiki Sapik bir Karde$ ili$kisiden üreyen genetik deformasyona ugrami$ bir Kabileye kendine sayiyorsan o kulübe Katilabilirsin.

Hayvanlarda bile Akraba evliligi yok ......

Yuhhh size be.

Tabiki Musavi Inancsistemlerinde (Hrist. Müslü. Musevi.) Adem ile Hawa Mitolojisi düzenlenmi$ Marketing $eklinde satiliyor bu Masallar.

Camurdan Yaratiyor yok Kaburgadan yaratiyor.
    (Ne bu yahu Peri Masallina ho$geldiniz)

Peki 1,5 Milyon yil önce Insan Ayak izleri bulundu bundan 1 -2 Hafta önce .... o kimdi ?? Ademin Büyükdedesi mi Aceba ???

Bizim Nefesleri bir ara$tirin.......

Ne bu yahu ..... sanki Fethullahcilarin, Sivas Katillerin ideolojisini ve dü$üncelerini kabul eden asimile olmu$ döneklerin Forumu......

Yuh size Yuhhh

11. Teþekkürler:

aleviforum.com'u iyi bilen

Teþekkür
    40
    50 msj'da 208 kez tþk. edildi

Varsayýlan Alevi Ve Bektaþilikte Sirri Hakikat 1 (gerçeðin Gizi)

ALEVÝ VE BEKTAÞÝLÝKTE SIRRI HAKÝKAT 1 (GERÇEÐÝN GÝZÝ)

Murat Þahin
    Kutsal kaynaklarýn göksel olduðu iddia edilen Ortadoðu kaynaklý kitaplarda insanýn baþlangýcý Âdem ile Havva miti ile kurgulanmýþtýr. Bu öykü o dinlere inanlar veya itibar edenler tarafýndan bilinir, kabul edilir ve detaylarý hiç sorgulanmaz. Daha önceki bir yazýmda karþýlaþtýrmalý olarak deðinmiþtim.

Hz. Âdem’in peygamber olduðu ancak peygamberlik edeceði ümmeti yoktur. Kitabý yoktur, mabedi yoktur. Çünkü kendisi maðarada yaþamaktadýr. Evi, yataðý, kabý, kaþýðý, giyeceði yoktur. Týraþ olacak aleti yoktur. Bugün toplumda en yoksul insan olarak kabul edebileceðimiz insanýn, sahip olduðu ölçüde yiyecek, giyecek, barýnacak olanaklarý yoktu, amma yine de peygamberdi. Havva için de ayný þeyleri söylemek olanaklýydý. Örneðin Havva hastalanýnca, grip olunca, ilacý nasýl tedarik ederdi? Doktor yok, hastane yok, eczane yok yýkanmak için, sabun yok, saç bakýmý yok, saçlarý bitlenince bu bitleri nasýl temizlerdi?

Varsýn olmasýn ilk kadýn olmak, peygamber hanýmý olmak yeterde artar bile.

Bunlarý artýrarak, çeþitlendirerek sorabiliriz. En can alýcý olaný da Hz. Âdem ile Havva muhtemelen nikâhsýzdý! Hani birliktelikleri de kazara Þeytanýn çöpçatanlýðý ile olmuþtu! Hz. Adem de Þeytana kandý ya helal olsun o Þeytana ne marifetli imiþ!?

Okuduðumuz kaynaklarda Hz. Adem ve Havva’nýn birlikteliklerinde sadece Habil ve Kabil adýnda iki oðlunun olduðu ve aralarýndaki anlaþmazlýk sonucu Habil Kabil’i öldürdüðüdür. Ýnsanlýk tarihini ilk cinayetidir. Yani inananlarýn atasý kabul edilen Habil aslýnda bir kardeþ katilidir. Bununla da bitmiyor. Hiçbir kaynakta Âdem ile Havva’nýn kýz çocuklarýnýn olduðuna dair bilgi yoktur. Pekâlâ, bu insanlar nasýl üredi, nasýl çoðaldý?

Birinci kötü ihtimal Âdem ile Havva’nýn kýz çocuðu da oldu. Habil de kýz kardeþiyle evlendi ( ensest iliþki ) tarihteki ilk aile içi cinsel iliþki de meydana geldi. Habil hem kardeþ katili hem de kýz kardeþi ile cinsel iliþkiye giren bir sapýk. Üstelik bütün bunlar Âdem ile Havva’nýn gözleri önünde oluyor. Muhteþem bir ahlak anlayýþý kurgusudur!

Daha kötüsü kýz kardeþi de yoktu tövbe tövbe yoksa?

Ýþte burada Alevilik inancýnda ki muhteþem çözüm kurgusu devreye giriyor. O anlamda Aleviler çok rahattýr. Çünkü kurgularý hem ahlaki hem de göreceli olarak daha akla yakýndýr.

Aleviler Hz. Âdem’den Havva’nýn biri erkek biri kýz olan, tümü ikiz 36 doðum yaptýðýný böylece 72 çocuk ( 72 millet kavramý ) doðduðunu anlatýrlar. Bir de buçuktan bahsedilir! Bunun öyküsüne ileride deðineceðim. Daha sonra Allah Cennetten Naci ( temiz erkek ) adýnda bir erkek ve Naciye ( temiz kadýn ) gönderir. Naci Hz. Âdem’in kýzlarýyla evlenir. Naciye de Hz. Âdem’in oðullarý ile evlenir. Böylece ensest iliþki olmadan Güruhu Naci ( Temiz toplum ) doðmuþ oldu. Alevi inancý soylarýný, atalarýný bu topluluða dayandýrýrlar. Naci ve Naciye Hz. Âdemin tek çocuklarýyla mý evlendiler? Yoksa birden fazlasýyla mý evlendiler? O konuda doðrusu bilgi ve yorum yoktur.

Bir de Allah’tan korkmaz kuldan utanmaz gafiller! Alevilere ana bacý tanýmaz olarak iftirada bulunurlar.

Þimdi söylesinler bakalým dinlerine, vicdanlarýna, kitaplarý üzerine kimin anlayýþý, inanýþý ana - bacý tanýmazcýdýr ( ensestci )?

SAPIK & YEZÝD fatsali Üyenin Avatarý

Teþekkür
    894
    262 msj'da 467 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Alýntý Seyhlerli1970 Demiþ ki: Mesajý Görüntüle
    ALEVÝ VE BEKTAÞÝLÝKTE SIRRI HAKÝKAT 1 (GERÇEÐÝN GÝZÝ)

Murat Þahin
    Kutsal kaynaklarýn göksel olduðu iddia edilen Ortadoðu kaynaklý kitaplarda insanýn baþlangýcý Âdem ile Havva miti ile kurgulanmýþtýr. Bu öykü o dinlere inanlar veya itibar edenler tarafýndan bilinir, kabul edilir ve detaylarý hiç sorgulanmaz. Daha önceki bir yazýmda karþýlaþtýrmalý olarak deðinmiþtim.

Hz. Âdem’in peygamber olduðu ancak peygamberlik edeceði ümmeti yoktur. Kitabý yoktur, mabedi yoktur. Çünkü kendisi maðarada yaþamaktadýr. Evi, yataðý, kabý, kaþýðý, giyeceði yoktur. Týraþ olacak aleti yoktur. Bugün toplumda en yoksul insan olarak kabul edebileceðimiz insanýn, sahip olduðu ölçüde yiyecek, giyecek, barýnacak olanaklarý yoktu, amma yine de peygamberdi. Havva için de ayný þeyleri söylemek olanaklýydý. Örneðin Havva hastalanýnca, grip olunca, ilacý nasýl tedarik ederdi? Doktor yok, hastane yok, eczane yok yýkanmak için, sabun yok, saç bakýmý yok, saçlarý bitlenince bu bitleri nasýl temizlerdi?

Varsýn olmasýn ilk kadýn olmak, peygamber hanýmý olmak yeterde artar bile.

Bunlarý artýrarak, çeþitlendirerek sorabiliriz. En can alýcý olaný da Hz. Âdem ile Havva muhtemelen nikâhsýzdý! Hani birliktelikleri de kazara Þeytanýn çöpçatanlýðý ile olmuþtu! Hz. Adem de Þeytana kandý ya helal olsun o Þeytana ne marifetli imiþ!?

Okuduðumuz kaynaklarda Hz. Adem ve Havva’nýn birlikteliklerinde sadece Habil ve Kabil adýnda iki oðlunun olduðu ve aralarýndaki anlaþmazlýk sonucu Habil Kabil’i öldürdüðüdür. Ýnsanlýk tarihini ilk cinayetidir. Yani inananlarýn atasý kabul edilen Habil aslýnda bir kardeþ katilidir. Bununla da bitmiyor. Hiçbir kaynakta Âdem ile Havva’nýn kýz çocuklarýnýn olduðuna dair bilgi yoktur. Pekâlâ, bu insanlar nasýl üredi, nasýl çoðaldý?

Birinci kötü ihtimal Âdem ile Havva’nýn kýz çocuðu da oldu. Habil de kýz kardeþiyle evlendi ( ensest iliþki ) tarihteki ilk aile içi cinsel iliþki de meydana geldi. Habil hem kardeþ katili hem de kýz kardeþi ile cinsel iliþkiye giren bir sapýk. Üstelik bütün bunlar Âdem ile Havva’nýn gözleri önünde oluyor. Muhteþem bir ahlak anlayýþý kurgusudur!

Daha kötüsü kýz kardeþi de yoktu tövbe tövbe yoksa?

Ýþte burada Alevilik inancýnda ki muhteþem çözüm kurgusu devreye giriyor. O anlamda Aleviler çok rahattýr. Çünkü kurgularý hem ahlaki hem de göreceli olarak daha akla yakýndýr.

Aleviler Hz. Âdem’den Havva’nýn biri erkek biri kýz olan, tümü ikiz 36 doðum yaptýðýný böylece 72 çocuk ( 72 millet kavramý ) doðduðunu anlatýrlar. Bir de buçuktan bahsedilir! Bunun öyküsüne ileride deðineceðim. Daha sonra Allah Cennetten Naci ( temiz erkek ) adýnda bir erkek ve Naciye ( temiz kadýn ) gönderir. Naci Hz. Âdem’in kýzlarýyla evlenir. Naciye de Hz. Âdem’in oðullarý ile evlenir. Böylece ensest iliþki olmadan Güruhu Naci ( Temiz toplum ) doðmuþ oldu. Alevi inancý soylarýný, atalarýný bu topluluða dayandýrýrlar. Naci ve Naciye Hz. Âdemin tek çocuklarýyla mý evlendiler? Yoksa birden fazlasýyla mý evlendiler? O konuda doðrusu bilgi ve yorum yoktur.

Bir de Allah’tan korkmaz kuldan utanmaz gafiller! Alevilere ana bacý tanýmaz olarak iftirada bulunurlar.

Þimdi söylesinler bakalým dinlerine, vicdanlarýna, kitaplarý üzerine kimin anlayýþý, inanýþý ana - bacý tanýmazcýdýr ( ensestci )?
    Merhaba,

uzun zamandir foruma yazmiyordum ama bu konu ilginç buldum o yüzden yazayim.

Naci ve Naciye bölümüyle ilgilenecegim özellikle.
    bir zaman "Insanlik iki kol üzeirne gelmistir, biri adem ile havva'dan digeri Naci ve Naciye'den" ve Aleviler'de kendilerini bu "Naci ve Naciye" birlesmesinden geldiklerini inanirlar diye okumustum.
    tabii ne kadar dogru bilmiyorum ama, burada ki yaziya göreye Naci, Adem'in kizlariyla birlestiyse, ve Naciye Adem'in Ogullariyla birlestiyse, "insanligin iki kol'dan" geldigi teorisi çürürmüs olmuyomu??
    yoksa benmi yanlis anliyorum??
    tsk

Can

Teþekkür
    0
    4 msj'da 8 kez tþk. edildi

Varsayýlan

selam can hz adem ve havva dan once insan yoktu ama onlari allah yaratti yani kardes deyiller cocuklarina gelince havva anamiz her dogumda ikiz dogururdu 1rikiz diyeri oglan ama beraber evlenemezler ondan sonraki ikizlerle evlenmis cunku ozaman baska kimse yoktu ama havva anamizin cocuklari haric birbirleriyle evlenen olmamis onlardan sonra akrabalariyla evlenmisler kardes kardese deyil saygilar

Can oRioN Üyenin Avatarý

Teþekkür
    0

Varsayýlan

Alýntý manifesto Demiþ ki: Mesajý Görüntüle
    Ademin torununun 90 cm lik pigme insanina dönüsmesini aciklayamayan idealist felsefe

Açýklanamayan hiçbirþey yoktur.Yanlýzca yalanlarýn ve düzmecelerin açýklamasý hakikatlerin öðrenilmesidir.
    Bana evrim demeyiniz çünkü bu masala küçük çocuklar dahi inanmaz Koca Koca dinazorlarýn minnacik kuþlara dönüþdüðünü iddia eden bu sapýk felsefe bilimselliðin B si olamaz.Ýnsan DNA sý gibi Darwinin aklýna dahi gelmeyen Allah'ýn yaratma sanatýndaki mucizeleri Tesadüfler ile anlatan bir felsefe sadece ideolojikdir.En büyük darwincilerin ayný zamanda Kominist ataist olmasý tesadüf deðildir.Ýnkara bilimin bulaþtýrýlmasýndan baþka birþey deðil Ewrim teorisini tek bir soruda çürüten bugünkü modern bilimi biraz karýþtýrýn isterseniz

peki hayatin / evrenin dogusunu gelisimini aciklayan daha makul akla dayanan bir felsefe onerin varmi? bunlari evrim/bilim aciklayamaz ama din mi aciklar diyorsun? varligi hic bir zaman kanitlayanamacak, gormedegin, dokunmadigin, duymadigin, hissetmedigin ruhani bir varlikmi yaratti diyorsun? bence bu masala ancak kucuk cocuklari inandirabilirsin.

madem o kadar felsfeden anliyorsun sunu merak ediyorum... senin mantigina gore bu kadar komplike kusursuz bir evrenin yaraticisi allah cunku gelisimin bu kadar kusursuz bi sekilde gerceklesmesi dogayla aciklanamaz... o halde bu kadar kusursuz allahin yaraticisi kim/ne? onu da birinin yaratmis hayat/ruh vermis olmasi lazim...

bu arada asil soruya cevap. tabiki adem ve havva dan once hayat vardi. biraz bilim dergileri veya belgeselleri izlersen bundan milyonlarca yil once dinozorlar adi verilen canlilarin dunya uzerinde yasamis oldugunu anlayacaksin. adem ve havva nin nuh mitinden bi fark yok bence. dunya uzerindeki butun varliklarin bi ciftinin bi gemiye sigdirilabilecegine inanlar ancak adam ve havva ya inanir.

Üyeliði iptal edildi

Teþekkür
    5
    82 msj'da 123 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Hz Adem ve havva'dan önce insan var mıydı? Bu konuya girmeden önce Peygamberler tarihini incelememiz gerekiyor. Hz. Adem'den başlayıp; Hz. Muhammetle sona eren peygamberin tamamı Şanlıurfa'dan Kızıldeniz'e Fırat ve Dicle ırmakları arasıyla,(Mezopotamya) Nil Nehri çevresinden çıkmıştır. Yani hemen hemen peygamberlerin tamamı Kenan eli ile ilintilidir. Peki küçücük Bölgenin dışarısında, Asya, Avrupa, Amerika, avustralya ve Afrika'nın diğer Bölgelerinde insan yaşamıyor muydu da bütün peygamberler bir bölgede toplandı? Bence Adem ve Havva'dan önce de yaşayan insanlar vardı. Nil Nehri Vadisinde yaşam nasıl var olduysa, Misisipi'de, Amazon'da, Ganj'da, Sen Nehri civarında da Ren, Tuna, Aral vb. bütün nehir ve göl kenarlarında da yaşam vardı...
    Peki Sözü geçen peygamberler tüm insanlığın peygamberi olarak gönderildiyse; diğer kıtalardaki insanlarla nasıl irtibat kuruldu? Veya Peygamberler Adem'den başlayarak her zaman neden aynı Bölgeden çıktı???
    Ayrıca; Ayetler Tanrının sözleri olduğu halde nedense Tanrıdan bahsedilirken; "O" veya "Biz" adılları kullanılıyor. "O herşeyi bilir, O'nun her şeye gücü yeter" veya "Biz.......... yapmadık mı?" gibi...
    Sadede gelecek olursak; Yaşam ilk olarak Media-Mezapotamya'da başlamamıştır ve bence Ademle Havva da ilk insanlar değildi.... Ayrıca Ademle Havva Cennetten yasak elma yüzünden kovulduklarında bir yerden mi indiler, yoksa bir yere mi çıktılar? Bu da ayrı bir tartışma konusu...

Ögretmen

Teþekkür
    2.786
    472 msj'da 1.129 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Hz. Adem ve Hz. Havva olayi sadece Semavi Dinlerde, yani tek Tanri´ya inanlarda.
    Bunlarda Yahudilik, Hristiyanlik ve Müslümanlik´tir.

aleviforum.com'u iyi bilen velakad Üyenin Avatarý

Teþekkür
    8
    28 msj'da 63 kez tþk. edildi

Varsayýlan

İlk İnsan Adem.
    İlk yaratılan O değil...
    Velakad Keremna Beni Ademde...

BÝRLÝK ÝÇÝN BÝR ARAYA

Forum'un parçasý Khasibi Aleviyyun Üyenin Avatarý

Teþekkür
    5.040
    1.174 msj'da 2.705 kez tþk. edildi

Varsayýlan

Sırlar Alemi. Sırrı çözebilen Beri gelsin....

Allahın kelamlarını yalanlayanlar. Kendi kelamlarına baksın ispat etsin. Önce.
    zamanýnda gelmeyen altýn pula yarar.. herkes bir yol tutturmuþ gidiyor.. Hz. Aliye çýkmayan yol neye yarar...

anyA 68_rihaM Üyenin Avatarý

Teþekkür
    7.620
    2.005 msj'da 7.080 kez tþk. edildi

Varsayýlan

İnsan organizmasından önce Ruhlar alemi ile tabir ettiğimiz Ruhlar vardı. Kalu Bela meselesine gelir dayanır.

İlk dünyaya gelen insan ademdir. ve sonra havva.

Elbette evlenirler habil-kabil olur.

Ruhlar aleminde yaşayanlar ise "Allahın beni tanıyormusunuz sorusuna bela diyenler" sonradan Topraktan bedenlere üflenmişlerdir. sonra malum kadın-erkek çiftelşemelerinden gelir neslimiz.... Diye anlattılar bana zamanında. ne kadar doğrudur bilemem..
    Hayatýmda biri var demek deðildir AþK, birinde hayatým var diyebilmektir...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)