Alevi Forum Community

Geri git   Alevi Forum Community > Alevilik > Alevilik ve Aleviler hakkında / Ana Forum
DŞ 2010 Tahmin Oyunu Kayıt ol SSS Üye Listesi Arama Bugünkü Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Alevilik ve Aleviler hakkında / Ana Forum Katılmak için Alevi olma mecburiyeti söz konusu değildir. Alevilik hakkında yazılarınızı burdan diğer üyelerle paylaşabilirsiniz

Seçenekler Görüntüleme şekli
Alt 24.11.2005, 02:15   #1
Herodotus
Can

Herodotus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Galeri eklentileri: 0
Mesaj (Yorum): 0
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 2
3 msj'da 9 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 0
Forum Puanı: 10
Standart Milliyetçiliğe ve her türlü ayrımcılığa hayır!

Tarih boyunca insanlara kan, ölüm ve de huzursuzluktan başka bir şey getirmeyen 'milliyetçilik' gibi kavramların aleviforum'da da tartışıldığını görüyorum ve üzülerek söyleyim bazı insanların bu yönde farkında olmadan ya da bilerek taraf olduklarını milliyetçi düşünceleri savunduklarını gördüm. Bundan dolayı böyle bir kampanya en azından bu forum içinde başlatılmalı diye düşünüyorum. Desteklerinizi bekliyorum.
Herodotus isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

_
Google

Google
Google Reklam

Alt 24.11.2005, 02:27   #2
hasret uym
Can

hasret uym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 0
0 msj'da 0 kez tşk. edildi

Öncelikle merhaba..bu tür konuları forumda görmek çok güzel..bu kampanyayı bir önce başlatalım...
hasret uym isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 02:40   #3
Herodotus
Can

Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler

Çok teşekürler... Karşı düşünce de olan insalar var mı bilmiyorum ama varsa onlarla da seve seve tartışabiliriz ancak görülen şu ki bu site de bile bir fanatizm ve milliyetçilik etkisi altında olan insanlar var. İlericilikten kimseye sırara vermeyiz, özgürlükçüküğümüz, eşitlikçilğimizden ve insan sevgimizden de aynı ama nedense hala biri çıkıp'ermeni katliam olmamamıştır ama çok ileri gittiler şimdi yapılmalı' Bu yukardaki saydığımız hangi özelliğin altına giriyor biri bana açıklayabilir mi?

Konu Herodotus tarafından (24.11.2005 Saat 02:48 ) değiştirilmiştir..
Herodotus isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 06:52   #4
Candacan
aleviforum.com'u iyi bilen

Candacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
13 msj'da 17 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 17
Forum Puanı: 112

Özü ve temeli herkesi, herşeyi sevmeye dayanan bir inanç sistemi içerisinde ne milliyetçilik ne de ayrımcılık olamaz.

"çıkıp'ermeni katliam olmamamıştır ama çok ileri gittiler şimdi yapılmalı" diyenler de zaten alevi olamazlar.
Candacan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 08:09   #5
DiLkeT-CeZaM
Kıdemli Üye

DiLkeT-CeZaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Galeri eklentileri: 7
Mesaj (Yorum): 30
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 3.849
873 msj'da 3.223 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 44
Forum Puanı: 2417

Bence de irkcilik yapilmamali bu sitede ama kimileri profiline irkcilik kelimelerini barindiriyor. Mesela :Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur.
Bu resmen milliyetciliktir.Baskilardan zulümlerden kendini alamayan halklar kendi büyüklüklerini nasil ortaya koyacak?
ya da benim dilediğimce yarat dünyayı.
DiLkeT-CeZaM isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 10:14   #6
Ceyhun
Palyaço
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
81 msj'da 176 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 23
Forum Puanı: 167

Tamam. Senin başlattığın bu kampanyaya katılıyorum. Irkçılık, faşizm insanlık suçudur. Her türlü milliyetçiliğe (Türk, Kürt, Laz, Çerkez vs) hayır. Kültür paylaşımına evet ama bir ırkın diğer ırktan üstünlüğünü dayatan veya bir ırkı aşağılayan her türlü ırkçı/gerici propogandaya hayır. Gerçi zaten hep gerekli tepkiyi alıyorlar ama gene bir daha hatırlatalım senin vasıtanla. Irkçılık insanlık suçudur.
Ceyhun isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 11:15   #7
izmirksk
Cambridge üniversitesi...teorik fizik doktora...bekle beni

izmirksk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 219
683 msj'da 1.531 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 68
Forum Puanı: 3523

Herodotus yazmış:
Tarih boyunca insanlara kan, ölüm ve de huzursuzluktan başka bir şey getirmeyen 'milliyetçilik' gibi kavramların aleviforum'da da tartışıldığını görüyorum ve üzülerek söyleyim bazı insanların bu yönde farkında olmadan ya da bilerek taraf olduklarını milliyetçi düşünceleri savunduklarını gördüm. Bundan dolayı böyle bir kampanya en azından bu forum içinde başlatılmalı diye düşünüyorum. Desteklerinizi bekliyorum.

insanalr fikirleri tartışmalı tabiki.baskı ile olmaz olmamalı.
ama senin düşüncelerine (milliyetçiliğe ve her türlü ayrımcılığa hayır )düşüncene katılıyorum.
tabiki dinsel,ırksal ayrımcılığa hayır.
hem destek veriyorum hemde teşekkür ediyorum

izmirksk isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 11:18   #8
izmirksk
Cambridge üniversitesi...teorik fizik doktora...bekle beni

izmirksk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 219
683 msj'da 1.531 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 68
Forum Puanı: 3523

CeZaM yazmış:
:Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur.
Bu resmen milliyetciliktir.Baskilardan zulümlerden kendini alamayan halklar kendi büyüklüklerini nasil ortaya koyacak?

selamlar.bahsettiğin imzanın sahibi,ırkçılığa karşıdır.en azından bende bu intibağı bırakmıştır.
forum kurallarındada belirtilmiştir bu düşünce

izmirksk isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 11:24   #9
Ceyhun
Palyaço
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
81 msj'da 176 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 23
Forum Puanı: 167

izmirksk yazmış:
selamlar.bahsettiğin imzanın sahibi,ırkçılığa karşıdır.en azından bende bu intibağı bırakmıştır.
forum kurallarındada belirtilmiştir bu düşünce

Evet. Ben bunu atlamışım. Arkadaş yanlış anlamış. Halklar kendilerini tanımalı, kültürüne, geçmişine sahip çıkmalı. Bunda yanlış olan birşey yok. Yanlış olan kendini diğerlerinden büyük görmek, diğer halkları aşağılamak.

Ceyhun isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 11:44   #10
eerkan82
aleviforum.com'u iyi bilen

eerkan82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
15 msj'da 30 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 15
Forum Puanı: 37

hertürlü ayrımcılığa, milliyetciliğe,dil,din,ırk ayrımı yapan her insana,karşıyım.
çünkü ben bir aleviyim.
bu ayrımcılıkda aleviliğe tesdir.

saygılar.....
eerkan82 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 14:50   #11
DiLkeT-CeZaM
Kıdemli Üye

DiLkeT-CeZaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Galeri eklentileri: 7
Mesaj (Yorum): 30
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 3.849
873 msj'da 3.223 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 44
Forum Puanı: 2417
Ausrufezeichen

CcGunal yazmış:
Evet. Ben bunu atlamışım. Arkadaş yanlış anlamış. Halklar kendilerini tanımalı, kültürüne, geçmişine sahip çıkmalı. Bunda yanlış olan birşey yok. Yanlış olan kendini diğerlerinden büyük görmek, diğer halkları aşağılamak.

Tabi ki halklar kendilerini tanimali, kültürüne, gecmisine sahip cikmali bunu ben sonuna kadar savunurum. Yanlis anlamista olabilirim. Irkcilik düsüncesine sonuna kadar karsiyim. Ortak noktalarimizi bulup o degerler üzerinden birbirimizi ele alalim.
Saygilar.

ya da benim dilediğimce yarat dünyayı.
DiLkeT-CeZaM isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 24.11.2005, 17:44   #12
Herodotus
Can

Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler

Bu ilgi inanaın çok hoş! çok mutlu oldum özellikle sitede gördüğüm bazı ırkçı-milliyetçi hatta yer yer faşist düşüncelere rağmen halen daha çoğunluğun böyle olmadığını hatta bizim gibi insanların çoğunluk olduğunu görmek çok güzel!!!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!

Alt 25.11.2005, 02:24   #13
Herodotus
Can

Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler

Arkadaşlar! Bu kampanyayı daha da yaygınlaştırmalıyız. Bunun için öneriler de bulunalım ne dersiniz? Benim önerim var bir tane ' üyelerimizden online olan herkese özel mesaj atalım ve böyle bir kampanyanın olduğunu duyuralım en azından ne dersiniz?

Alt 25.11.2005, 11:19   #14
dionysos
¿düşün?···

dionysos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler
Tşk. etti: 8
72 msj'da 269 kez tşk. edildi
Forum Tecrübesi: 17
Forum Puanı: 267

Forum içinde ırkçı-milliyetçi yazı yazan insanlar cvplarını alıyorlar hemen... bu başlık yada kampanya demişsiniz bir bakıma iyi olmuş, ancak tepkiler "bi başlık açtık forumda, kampanya başlattık" gibi şeylerle olmaz... online olan arkadaşlar, ırkçı-milliyetçi yazılara forumda hemen cvp verip onları teşhir etmeli, gerekli cvbı vermeliler...

Forum için başlatılan bu kampanya üyelere özel msj atmak şeklinde değil bence imzalara taşınmalı, herkes imzalarını ırkçılığa-milliyetçiliğe karşı, anti-faşist, enternasyonalist bi hale getirsin... bir ay kadar imzalar öyle kalsın... bu fikrimi uygun bulan arkadaşlarda imzalarını nasıl olsa değiştirirler...

www.don-kisot.com kişisel blog siteme abone olun...
dionysos isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Alt 25.11.2005, 19:40   #15
Herodotus
Can

Bazı Bilgiler
Diğer İstatistikler

olabilir nedne olmasın!? BENCE BAŞKA ARKADAŞLAR DE FİKİR BİLDİRSİN öyle bir karara varrırız...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Görüntüleme şekli