Alevi Forum Community

Geri git   Alevi Forum Community > Genel Kategoriler > İç ve Diş Politika (+ Siyaset)
DŞ 2010 Tahmin Oyunu Kayıt ol SSS Üye Listesi Arama Bugünkü Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

İç ve Diş Politika (+ Siyaset) Türkiye ve Türkiye dışı Politikasında olup bitenler, tartışmalar ve görüşler. Kesim olarak dikkatlice siyasi görüşler yazılır...

Seçenekler Görüntüleme şekli
Alt 26.11.2006, 19:48   #1
LaDY
~SüRGüN~
Bazı Bilgiler
Galeri eklentileri: 13
Mesaj (Yorum): 41
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 17.448
6.002 msj'da 24.512 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 224
Forum Puanı: 18010
Aleviforum Onur Ödülleri
aleviforum Şiir yarışması: dönem dönem yapılan aleviforum Şiir yarışması birincilik ödülü - Verilme nedeni: dönem dönem yapılan aleviforum Şiir yarışması birincilik ödülü (11. yarışma) aleviforum Şiir yarışması: dönem dönem yapılan aleviforum Şiir yarışması birincilik ödülü - Verilme nedeni: dönem dönem yapılan aleviforum Şiir yarışması birincilik ödülü (8. yarışma) aleviforum Şiir yarışması: dönem dönem yapılan aleviforum Şiir yarışması birincilik ödülü - Verilme nedeni: dönem dönem yapılan aleviforum Şiir yarışması birincilik ödülü (7. yarışma) 
Ödül Sayısı: 3
Standart Güncel Gazete Haberleri

İlgimizi çeken ve tabii Aleviforum Kalitesi ve Çizgisine Uygun güncel gazete haberlerini burada paylaşıp tartışalım...

elbette kural belirleme ya da yasaklama yapmaya gerek yok ancak dikkat etmemiz gereken noktaları da belirtelim

1. Haber içerikleri kesinlikle forum kurallarına uygun olmalıdır.

2. Magazin içerikli haberler eklenmemelidir.

3. Tartışmalarımız ve yorumlarımız bize yakışır seviyede olmalıdır.
Sakın ha bana kimsesiz demeyin!
Siz sadece sizin aynanızdan yansıyan canavar yüzünüzü seviyorsunuz.
Durmayın öldürün!!
Geriye kalan tek parçada olsa bir ananın gözlerindeki onuru değişteremezsiniz.
Hadi durmayın babasını öldürdüğünüz çocuğa uzanan şefkatin kolunuda kesin!

LaDY isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
_
Google

Google
Google Reklam

Alt 01.12.2006, 13:35   #2
f_adar
aleviforum.com'u iyi bilen
Bazı Bilgiler
Galeri eklentileri: 0
Mesaj (Yorum): 0
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 236
61 msj'da 131 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 14
Forum Puanı: 138

Ahmet Kaya'nın sesinden şiir dünyasına yolculuk

6 yıl önce geçirdiği bir kalp krizi sonuçu hayata veda eden protest şarkıcı Ahmet Kaya'nın sağlığında okuyup, kaydettiği şiirler, çok yakında 70 dakikalık bir albüm halinde piyasaya çıkacak. Şair Orhan Kotan'ın 26 şiirinden oluşan 'Gözlerim Bin Yaşında' isimli albümde; sanatçının orijinal el yazısıyla yazdığı bir mektup da yer alacak. Ahmet Kaya şarkılarının şiirlere fon müziği olacağı albüm; GAM Müzik etiketiyle hazırlanacak.

01.12.2006 sabah gazetesi
Alt 01.12.2006, 19:57   #3
sunam
Adaptasyon döneminde
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 754
267 msj'da 877 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 0
Forum Puanı: 1097
Standart Şahe ölmüştür Zerife'yi alın

Berdel gelini Şahe, eşiyle anlaşamayınca baba evine döndü. Ancak geri yollanınca bunalıma giren Şahe, sırtına minik bebeğini bağlayıp kendini astı. Ailesi şimdi ŞaheŞANLIURFA - Berdelle (karşılıklı kız alıp verme) evlendirilen 21 yaşındaki Şahe Fidan, kavga ettiği eşini terk ederek babaevine sığındı. Ancak baba evine kabul edilmeyip tekrar eşinin yanına gönderilen Şahe, 1.5 yaşındaki bebeğini sırtına sarıp kendini astı. Töre trajedisi burada da bitmedi. Kızlarının intiharıyla zor duruma düşen aile, şimdi Şahe'nin yerine, kızkardeşi Zerife'yi vermeye hazırlanıyor...
Berdel evliliklerinin ve töre cinayetlerinin önüne geçilemeyen Şanlıurfa'daki son olay, geçen cumartesi günü merkeze bağlı Yeşiltepe Köyü'nde meydana geldi. Üç yıl önce ağabeyi evlendirilirken, kendisi de yengesinin erkek kardeşine berdel usulü verilerek evlendirilen Şahe Fidan, geçen hafta sonu eşiyle kavga edince evini terk ederek baba evine sığındı.
Ancak aile meclisi, 'Bizde evlenen kadının koca evinden ancak cesedi çıkar. Senin yerin kocanın yanıdır' diyerek kızları Şahe'yi eşinin evine gönderdi. Birkaç gün daha eşiyle sorunlarını çözmeye çalışan ancak başarılı olamayınca bunalıma giren Şahe, sonunda intihar etmeye karar verdi. Cumartesi günü 1.5 yaşındaki bebeği Abut'u sırtına çarşafla bağlayarak evin banyosuna giren Şahe, kendisini astı.
'nin yerine kardeşi Zerife'yi verecek...
Bebek ağlayınca ortaya çıktı
Bebeğin ağlaması üzerine evdekiler şüphelenip aradıkları gelinlerini asılı buldu. Genç kadın hemen Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürüldü ancak çoktan öldüğü anlaşıldı.
Otopside intihar ettiği saptanan Şahe Fidan, bölgedeki diğer töre kurbanları gibi Yeşiltepe Köyü'nde sessizce toprağa verildi. Olay Şanlıurfa'da dün duyuldu ve sivil toplum örgütleri olayın araştırılması için ilgili makamların harekete geçmesini istedi.

Kimse dur demeyecek mi?
Şahe Fidan'ın intiharı ailesini evlat acısının yanı sıra geleneklere göre bir sıkıntıya daha soktu. Şahe, ağabeyi İsa Fidan'ın Aysel Göregen'le evliliğine karşılık, ailesinin başlık parası ödememesi için 25 yaşındaki Aziz Göregen'e berdelle, nikâhsız eş olarak verilmişti. Şahe ölünce yerine 19 yaşındaki kardeşi Zerife'nin Aziz Göregen'e verilmesi gündeme geldi. Fidan ailesinin yakınları, "Şahe'nin intiharı ailesini de sıkıntıya soktu. Geleneklere göre Fidan ailesi, Göregen ailesine gelin aldıkları Aysel'e karşılık ya başlık parası ödeyecek ya da 19 yaşındaki diğer kızlarını Aziz Göregen'e eş verecekler" diye konuştu.
Töreden kaçacak bir yer bulamayınca ölümü tercih eden Şahe Fidan'ın, oğlunun yanı sıra Zehra adlı bir kızı olduğu öğrenildi.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=206120
Ne acı ki bir taraftan kadın haklaır diye basbagırıyoruz biz bagırrıken başka bir yerde başka bir kadın adı namuş töre kadına vurulucak en pis damgalarla eziliyor .Nasıl bir mantık ölen kızlarının yerlerine öbür kızlarını o eve gelin olarak vermek ben anlıyamıyorum .
sunam isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2006, 11:08   #4
nesslimm
...

nesslimm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 339
147 msj'da 350 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 20
Forum Puanı: 594

Aday Sarko’dan ilk çıkış 2 Aralık 2006
Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğunu açıklayan iktidardaki Halk Hareketi İçin Birlik Partisi lideri İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, "Türkiye ile müzakerelerin kısmen değil tamamen askıya alınması gerekir, Türkiye’nin yeri AB değildir" dedi.

Sarkozy, önceki gün devlet televizyonu France-2’de canlı yayında yaptığı konuşmada, "Türkiye ile ekonomik bir pazar oluşturalım, imtiyazlı bir ilişki kuralım ama, Avrupa’ya entegre etmeyelim" diye konuştu.

Türkiye’nin Ankara protokolünü uygulamadığını öne süren Sarkozy, "25 üyeli AB’yi kabul etmeyen bir ülkeyle müzakereler nasıl sürdürülür, aday ülke olduğu halde tek taraflı olarak AB 25 değil 24 üyelidir diyor, bu tutum kabul edilemez" dedi. Sarkozy rakibi Sosyalist Parti adayı Segolene Royal’in de Türkiye konusundaki pozisyonunu kesinleştirmesi gerektiğini belirtirken biraz da alaylı bir ifadeyle "Bayan Royal’in, bu konuda ne düşündüğünü bize söylemesi gerekir, eminim ki bazı şeyler düşünüyordur" dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/5541271.asp?gid=51

Fransa nın cumhurbaskanı adayı Türkiye nefretini her alanda gösteriyo.Çatlak seslerin lideri durumunda.Türkiye belki birgün AB ye girecek ancak Girdiginde kendinden pek bisi kalmadıgını görecek.Önce entegre sonra asimilasyonnnn
baskada çaresi yok sanırım .Büyük balık küçük balıgı yer!!!
nesslimm isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2006, 22:22   #5
azeyy
Can

azeyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 79
48 msj'da 198 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 15
Forum Puanı: 224
Standart 'Karadeniz kararmasın'

02/12/2006 Birgün gazetesi..

VOLKAN ŞAHİN
Karadeniz Bölgesi'nde kanser vakalarında yaşanan artışın görmezden gelindiğini ve devletin sorunun çözümüne ilişkin gerekli adımları atmadığını savunan Karadeniz Halkevleri Şubeleri, "Karadeniz Kararmasın" adıyla kapsamlı bir çalışmaya başladı. Eylül ayında Hopa Belediyesi ile Türk Tabipler Birliği'nin yaptığı araştırmanın bölgede kanserden ölüm oranlarının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu ortaya koyduğunu belirten Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Ahmet Üst, "Hedefimiz erken tanı, tedavi ve bu hizmetlerin ücretsiz verilmesi için gerekli yatırımların yapılmasını sağlamak. Bir kişiyi bile kurtaracak olsak sorumluluk bizi bekliyor" diye konuştu.

YEDİ KENTİ KAPSIYOR
Kampanya kapsamında Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Sinop illeri ile bağlı ilçe ve köylerde tarama çalışmalarıgerçekleştirilecek. Anket çalışması ile kanserden ölüm oranlarını tespit edilecek. Broşürler dağıtılarak ve toplantılar düzenlenerek erken teşhisin çok önemli olduğu kanser hastalığına karşı halk bilinçlendirilecek.

Kampanyanın ikinci ayağı ile yetkililere yönelik olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından bölge nüfusuna yetecek sayıda ve kapasitede kanser araştırma, tanı ve tedavi hastaneleri ile onkoloji merkezleri oluşturulması, lösemi, meme kanseri, rahim ağzı ve bağırsak kanseri gibi küçük laboratuvarlarda düzenli kontrollerle erken teşhisi mümkün kanser türleri için yeterli sayıda ve yaygın laboratuvarların kurulması başlıca talepler olarak sıralanıyor.

"Karadeniz Kararmasın" kampanyası kapsamında, bölgedeki kanser vakalarının önüne geçilmesine yönelik sağlık hizmetleri ile tanı ve tedavilerin ücretsiz yapılması, kanserden ölümlerin ailelerde yarattığı ekonomik sıkıntıların tazmin edilmesi ve geride kalanlara maddi destek sağlanması gibi istekler de dile getiriliyor.

KANSERE KARŞI KONSER
KARADENİZ Bölgesi Halkevleri, 25 Kasım'da Trabzon'da bir bölge toplantısı yaparak bölgedeki kanser sorununun önüne geçilmesine yönelik talehp ve önerileri masaya yatırdı. Toplantıda Artvin, Hopa, Kemalpaşa, Giresun, Trabzon ve Samsun Halkevleri Şubeleri'nin kampanya boyunca afişler ve broşürler hazırlaması, "Kansere karşı konser" ve panel organizasyonları düzenlenmesi kararlaştırıldı. Trabzon Mimarlar Odası'nda yapılan basın toplantısında da tüm duyarlı kesimler kampanyaya destek olmaya çağrıldı.

'Üç sayfayla nükleer santral kuracaklar!'
NÜKLEER Karşıtı Platform ve Elektrik Mühendisleri Odası, yaptıkları basın açıklaması ile AKP hükümeti tarafından TBMM'ye sevk edilen nükleer santral kurulumuna ilişkin yasa tasarısını protesto etti. Yapılan açıklamada, "Tasarı, Nükleer Karşıtı Platform'un bugüne kadar dile getirdiği kayglarında ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur" denildi. TBMM'ye sunulan tasarının nükleer santral savunucularını bile şaşkınlığa uğrattığını belirten Nükleer Karşıtı Platform ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), baflka ülkelerde yüzlerce sayfalık metinler hazırlanırken, Türkiye’de 3 sayfalık tasarıyla nükleer santral kurmaya kalkılmasının hayret verici bir durum olduğunu belirtti. İşin ciddiyetsizliğinin başından belli olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu anlayışla Türkiye'de nükleer santral kurulmaya kalkılması, gelecek günlerde yaflanacak felaketlerin de habercisidir" denildi. Hükümeti tasarıyı geri çekmeye ve nükleer santral hayaline son vermeye çağıran Nükleer Karşıtı Platform ve EMO, nükleer santrala karşı çıkan on binlerce kişinin imzaladığı bir dilekçeyi de TBMM'ye iletti.
Alt 04.12.2006, 06:11   #6
sunam
Adaptasyon döneminde
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Standart Trene mescit istedi

Ümit ÇETİN / ANKARA

Hacettepe Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı, tren yolculuklarında vagon aralarında namaz kılmakta zorlanınca, TCDD’den trenlere mescit yapılmasını talep etti. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise "Trende kıble tutmaz" diyerek mescit yapılamayacağını bildirdi.

Talebini 13 Kasım’da TCDD’nin web sitesine e-mail yoluyla ileten Özyazıcı, namaz kılmayan insanlar hakkında da ilginç yorumlarda bulundu. E-mail’de Özyazıcı şunları yazdı:

KOMPARTIMAN DIŞINDA

Değerli arkadaşlar, genellikle Ankara İstanbul arasında ve bilhassa kış aylarında demiryollarını tercih ederim. Cuma ve cumartesi günleri Ankara ve İstanbul arasında Fatih Ekspresi ile bir arkadaşla seyahatimiz oldu. Sabah namazı vakti geçeceği için namazı arkadaşlarla, trende eda etmeyi arzu ettik. Abdesti tuvalette aldık. Namazı kompartıman dışında zorda olsa kıldık.

BEYNAMAZLAR FETVACI

Şu aklımıza geldi; acaba trende yemekli vagon olduğu gibi, bir vagonun beşte biri kadar bir yer namaz kılmak için, mescit manasında tahsis edilemez mi? Çoğu beynamaz kimseler, hemen ’Ne olacak, kaza edersin’ diye fetvacı kesiliyorlar. Ancak bu hususta hassas olanlar elden geldiği kadar namaz kılmaya gayret gösterir.

SEVAP KAZANIRSINIZ

Böyle bir kolaylığı bilhassa uzun mesafe yolculukları için yapabilirseniz, hem sevap kazanır, hem de hiç şüphem yok, namazı vaktinde kılan insanların namazlarından hisse alabilirsiniz. Selamlar.

KIBLE TUTMAZ

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da hareketli trende kıblenin olamayacağını belirterek, mescit yapılamayacağını söyledi. Ulaşım araçlarında mescit yapmanın söz konusu olamayacağını belirten Karaman, "Hareket eden, sürekli yön değiştiren trende kıble tutar mı? İslam dininde otururken de namaz kılınabiliyor. Bu dinen mümkün. Mescit isteyenlerin namazı kaza etme problemi varsa gitmesinler" dedi.

Alkole savaş açtı

PROF. Dr. Alparslan Özyazıcı, alkole karşı yazıları ve konuşmalarıyla tanınıyor. Birçok konferansa içki ile ilgili konuşmacı olarak katılan Özyazıcı’nın, dini yayın yapan dergilerde de makaleleri bulunuyor. Yazı ve konuşmalarında alkol kullanımını mutlaka dinen caiz olmadığına dair vurgular yapan Özyazıcı, bir dergideki makalesinde alkollü içeceklerin zararlarından bahsederek şunları söylüyor: "Bu hakikatler İslam dininin alkol hakkındaki, ’damlasından dahi olsa kendinizi koruyunuz’ diye özetlenebilecek olan hükmünün hak olduğunun delili olmaz mı?"
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5548998.asp?gid=48

profun acil ihiyacı. prof bunu isterse ögrencisi ne istemez.
sunam isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Teşekkürler:
Alt 04.12.2006, 12:40   #7
nesslimm
...

nesslimm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 339
147 msj'da 350 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 20
Forum Puanı: 594
Standart Zorbalık içeri bilim dışarı

Fikirlerini beğenmeyen zorbaların tehdit ettiği 'Gazi' öğretim üyesi Prof. Cangızbay 'Bu terörden korkuyorum' diyerek dersleri bıraktı

Ders çıkışı dövülmekle tehdit edilen, evinin önündeki aracının tekerlekleri patlatılan ve üzerine de 'Üniversite bir kaledir. Senin gibileri sokmayız. Sabrımızı zorlama' yazılı not bırakılan Gazi Üniversitesi (GÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Cangızbay, İletişim Fakültesi'nde verdiği dersleri bıraktı. Cangızbay, "Korktuğum için dersleri bıraktım. Terör budur, yıldırma budur. Umarım artık peşimi bırakırlar" dedi.
Cangızbay, 1974'ten bu yana GÜ İİBF'de öğretim üyeliği yapıyor. Geçen yıl dekanlığın değişmesiyle İletişim Fakültesi'nde de üç ayrı sınıfta sosyoloji dersleri vermeye başlayan Cangızbay'a ilk tehdit, 1.5 ay önce gelmiş: "O gün DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 'Dağda silah sıkacaklarına ovada siyaset yapsınlar' demişti. Ben de dersimde, 'Bu adama yıllarca karşı çıktım ama şimdi doğru bir şey söylüyor. Kandil Dağı'ndaki de, leş dediğin de, şehit dediğimiz de bizim çocuğumuz' dedim. Dersten çıkınca fakülte sekreteri, 'Hemen dekanlığa gel' dedi. Kapıda beş-altı kişi varmış. 'Biz bu heriften hesap soracağız' diyorlarmış. Fakülte sekreteri polis çağırdı. Ekipler geldi, beni aldılar, okuldan çıktık. Çıkışta bu kişileri gördüm. Takım elbiseliydiler."

'Okula sahip çıkın' dedi
Cangızbay, bu tehdide aldırmayıp ders vermeye devam etti. En son 27 Kasım'da evinden çıktığı sırada, aracının dört lastiğinin patlatıldığını, aracın üzerine, 'Üniversite bir kaledir. Senin gibileri sokmayız. Sabrımızı zorlamayın' yazılı bir not bırakıldığını belirtti. Bunun üzerine dersleri bırakma kararı aldığını kaydeden Cangızbay, "Son derste Çocuklara, 'Artık gelmeyeceğim. Bu, terördür. Korkuyorum. Okula sahip çıkın' dedim" diye konuştu.
Cangızbay, İletişim Fatültesi'nde artık ders vermeyeceğini, yalnızca İİBF'de derslerine devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: "Terör budur zaten. Yıldırma budur. Çünkü ne zaman, nereden tehlike geleceğini bilmiyorum. Korktum açıkçası. Bir kızım ve eşim var. Hâlâ endişeliyim. Karım, dersleri bıraksam bile peşimi bırakmayacaklarını düşünüyor. Umarım bırakırlar."
Cangızbay, tehdit ve saldırının 'solcu kimliğinden kaynaklı' olabileceğini, saldırganların ise ülkücü olduğunu belirtiyor: "Benim gördüklerim takım elbiseliydi. Muhtemelen talebe. Benim talebelerim değildiler. MHP'lilerden şüphelenmiyorum. Bunlar Bahçeli'nin, ülkücüleri sokaktan çekmeye çalışmasına isyan eden ülkücüler olabilir. Bu ülkücüler aynı takım değil. MHP'lilere hücum eden ülkücüler var. Dekanlar sahip çıktı. Ama onların da yapacağı bir şey yok."

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=206393

devamını burdan okuyabilirsiniz.

Gazi üniversitesi verdigi egitimden çok bazı ögrencilerinin yaptıgı terörle anılır olmaya basladı.Artık dekanlık bile basa çıkamıyor bu insanlarla.
nesslimm isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2006, 13:30   #8
mehmet_onal
xweBERDAdılemın

mehmet_onal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 505
160 msj'da 466 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 17
Forum Puanı: 524
Böse

haber için sağol bende okudum bu haberi okul değil kayelmişbunlar hala kılıçlarla savaş ediliyor diye düşünen insanlar henüz insanlık onurunu yaşamamış kişiler onun için böyle kişileri ben çok gördüm her gün de görüyorum ama böyle şeyler bir profesörün gözünü korkutmuşsa ben o profesörün düşüncesine korkaklık demem ihanet derim bu yolda düşenler için.
Alt 05.12.2006, 08:22   #9
Gülseren58
Kıdemli Üye
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 1.814
684 msj'da 2.108 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 26
Forum Puanı: 1065
Aleviforum Onur Ödülleri
Standart Bolİvya'da Toprak Reformu

BOLİVYA’DA TOPRAK REFORMU

Toprak reformu için hazırlanan kanunun Devlet Başkanı Morales tarafından imzalanmasıyla Bolivya halkı dün (29 Kasım) tarihi bir gün yaşadı.

Muhalefetin engelleme girişimlerine karşın en sonunda Senato’da onaylanan Kira Sözleşmeleri Yenileme Yasası çerçevesindeki Toprak Reformu’nun Devlet Başkanı Evo Morales tarafından duyurulmasıyla Bolivya dün tarihi bir gün yaşadı.

Devlet Başkanı Morales'in imzasıyla yasalaşan teklif çerçevesinde iki yüz bin kilometre karelik bir toprağın mülkiyeti yeniden düzenlenecek. Böylece yasadışı yollarla büyük toprak sahipleri tarafından gaspedilen topraklar yerli halka dağıtılacak.

Başkan Evo Morales La Paz'da yapılan bir törende çoğu Bolivya'nın yoksul Aymara yerlilerinden oluşan binlerce kişilik bir topluluğa hitaben, yeni yasanın Bolivya'da büyük toprak sahipliğinin sonu anlamına geldiğini söyledi.

Toprakların yeniden dağıtılması, makineleşme ve ekolojik ürünlerin pazarlanmasını da içeren Tarım Devrimi programının bir parçası.

Toprak reformuna karşı olan büyük toprak sahipleri yanlısı muhalefet yasama sürecinde senatörleri meclis genel kurulundan çekmiş, oturumların gerçekleşmesini engelleyerek yasama sürecini tıkamıştı.

Toprak reformu tasarısının kanunlaşması ardından Oriente eyaletinden büyük toprak sahiplerinin oluşturduğu bir komite muhalefete mensup üç senatörün parti disiplinine uymayarak, parlamentoda yapılan oylamada yasayı desteklediklerini açıkladı ve bu senatörleri seçmenlerine ihanet etmekle suçladı.

Kaynak: Prensa Latina Türkçe, BBC Türkçe

sendika.org'dan alınmıştır.

Konu Gülseren58 tarafından (05.12.2006 Saat 08:30 ) değiştirilmiştir..
Gülseren58 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.2006, 14:38   #10
suyunsesi
Kıdemli Üye

suyunsesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 1.924
746 msj'da 3.067 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 47
Forum Puanı: 3263

Metin-Kemal Kahraman (MKK) örgüt mü?

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde ülkücülerin Kürt öğrencilere saldırısı sonrasındaki gelişmeler Aziz Nesin öykülerini aratmadı.

Edindiğimiz bilgilere göre ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Kürt öğrenciler sürekli ülkücülerin taciz ve saldırılarına maruz kalıyor. Telefonda Kürtçe konuşan öğrenciler tehdit ediliyor; Özgür Gündem gazetesiyle okula girmek isteyen öğrenciler engelleniyor. Öğrenci yurtlarında da Kürtçe müzik dinleyen öğrenciler aşağılanarak tehdit ediliyor. Yurt müdürlüğü ise yaşananları görmezden gelmeye devam ediyor.
Polis ise saldırganları yakalamak yerine saldırıya uğrayanları gözaltına alıp evlerini basıyor.
Geçtiğimiz hafta ülkücülerin saldırısına uğrayan Kürt öğrenciler İHD Ereğli Temsilciliği’ne giderek açıklama yapmak istediler. Daha sonra Emniyet Müdürü tarafından merkez karakoluna çağrılan öğrenciler, örgüt propagandası, örgüt kurma, ve darp iddiasıyla gözaltına alındılar.
Son saldırının ardından gözaltına alınıp evleri basılan dört öğrenci iki gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Ancak, öğrencilerin evlerinde ‘ele geçirilen’ Metin-Kemal Kahraman kardeşlere ait bir CD örgütsel doküman olarak değerlendirildi. CD’nin üzerindeki MKK harfleri ise örgüt ismi olarak lanse edildi.
Yerel basın da gençleri PKK’li olarak lanse ederek, Ereğli’yi terk etmeleri gerektiğini savunan haberler yayımladı. Öğrencileri vatan haini ilan etmeye varan bir kışkırtmanın sürdürücüsü olan kimi yerel gazeteler adeta halkı öğrencileri linç etmeye davet etti. Ancak halkın sağduyusu bu provokasyon olmasını engelledi. Gelişmelerden kaygı duyan öğrenciler ise İHD Ereğli Temsilciliği’ne başvurdular. (Zonguldak/EVRENSEL)
suyunsesi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.2006, 15:18   #11
cemalettin
Forum'un demirbaşı

cemalettin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Galeri eklentileri: 1
Mesaj (Yorum): 1
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 2.769
1.528 msj'da 3.807 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 43
Forum Puanı: 1951

Türkiye'de toprak reformu?

toprak reformu yapılsa,her aileye geçimini sağlayabileceği,yaşayabileceği toprak devlet tarafından verilse...

bir nesil sonra ailenin plansız nüfus artışından,bütün fertlerin aynı anlayışta olmayışlarından,mirasın toprağı avuç içi kadar bırakmasından dolayı mirastan pay sahibi olanlar paylarını bazı kişilere satacaklar,planlı çalışan,biraz para sahibi kişiler bu toprakları alarak "ağa"haline geleceklerdir.

toprak reformu kişilere toprak dağıtılma yolu ile değil,"vakıflaşarak"veya "kooperatifleşerek"uygulanmalı,kooperatifte her ortak katkısı kadar kazanç sahibi olabilmelidir.
toprak "dağıtılacak"kişilerin değil,tüzel kişiliğin malı olur ise yaşama şansı olabilir.
Alt 05.12.2006, 15:25   #12
cemalettin
Forum'un demirbaşı

cemalettin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Galeri eklentileri: 1
Mesaj (Yorum): 1
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 2.769
1.528 msj'da 3.807 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 43
Forum Puanı: 1951

trenlerde mescid!

hareket halindeki/yolculuk halindeki vasıtada namaz kılmaya çalışmak
1-Allah'ı kandırdığını sanmak,
2-kendini kandırmak,
3-başkalarını kandırmaya uğraşmaktır.
hacca gitmiş kişinin "hacı"diye kartvizit bastırtması,dükkanına levha asması gibi bir eylemdir.
bu görüşlerim de asla "fetva"niteliğinde olmayıp,sadece olaya bakış şeklimdir.
Tevrat'ta bazı yerlerde kılık kıyafet ve süsler ile ilgili olarak istenen( ! )lerden farkı yoktur bu tip isteklerin...
Alt 05.12.2006, 16:45   #13
eylüleren
Kıdemli Üye
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 1.942
472 msj'da 1.417 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 38
Forum Puanı: 2098

Tarımda genetik yapboz devri

Tarımda doğaya 'yenilmeyen' üretim arayışları sürüyor. Filipinli uzmanlar sellere rağmen hayatta kalan ürünler yarattı bile. FOTOĞRAF: AFP

Giderek ısınan dünyaya uyum sağlayacak tarımsal ürünler geliştirilemezse insanlığın başı açlık ve kıtlıkla derde girecek. Uluslararası Tarım Araştırmaları Danışma Grubu 'iklimden etkilenmeyen' çeşitler geliştirmek için kolları sıvadı

BBC - LONDRA - Uluslararası Tarım Araştırmaları Danışma Grubu'nun (CGIAR) Washington'daki yıllık toplantısı, ortada sosyal adaletten gıda üretim teknolojisine kadar mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğundan bahsedilmesiyle açıldı. Uzmanlar büyük çapta insanın, zorunlu göçün ortaya çıkması ve gelişmekte olan ülkelerde 40-50 yıl önce görülen geniş çaplı kıtlıkların yeniden görülmesi endişesi taşıdıkları uyarısında bulundu.
Artan ısının ürünleri etkilemesiyle fotosentez yavaşlıyor, bu da bitkinin büyümesini ve üreme kapasitesini etkiliyor. Gece ısısındaki her 1 derecelik yükselmede, pirinç hasılatı yüzde 10 düşüyor.

Soğuk bölgelerde üretim

Meksika'daki Uluslararası Buğday ve Mısır Araştırma Merkezi'nin çalışmasına göre, dünyadaki buğdayın yüzde 15'ini karşılayan Güney Asya'da buğday üretiminin 50 yılda yarıya inmesi bekleniyor. Öte yandan artan ısı, Sibirya ve Kuzey Amerika'nın kuzeyi gibi bugün ürün yetiştirmek için çok soğuk bölgelerde tarıma uygun alanların oluşmasına yol açacak.
Aynı çalışma, buğdayın Alaska'nın bazı bölgelerinde yetişebileceğini de vurguluyor. Fakat CGIAR rakamları, bu bölgelerden sağlanacak ekstra ürünlerin, tropikal bölgelerde ortaya çıkacak açığı kapatamayacağının altını çiziyor.
CGIAR'da şimdiden 'iklimden etkilenmeyen' çeşitler geliştirmek için araştırmalar yapılıyor. Filipinli uzmanlar sellere rağmen hayatta kalabilen ürün çeşitleri yarattı bile. Yarı Kurak Tropik Bölgeler İçin Uluslararası Ürün Araştırma Merkezi ise, kuraklığa rağmen hayatta kalabilecek darı çeşitleri üretme araştırmalarını sürdürüyor.
Bir de pirinçte yapılacak kökten değişiklikle, ürünün güneş enerjisini kullanmada daha verimli hale gelmesi projesi var. Pirinç bir C3 bitkisi. Mısır gibi diğer ürünlerse daha iyi bir fotosentez mekanizması olan C4'ü kullanıyor. Şimdi uzmanlar mısır gibi C4 kullanan pirinç çeşitleri üretme peşinde.
Kısaca, bazı bölgelerde şüpheyle karşılansa da genetik modifikasyon, dünya tarımının gelişmesi için kullanılan en önemli araçlardan biri haline geliyor.

alıntı:http://www.radikal.com.tr/haber.php?...rih=05/12/2006
eylüleren isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.2006, 23:14   #14
sunam
Adaptasyon döneminde
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Standart Bilim adamları, yaşamın kökeninin uzaydan gelmiş olabileceğine dair yeni bir kanıt bu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bilim adamları, 2000 yılında Kanada'daki donmuş Tagish Gölü'ne düşen bir gök taşı (meteorit) üzerinde yaptıkları analizlerde, meteoritin Güneş'ten de eski organik maddeler içerdiğini tespit ettiler.

Böylesi bir maddenin Dünya'da yaşamın gelişiminde hayati rol oynadığı tezi üzerinde duran bilim insanları, meteoritin yapısındaki materyalin büyük bölümünün Güneş Sistemi ile aynı yaşta, ancak gök taşındaki mikroskobik organik "damlacıkların" çok daha eski olduğunu belirlediler.

NASA'nın Texas eyaleti Houston kentindeki Johnson uzay merkezinden Scott Messenger, organik maddenin meteorit doğduğunda muhtemelen oluşmadığını, zira Güneş Sistemi'nin o sırada yaşama olanak vermeyecek derecede çok soğuk olduğunu belirterek, "yaratık" maddenin Güneş Sistemi'nin dışından gelmesinin olası olduğunu kaydetti.

Tagish Gölü'nde bulunan gök taşının çok iyi korunmuş durumda olmasından ötürü farklı bir özellik taşıdığını belirten bilim adamları, dilimlere ayırdıkları meteoritin elektron mikroskobuyla incelenmesinde, "geniş çapta karbon, hidrojen, nitrojen ve oksijen" içeren "damlacıkları" tespit ettiklerini kaydettiler.

http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=5527
Teşekkürler:
Alt 06.12.2006, 10:37   #15
suyunsesi
Kıdemli Üye

suyunsesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 1.924
746 msj'da 3.067 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 47
Forum Puanı: 3263

Ülkücüler terör estiriyor polis sadece seyrediyor

Ege Üniversitesi’nde ülkücülerin saldırısı sonucu 6 öğrenci yaralandı. Saldırıyı protesto eden öğrenciler, polisin ülkücülerle işbirliği yaptığını söylediler.
Ege Üniversitesi’nde ülkücülerin saldırısı sonucu 6 öğrenci yaralandı. Saldırıyı protesto eden öğrenciler, polisin ülkücülerle işbirliği yaptığını söylediler. Ege Üniversitesi’ndeki olaylar, silahlı ülkücülerin öğrencilere saldırmasıyla başladı. İzmir’de tansiyonun yükselmesine neden olan ilk olay, önceki gün iki öğrencinin üniversite kampusünde ülkücülerin saldırısına uğraması sonucu yaşandı. Saldırgan grup aynı gün Mevlana Mahallesinde’de 4 öğrenciye saldırı düzenlendi. Hızlarını alamayan ülkücüler aynı gün akşam saatlerinde ise üniversite kampusundeki yurtta kalan devrimci-demokrat öğrencilere saldırdı. Saldırının ardından yurda gelen polis, ülkücülere dokunmazken demokrat bir öğrenciyi gözaltına aldı. Provokasyon Ülkücü provokasyonları ve saldırıları protesto etmek isteyen öğrenciler, dün öğle saatlerinde Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yapma kararı aldı. Ancak, Gıda Mühendisliği Fakültesi içerisinde basın açıklamasına çağrı yapan iki öğrenciye ülkücüler cam parçaları, sopa ve sandalyelerle saldırdı. Bu gelişme üzerine basın açıklaması için toplu halde Edebiyat Fakültesi önünde bekleyen öğrenciler Gıda Mühendisliği’ne yöneldiler. Fakültede olaylar yeniden alevlenirken, çıkan olaylarda 6 öğrenci yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Gıda Mühendisliği’nden İzmir Meslek Yüksek Okulu’na oradan da medikoya yürüyen öğrenciler, polisin yanlı tutumunu protesto ettiler. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Baysal, gerginliğin, polisin bir öğrenciyi gözaltına almasının ardından arttığını söyledi. Hastanedeki yaralı öğrencilerle ilgilendiklerini belirten Baysal, saldırıyı düzenleyenlerin arasında öğrenci olmayan kişilerin olduğuna dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)
suyunsesi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Görüntüleme şekli